Κορωνοϊός - Ισραήλ: Ο Νετανιάχου παρέλαβε την πρώτη παρτίδα δόσεων του εμβολίου της Pfizer

Κορωνοϊός - Ισραήλ: Ο Νετανιάχου παρέλαβε την πρώτη παρτίδα δόσεων του εμβολίου της Pfizer

Πάνω από 100.000 δόσεις του εμβολίου έφτασαν το πρωί της Τετάρτης σε αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ - Ξεκινούν στις 20 Δεκεμβρίου οι εμβολιασμοί, αν εξασφαλιστούν εγκρίσεις - Ο Νετανιάχου θα είναι από τους πρώτους που θα το κάνουν

NETANIAHOY_EMBOLIA2
Το Ισραήλ παρέλαβε σήμερα την πρώτη παρτίδα εμβολίων κατά του κορωνοϊού, με τους ειδικούς να προβλέπουν πως η χώρα θα μπορεί να καλύψει περίπου το ¼ του πληθυσμού μέχρι το τέλος του έτους και τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου να ξεκαθαρίζει πως το «τέλος της πανδημίας έχει αρχίσει να φαίνεται».

Ένα αεροπλάνο cargo προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ, μεταφέροντας πάνω από 100.000 δόσεις εμβολίων της Pfizer και προχωρώντας προς το επόμενο στάδιο, αυτό της μεταφοράς και αποθήκευσης.

video placeholder


Σύμφωνα με τη Jerusalem Post, το Ισραήλ σχεδιάζει να ξεκινήσει την χορήγηση των εμβολίων στις 20 Δεκεμβρίου, δήλωσε ο διανομέας Teva Pharmaceutical Industries Ltd, ενώ ο προωθυπουργός Νετανιάχου θα είναι ένας από τους πρώτους που θα εμβολιαστεί.

israel1
Κλείσιμο


«Πιστεύω σε αυτό το εμβόλιο. Περιμένω ότι θα λάβει τις απαιτούμενες εγκρίσεις τις επόμενες ημέρες» δήλωσε ο Νετανιάχου στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο.

israel2
000_8WR2TE


Η Pfizer και ο συνεργάτης της BioNTech συμφώνησαν τον περασμένο μήνα να παράσχουν στο Ισραήλ 8 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου, το οποίο η Βρετανία χθες άρχισε να χορηγεί στους πολίτες της. Το Ισραήλ έχει επίσης παραγγείλει εμβόλια από την Moderna Inc. και την AstraZeneca Plc.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Teva Israel, Γιοσί Οφέκ, τόνισε ότι τα εμβόλια θα φτάσουν με μεγαλύτερο ρυθμό κατά τη διάρκεια του μήνα. «Μιλάμε για ένα τεράστιο εκτιμώμενο εύρος 4 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίων μέχρι το τέλος του έτους», είπε στο Ισραηλινό Ραδιόφωνο του Στρατού.

Ειδήσεις σήμερα:

Σεισμός τώρα στην Εύβοια - Αισθητός και στην Αττική

Μείωση κρουσμάτων στη Β. Ελλάδα - Οριακή η κατάσταση στην Αττική

Γιατί απεργούν οι τηλεοπτικοί σταθμοί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ