Πανδημία- Καναδάς: Ξεπέρασαν τα 390.000 τα κρούσματα, σχεδόν 12.400 θάνατοι

Πανδημία- Καναδάς: Ξεπέρασαν τα 390.000 τα κρούσματα, σχεδόν 12.400 θάνατοι

Στο Κεμπέκ η απόφαση να επιτραπούν συγκεντρώσεις τα Χριστούγεννα ακυρώθηκε  εξαιτίας της αύξησης των μολύνσεων, των εισαγωγών σε νοσοκομεία και των θανάτων

canada_covid
Η εξάπλωση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού συνεχίζεται στον Καναδά, όπου οι μολύνσεις από τον SARS-CoV-2 έφθασαν τις 395.576 και οι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 τους 12.395 ως το απόγευμα της Πέμπτης, μετέδωσε το δημόσιο καναδικό τηλεοπτικό δίκτυο CTV.

Τις προηγούμενες επτά ημέρες, καταγράφονταν σε εθνικό επίπεδο 6.044 μολύνσεις ανά 24ωρο κατά μέσον όρο, ενώ γίνονταν 74.596 τεστ, με τον δείκτη θετικότητας να φθάνει το 7,4% από την 22η ως την 28η Νοεμβρίου, όπως ενημέρωσε η υπηρεσία δημόσιας υγείας του Καναδά χθες.

Στο Οντάριο, έπειτα από αρκετές ημέρες με πάνω από 1.700 μολύνσεις, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα που εντοπίστηκαν χθες ήταν 1.824, ενώ οι αρχές της επαρχίας ανέφεραν αύξηση των ασθενών που έχουν εισαχθεί σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ).

Στο Κεμπέκ, τα κρούσματα συνεχίζουν να είναι κοντά στο υψηλότερό τους επίπεδο αφότου εκδηλώθηκε η πανδημία στη χώρα, με τις αρχές της επαρχίας να καταγράφουν 1.470 χθες. Η απόφαση να επιτραπούν συγκεντρώσεις τα Χριστούγεννα ακυρώθηκε από τις αρχές εξαιτίας της αύξησης των μολύνσεων, των εισαγωγών σε νοσοκομεία και των θανάτων.

Στην επαρχία Αλμπέρτα σημειώθηκε νέο ρεκόρ χθες, με 1.854 μολύνσεις.



Ειδήσεις σήμερα

Τι έδειξαν τα rapid test σε οκτώ νομούς

Βίντεο-ντοκουμέντο από την Τρίερ: Το τζιπ περνά με ιλιγγιώδη ταχύτητα και πέφτει πάνω στους πεζούς

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ώρες - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ