Κορωνοϊός - BioNTech: Μελετά αν το εμβόλιο προστατεύει κι από τη μόλυνση από τον Sars-COV2

Κορωνοϊός - BioNTech: Μελετά αν το εμβόλιο προστατεύει κι από τη μόλυνση από τον Sars-COV2

Ο ΠΟΥ εξετάζει την ενδεχόμενη έγκριση για επείγουσα χρήση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech

pfizer_biontech
Η εταιρεία βιοτεχνολογίας BioNTech μελετά εάν το εμβόλιό της κατά της Covid-19 που αναπτύχθηκε με την συνεργασία της Pfizer προστατεύει και από την μόλυνση από τον ίδιο τον κορωνοϊό, ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Ουγκούρ Σαχίν.

Διευκρίνισε δε ότι τα αποτελέσματα της μελέτης αυτής σχετικά με την προστατευτική δράση του εμβολίου και απέναντι στον Sars-CοV-2, εκτός της προστασίας από την Covid-19 που παρέχει, θα γίνουν γνωστά σε διάστημα 3 έως 6 μηνών.

Η ανακοίνωση γίνεται την ημέρα που το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε την χορήγηση επείγουσας έγκρισης του εμβολίου των BioΝTech/Pfizer με ταχεία διαδικασία, παίρνοντας προβάδισμα έναντι των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Η Ευρωπαϊκή Ενωση επέκρινε την ταχεία διαδικασία που ακολούθησε η βρετανική αρχή και τόνισε ότι η ευρωπαϊκή διαδικασία ελέγχου και έγκρισης του εμβολίου είναι περισσότερο ενδελεχής.

Ο επιχειρηματικός και εμπορικός διευθυντής της BionTech Σον Μάρετ υπερασπίσθηκε την διαδικασία που ακολούθησε το Ηνωμένο Βασίλειο και υπογράμμισε πως «η MHRA (Medicines and Healthcare products Regulatory Agency, Ρυθμιστική Αρχή Φαρμάκων και Ιατροφαρμακευτικών Προϊόντων) έθεσε τα ίδια λεπτομερή ερωτήματα με κάθε άλλη ρυθμιστική αρχή».

Παράλληλα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε ότι έχει λάβει στοιχεία από τις BioNTech/Pfizer για το εμβόλιο και ότι τα εξετάζει για ενδεχόμενη έγκριση για επείγουσα χρήση, μία έγκριση που αποτελεί σημείο αναφοράς για την έγκριση του εμβολίου από μεμονωμένες χώρες.

Κλείσιμο
Αναφερόμενος στην βρετανική ρυθμιστική αρχή, ο ΠΟΥ δήλωσε στο Reuters: «Ο ΠΟΥ βρίσκεται επίσης σε συνομιλίες με την MHRA για την δυνατότητα αξιολόγησης ορισμένων πληροφοριών από την δική της αξιολόγηση», η οποία θα μπορούσε να επιταχύνει την διαδικασία επείγουσας έγκρισης του ΠΟΥ.

Ειδήσεις σήμερα:

Πιέσεις σε ΗΠΑ και ΕΕ για ταχύτερη έγκριση των εμβολίων κατά του κορωνοϊού

Κορωνοϊός: Η Κομισιόν παρουσιάζει τη στρατηγική «Μένουμε ασφαλείς από την COVID-19 τον χειμώνα»

Ανησυχητικά τα ευρήματα στα λύματα της Θεσσαλονίκης: Επιμένει ο ιός
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα