Βρετανία: Νέο lockdown στις σκέψεις του Μπόρις Τζόνσον

Βρετανία: Νέο lockdown στις σκέψεις του Μπόρις Τζόνσον

«Είναι ο μόνος τρόπος να σωθούν τα Χριστουγεννά» λένε οι επιστήμονες στον Τζόνσον - Αν δεν ληφθουν τώρα επιπλέον μέτρα τα νοσοκομεία μεχρι τις 17 Δεκεμβρίου θα ειναι γεμάτα σε όλη την Αγγλία, ενώ  μέσα στο χειμώνα θα πεθάνουν 85.000 ασθενείς, σύμφωνα με τις προβλέψεις

boris_jonson
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον εξετάζει το ενδεχόμενο να ανακοινώσει την επιβολή νέου lockdown σε εθνική κλίμακα την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς εκφράζονται ανησυχίες διότι τα νοσοκομεία σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο κατακλύζονται από ασθενείς με την COVID-19, αναφέρουν ρεπορτάζ της εφημερίδας The Times και της διαδικτυακής έκδοσης της Daily Mail

Τα νέα περιοριστικά μέτρα αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή την Τετάρτη (4η Νοεμβρίου) και να ισχύσουν ως την 1η Δεκεμβρίου. «Είναι ο μόνος τρόπος για να σωθούν τα Χριστούγεννα» συμβούλεψαν τον Μπόρις Τζονσον οι επιστήμονες.

Ο επικεφαλής της κυβέρνησης των Συντηρητικών σκοπεύει να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου μεθαύριο Δευτέρα για να αναγγείλει τα μέτρα: όλα τα καταστήματα και οι επιχειρήσεις θα αναστείλουν τη λειτουργία τους, εξαιρουμένων όσων κρίνεται πως είναι «απολύτως απαραίτητο» να συνεχίσουν και των «εκπαιδευτικών ιδρυμάτων» (βρεφονηπιακών σταθμών, σχολείων, γυμνασίων, λυκείων και πανεπιστημίων).

Πάντως, η επιβολή των νέων μέτρων τελεί ακόμη υπό συζήτηση και δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις, έγραψαν οι Τάιμς επικαλούμενοι ανώτερη κυβερνητική πηγή. Οι αποφάσεις αναμένεται να παρθούν μέσα στο Σαββατοκύριακο, μετά από πίεση που δέχεται ο Βρετανός πρωθυπουργός από τους επιστήμονές, οι οποίοι υποστηρίζουν πως αν δεν ληφθούν και άλλα μέτρα τον χειμώνα θα νοσήσουν και θα πεθάνουν 85.000 άνθρωποι.

england_deaths_2


Κλείσιμο
Λεπτομέρειες σχετικά με το νέο Lockdown προέκυψαν μετά την αποκάλυψη της αλληλογραφίας του καθηγητή Κρις Γουίτι και τον επικεφαλής του επιστημονικού σύμβουλο Σερ Πάτρικ Βάλανς, προς τον πρωθυπουργό που τον προειδοποιούσε ότι με τους ρυθμούς εξάπλωσης που έχει το δεύτερο κύμα της πανδημίας προβλέπουν ότι όλα τα νοσοκομεία της Αγγλίας θα είναι γεμάτα έως τις 17 Δεκεμβρίου, προτρέποντας τον Τζονσον να προχωρήσει σε περεταίρω ενέργειες και ίσως να εξετάσει το ενδεχόμενο να πάει σε ενα Lockdown στα πρότυπα της Γαλλίας.

hospitals

Το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι κατέγραψε 24.405 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 και ακόμη 274 θανάτους ασθενών εντός 28 ημερών από τη διάγνωση πως τα θύματα είχαν συμπτώματα της COVID-19.

england_covid1


Ειδήσεις σήμερα

Φωτογραφία - σοκ: Κουκουλοφόροι πέρασαν ταμπέλα στο λαιμό του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ

Σεισμός στη Σάμο: Στο «Παίδων» ο 14χρονος Ερρίκος - Θα χειρουργηθεί άμεσα

Αράχωβα: Αρνούνται δειγματοληπτικά τεστ του ΕΟΔΥ το Σαββατοκύριακο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ