Έκτακτα μέτρα και στις Ένοπλες Δυνάμεις για τον κορωνοϊό

5067618

Υποχρεωτική η χρήση μάσκας στις Ένοπλες Δυνάμεις σε όλους τους κλειστούς χώρους - Στα στρατιωτικά πρατήρια, στις πύλες εισόδου, στα στρατιωτικά φαρμακεία, στις στρατιωτικές λέσχες, σε όλους τους χώρους εστίασης και τα ΚΨΜ - Χωρίς επισκέπτες οι ορκωμοσίες - Περιορισμοί και στα μέσα μεταφοράς προσωπικού

Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής 'Αμυνας ανακοίνωσε ότι η χρήση μη ιατρικής μάσκας καθίσταται υποχρεωτική σε όλους τους χώρους όπου υπάρχει κοινωνική επαφή , στο πλαίσιο των έκτακτων προληπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς της πανδημίας COVID-19.Συγκεκριμένα η χρήση μη ιατρικής μάσκας καθίσταται υποχρεωτική:

- Στα στρατιωτικά πρατήρια, στα κουρεία/κομμωτήρια, στα στρατιωτικά φαρμακεία, στις επιχειρήσεις τροφίμων, στις στρατιωτικές λέσχες, σε όλους τους χώρους εστίασης (ΚΨΜ, κυλικεία κλπ.), στους χώρους γραφείων (όταν υπάρχει επαφή με το κοινό), τόσο για το προσωπικό όσο και για το κοινό.

- Στους χώρους προσέλευσης και αναμονής εντός στρατιωτικών αεροδρομίων καθώς και κατά τη διάρκεια όλων των αεροπορικών πτήσεων εσωτερικού και εξωτερικού από το προσωπικό και τους επιβάτες.

- Στους χώρους αναμονής καθώς και εντός των μέσων μεταφοράς προσωπικού από τους οδηγούς/χειριστές και τους επιβάτες.

- Στα πολεμικά μουσεία και στους ιστορικούς χώρους των ΕΔ, από το προσωπικό, τους ξεναγούς και τους επισκέπτες.

- Στα στρατιωτικά νοσοκομεία και ιατρεία, από το προσωπικό, τους ασθενείς και τους επισκέπτες.

- Σε όλους τους επισκέπτες που εισέρχονται σε στρατιωτικές μονάδες - υπηρεσίες καθώς και στα άτομα που τους συνοδεύουν/υποδέχονται, καθ' όλη τη διάρκεια παραμονής τους σε αυτές

- Στο στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό που εκτελεί καθήκοντα υποδοχής στις πύλες εισόδου στρατιωτικών μονάδων υπηρεσιών.

- Στους ανελκυστήρες από τους επιβαίνοντες.

Περαιτέρω σύμφωνα με την ανακοίνωση:

- Στα μέσα μεταφοράς προσωπικού επιτρέπεται η μεταφορά επιβατών μέχρι πλήρωσης ποσοστού 50% του προβλεπόμενου μέγιστου αριθμού μεταφερόμενων επιβατών ανά όχημα, με παράλληλα ανοιχτά παράθυρα και χρήση μη ιατρικής μάσκας.

- Αναφορικά με τους κανόνες λειτουργίας των πολεμικών μουσείων, των ιστορικών χώρων των ΕΔ, των χώρων (κλειστών/ανοιχτών) των στρατιωτικών μονάδων - υπηρεσιών (στους οποίους τηρείται ελάχιστη απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ των ατόμων), των χώρων εκγύμνασης και των κατασκηνώσεων φιλοξενίας παιδιών ηλικίας 6 έως 16 ετών και των Λεσχών - Θερέτρων, ισχύουν τα καθοριζόμενα στην κοινή υπουργική απόφαση Αριθμ. ΔΙα/ΓΠ.οικ.47421/2020/ΦΕΚ 3099/Β/26-7-2020 σχετικά με την τήρηση αποστάσεων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, δημόσιες υπηρεσίες και άλλους χώρους συνάθροισης κοινού στο σύνολο της Επικράτειας και

- Αλλοδαποί και Ελληνοκύπριοι σπουδαστές που προσέρχονται στη χώρα μας για υπηρεσιακούς λόγους (φοίτηση στις ημεδαπές στρατιωτικές σχολές οιασδήποτε βαθμίδας, συμμετοχή σε προγράμματα ανταλλαγής σπουδαστών, ενημερωτικές επισκέψεις κτλ), προσκομίζουν ιατρικό πιστοποιητικό, με το οποίο πιστοποιείται περίοδος καραντίνας επτά (7) ημερών καθώς και αποδεικτικό αρνητικού COVID-19 PCR test που πραγματοποιήθηκε 48 ώρες πριν την άφιξη στη χώρα μας.

Υπενθυμίζεται ότι:

- Οι τελετές παράδοσης και παραλαβής καθηκόντων εκτελούνται σε εξωτερικούς χώρους με ελάχιστη αντιπροσωπεία - τμήμα απόδοσης τιμών, χωρίς προσκεκλημένους - δεξιώσεις και η παράδοση αναμνηστικών γίνεται σε εξωτερικούς χώρους.

- Οι ορκωμοσίες στρατευσίμων εκτελούνται σε εξωτερικούς χώρους χωρίς προσκεκλημένους/επισκέπτες ενώ

- Συνεχίζεται η αναστολή πάσης φύσεως συγκεντρώσεων προσωπικού/εθιμοτυπικών εκδηλώσεων - επισκέψεων καθώς και της διάθεσης προσωπικού και μέσων στο πλαίσιο των κοινωνικών δραστηριοτήτων των Ενόπλων Δυνάμεων και αναλόγως θα παρέχονται περαιτέρω οδηγίες.

Πέραν των ανωτέρω αποτελεί ατομική ευθύνη η σχολαστική τήρηση των μέτρων ατομικής υγιεινής δίνοντας έμφαση στους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης, καταλήγει το ΓΕΑ στην ανακοίνωσή του.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Τρεις νεκροί - 78 νέα κρούσματα - «Άλμα» σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Χαρδαλιάς: Υποχρεωτική η μάσκα σε όλους τους κλειστούς χώρους- μόνο καθιστοί στα μπαρ

«Καμπανάκι» από τον ΠΟΥ: Οι επιπτώσεις του κορωνοϊού θα είναι αισθητές για δεκαετίες
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ (18)

Απόστρατος

Οι σύγχρονοι χρυσοκλαρατοι είναι τόσο άχρηστοι που δε μπορούν χωρίσουν δύο γαϊδάρων άχυρο.Εαν βρεθεί στρατόπεδο με κρούσμα ...θα στείλουν και άλλους στρατεύσιμους (...για να κολήσουν και αυτοί....) για να αντικαταστήσουν τους νοσούντες .

Θανάσης

Θα βάζουν στο φραπογαλο λεμόνι για να ανέβει το ανοσοποιητικό

Φακαγιου

Η πεμπτουσία της ηλιθιότητας,παρουσιάστηκε μια ένδειξη κορονιου σε κάποιο αεροδρόμιο της Ρόδου και η αντιμετώπιση ήταν να τους αντικαταστήσουν από Αθήνα χωρίς απολύμανση χωρίς μέτρα χωρίς ιατρικά αποτελέσματα.Δηλαδη και αυτοί που θα ερχόντουσαν ...-ηρθαν ..μη κρυβόμαστε ...στη χειρότερη αν ήταν θετικό το δείγμα,θα κολαγαν covid και αυτοι και μετά θα Φερνάν και άλλους ..και άλλους ...κ.ο.κ.Αντε χαιβανια θέλετε και πολεμο ...αυτοί ήμαστε κύριοι

Γιάννης

Δεν καταλαβαίνω τι λέτε.

Βιολογικο Οπλο;

Τι έγινε παιδάκια της αθλιας βουλης; θα πείτε την αλήθεια; Οι κινέζοι στο εργαστήριο της Γιουχαν επαιζαν με πνευμονιες ; η κατι χειρότερο που δεν τολματε να το πείτε; Ξέρετε τι ειναι η θα συνεχισετε το παραμύθι της πνευμονιας ;

Γιάννης

Φστ! Φστ!

Αργύρης Ενιγκει

Να καταργηθεί το στράτευμα η θητεία είναι καθαρή εκμετάλλευση. Τέλος τώρα. Όχι στις μιλιταριστικες βλέψεις και τις καριέρες βολεψακιδων λουφαδορων

Γιάννης

Ψαγμένος;

Πετάει ο γάιδαρος πετάει

Να καταργηθεί το δημόσιο , όχι άλλο κομμουνιστική εκμετάλλευση. Ο τεμπέλης δημόσιος θα πρέπει να τελειώνει από την χώρα .

tsirko

Πίσω στο λαγούμι σου ηλίθιε.

S

3 πουλάκια κάθονταν......

σας

ξεφτέλησαν κι εσας, ένδοξες, ένοπλες ελληνικές δυναμεις!

αφιλότιμος

πρώην ένδοξες. ας ελπίσουμε όχι τέως (= ποτέ ξανά).

Άλλη

μαλακία δεν είχες να πεις; Μια χαρά είναι οι Ε.Δ.

Αγύριγο κεφάλι

Η Κατάσταση (λόγω κορωναϊού) είναι ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟΓΝΩΣΕΩΣ Παγκοσμίως!______Έχουμε αρχίσει να την συνειδητοποιούμε αυτήν την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ;

@

Οχι.

Γιάννης

Η ωραιότατη καθαρεύουσα, κακοποιούμενη με συνεχή αποσιωπητικά, κακή σύνταξη, κάτω παύλα ως σημείο στίξης, δεν προσδίδει παραπάνω κύρος στα λεγόμενα. Αφήστε λοιπόν τα "καταστάσεως" κλπ και μιλήστε όπως μιλάτε στο σπίτι σας.

Don Q

τι να συνειδητοποιησουμε?οτι για οσα γινονται και θα γινουν φταιει η πανδημία?χαχαχαχα ναι ρε συ και για το σφαγειο των δυο παγκοσμιων πολεμων η σιπανικη γριπη εφταιγε...τωρα εχουμε τα εξης..για την ανεργια και την ανισοτητα φταιει ο ιός...για το να δινουμε οπου γουσταρουμε λεφτα φταιει ο ιός...περιμενε και η ιστορία μολις ξεκινησε παγκοσμιως,ξανα

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία