Κορωνοϊός - Ρωσία: Ο Πούτιν διέταξε την έναρξη μαζικών εμβολιασμών την επόμενη εβδομάδα

Κορωνοϊός - Ρωσία: Ο Πούτιν διέταξε την έναρξη μαζικών εμβολιασμών την επόμενη εβδομάδα

Η χώρα μαστίζεται από τον κορωνοϊό, παρουσιάζοντας ρεκόρ σε αριθμό νεκρών το τελευταίο 24ωρο - Δυο εκατομμύρια δόσεις του Sputnik-V θα έχουν παραχθεί μέχρι την επόμενη εβδομάδα - Έχουν ήδη εμβολιαστεί άνθρωποι σε ομάδες υψηλού κινδύνου

putin
Δράση αναλαμβάνει ο Βλαντίμιρ Πούτιν στη Ρωσία με στόχο να περιορίσει την επέλαση του κορωνοϊού στη χώρα. Σε αυτό το πλαίσιο, πληροφορίες τον θέλουν να έχει διατάξει την έναρξη μαζικών εμβολιασμών την επόμενη εβδομάδα. Η Ρωσία έχει ήδη προχωρήσει στην παραγωγή του Sputnik-V και βρίσκεται σε φάση δοκιμών και για δεύτερο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, του EpiVaCorona.

Οι γιατροί και οι εκπαιδευτικοί θα είναι οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν, σύμφωνα με το κυβερνητικό πλάνο.

Η φαρμακοβιομηχανία της Ρωσίας είναι έτοιμη για εμβολιασμό μεγάλης κλίμακας, καθώς η ποσότητα των δόσεων του πρωτοποριακού εμβολίου «Sputnik V» που έχει ήδη παραχθεί, θα φτάσει τα δύο εκατομμύρια τις επόμενες ημέρες, δήλωσε ο Πούτιν σε τηλεδιάσκεψη την Τετάρτη.

Έχουν ήδη εμβολιαστεί άνθρωποι σε ομάδες υψηλού κινδύνου

Περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου έκαναν ήδη το εμβόλιο Sputnik-V κατά του νέου κορωνοϊού, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Υγείας Μιχαήλ Μουράσκα.

«Ενόσω συνεχίζονται οι κλινικές δοκιμές, ξεκινήσαμε τον εμβολιασμό ανθρώπων που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου. Μέχρι σήμερα έχουν εμβολιασθεί περισσότεροι από 100.000», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Υγείας, παρουσιάζοντας το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V κατά την διάρκεια ειδικής συνεδρίας της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ που είχε ως θέμα τα ζητήματα αντιμετώπισης της πανδημίας.

Ρεκόρ νεκρών το τελευταίο 24ωρο

Στο μεταξύ, το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 589 θάνατοι, που είναι ο μεγαλύτερος αριθμός θανάτων που έχει καταγραφεί ημερησίως από την έναρξη της πανδημίας, κατά την διάρκεια της οποίας μέχρι σήμερα έχουν χάσει τη ζωή τους 41.053 ασθενείς, ανακοίνωσαν οι αρμόδιες για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού ρωσικές αρχές. Το γεγονός αυτό φαίνεται πως θορύβησε τη ρωσική κυβέρνηση. 

Κλείσιμο
Οι αρχές ανακοίνωσαν επίσης ότι το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 25.345 νέα κρούσματα, περιλαμβανομένων 5.191 κρουσμάτων στην Μόσχα και 3.684 στην Αγία Πετρούπολη, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων στα 2.347.401.

Ο αριθμός των ασθενών που πήραν εξιτήριο αυξήθηκε το τελευταίο εικοσιτετράωρο φθάνοντας τις 26.888, ενώ συνολικά έχουν αναρρώσει 1.830.349 νοσήσαντες με κορωνοϊό. Σύμφωνα με τα στοιχεία των αρμόδιων αρχών ο αριθμός των ατόμων που πήραν εξιτήριο το τελευταίο εικοσιτετράωρο ήταν μεγαλύτερος των νέων κρουσμάτων που καταγράφηκαν. Συνολικά ο αριθμός των ασθενών που έχουν αναρρώσει αντιστοιχεί στο 78% του συνολικού αριθμού των κρουσμάτων.

Αυτή τη στιγμή στην Ρωσία νοσούν με κορωνοϊό 475.999 άτομα.

Ειδήσεις σήμερα:

Πιέσεις σε ΗΠΑ και ΕΕ για ταχύτερη έγκριση των εμβολίων κατά του κορωνοϊού

Κορωνοϊός: Η Κομισιόν παρουσιάζει τη στρατηγική «Μένουμε ασφαλείς από την COVID-19 τον χειμώνα»

Ανησυχητικά τα ευρήματα στα λύματα της Θεσσαλονίκης: Επιμένει ο ιός
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ