Πανδημία-Κίνα: Διπλασιάστηκαν τα κρούσματα σε μια μέρα

Πανδημία-Κίνα: Διπλασιάστηκαν τα κρούσματα σε μια μέρα

Διπλάσιος ήταν και ο αριθμός των ασυμπτωματικών -Νοσηλεύονται 391 ασθενείς, οι εννιά σε σοβαρή κατάσταση

covid_china
Το κινεζικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι ως τα μεσάνυχτα χθες Τρίτη ενημερώθηκε για τον εντοπισμό 49 κρουσμάτων του SARS-CoV-2 στην ηπειρωτική Κίνα, έναντι 24 περιπτώσεων μόλυνσης την προηγουμένη.

Διευκρίνισε ότι οι πέντε περιπτώσεις διαγνώστηκε ότι σχετίζονται με μετάδοση στην κοινότητα ενώ οι υπόλοιπες 44 μολύνσεις ήταν «εισαγόμενες», κατά τον όρο που χρησιμοποιεί το Πεκίνο όταν αναφέρεται σε ταξιδιώτες από το εξωτερικό που διαπιστώνεται ότι έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό αφού εισέλθουν στην κινεζική επικράτεια.

Εντοπίστηκαν εξάλλου 61 ασυμπτωματικοί φορείς, από 30 την προηγουμένη. Οι κινεζικές υγειονομικές αρχές δεν συμπεριλαμβάνουν τους ασυμπτωματικούς φορείς στα επιβεβαιωμένα κρούσματα. Οι 13 από τις περιπτώσεις αυτές εντοπίστηκαν στην επαρχία Σιντζιάνγκ (βορειοδυτικά), όπου βρίσκονται σε εξέλιξη τεστ στον πληθυσμό σε ευρεία κλίμακα, μετά τον πρόσφατο εντοπισμό εστίας.

Ακόμη 21 ασθενείς, έναντι είκοσι την προηγουμένη, διαγνώστηκε πως αποθεραπεύθηκαν και βγήκαν από κινεζικά νοσοκομεία. Συνεχίζουν να νοσηλεύονται 391, οι εννέα σε σοβαρή κατάσταση.

Κατά τα επίσημα δεδομένα, ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού στην Κίνα ανέρχεται σε 4.634 νεκρούς επί συνόλου 86.070 κρουσμάτων.

Ειδήσεις σήμερα:

Επανέναρξη διαλόγου για το Κυπριακό θα ζητήσει ο Αναστασιάδης από τον Τατάρ

Την ανοσία της αγέλης εφαρμόζει η γερμανική πόλη Τύμπινγκεν

Πανδημία-Μεξικό: Ξεπέρασαν τους 92.000 οι νεκροί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK