To Facebook απέσυρε βίντεο του Τραμπ λόγω «επιβλαβούς παραπληροφόρησης για τον κορωνοϊό»

To Facebook απέσυρε βίντεο του Τραμπ λόγω «επιβλαβούς παραπληροφόρησης για τον κορωνοϊό»

Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος των ΗΠΑ υποστήριζε σε συνέντευξή του στο Fox News ότι τα παιδιά είναι «απρόσβλητα από την Covid-19»

22988014
Πρώτα ήταν το Twitter που «μπάναρε» αναρτήσεις του Αμερικανού προέδρου ως «fake news». Ακολούθησε η «αντεπίθεση» του Ρεπουμπλικανού προέδρου, με τις απειλές για «λουκέτο» στα social media στις ΗΠΑ. Την Τετάρτη, ήταν η σειρά του Facebook να δώσει «ban» σε ανάρτηση του Ντόναλντ Τραμπ, αιτιολόγοντας την απόφαση ως «ανάρτηση επιβλαβούς παραπληροφόρησης για τον νέο κορωνοϊό».΄

Σε βίντεο από τη συνέντευξη που παραχώρησε στο Fox News, ο Αμερικανός πρόεδρος δηλώνει ότι τα παιδιά είναι σχεδόν απρόσβλητα από την Covid-19. Ο Ντόναλντ Τραμπ αναλύει το... ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα των παιδιών και τονίζει πως «δεν έχουν πρόβλημα», προφανώς για να στηρίξει την εμμονή του να ανοίξουν κανονικά τα σχολεία στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο.

Το Facebook, με δήλως της διαχείρισής του, επιβεβαιώσε την κατάργηση της ανάρτησης του Ρεπουμπλικανού προέδρου, χαρακτηρίζοντας «επιβλαβή παραπληροφόρηση για την Covid» τους ισχυρισμούς του Τραμπ. Τονίζει, δε, ότι οι ενέργειες αυτές εναντιώνονται στην πολιτική της επιχείρησης.

«Αυτό το βίντεο περιλαμβάνει ψευδείς ισχυρισμούς ότι μια ομάδα ανθρώπων είναι απρόσβλητη από την COVID-19. Το βίντεο παραβιάζει τις πολιτικές μας σχετικά με την επιβλαβή παραπληροφόρηση COVID», δήλωσε ο Andy Stone, εκπρόσωπος της πολιτικής του Facebook.

Τι υποστήριξε ο Αμερικανός πρόεδρος στο συγκεκριμένο βίντεο;

«Αν κοιτάξετε τα παιδιά, τα παιδιά είναι σχεδόν - θα έλεγα σχεδόν σίγουρα - αλλά σχεδόν απρόσβλητα από αυτήν την ασθένεια. Είναι δύσκολο να το πιστέψω. Δεν ξέρω πώς αισθάνεστε γι 'αυτό, αλλά έχουν πολύ ισχυρότερο ανοσοποιητικό σύστημα από εμάς, κάπως, για αυτό. Και δεν έχουν πρόβλημα. Απλώς δεν έχουν πρόβλημα», έλεγε χαρακτηριστικά ο Ντόναλντ Τραμπ.

Στη θέση του βίντεο που είχε αναρτήσει ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος, υπάρχει πλέον ένας σύνδεσμοςπου αναφέρει: «Αυτό το περιεχόμενο δεν είναι διαθέσιμο αυτήν τη στιγμή».

Ειδήσεις σήμερα

Έκρηξη στη Βηρυτό: Drone βγάζει στην επιφάνεια τις εικόνες «Αποκάλυψης» στο λιμάνι

Έκρηξη στη Βηρυτό: Ενίσχυση από την Αλγερία - Τέσσερα αεροπλάνα και ένα πλοίο με τρόφιμα και φάρμακα

Η κυβέρνηση Τραμπ επικηρύσσει με 10 εκατ. δολάρια όποιον παρέμβει στις εκλογές του Νοεμβρίου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ