Κορωνοϊός - Γερμανία: «Διανύουμε το δεύτερο κύμα της πανδημίας» δηλώνει ο πρωθυπουργός της Σαξονίας

Κορωνοϊός - Γερμανία: «Διανύουμε το δεύτερο κύμα της πανδημίας» δηλώνει ο πρωθυπουργός της Σαξονίας

Ο ρυθμός μετάδοσης του νέου κορωνοιού «R» εκτινάχθηκε στο 1,08 - Η ατμομηχανή της ευρωζώνης θα υποστεί και δεύτερο σοβαρό οικονομικό πλήγμα - Κατά 30% αυξήθηκαν οι εγγραφές σε ιδιωτικά σχολεία λόγω του νέου κορωνοϊού

covid_germ
Έξι μήνες κυκλοφορεί ο νέος κορωνοϊός στη Γερμανία προκαλώντας ήδη το θάνατο περίπου δέκα χιλιάδων ανθρώπων με τον πρωθυπουργό της Σαξονίας, Χριστιανοδημοκράτη Μίχαελ Κρέτσμερ να παραδέχεται, για πρώτη φορά ότι η ατμομηχανή της Ευρωζώνης διανύει ήδη το δεύτερο πανδημικό κύμα της νόσου Covid-19.

Η δήλωση του συμμάχου της Μέρκελ προκαλεί συναγερμό στις υγειονομικές αρχές της γηραιάς ηπείρου εν μέσω θέρους και στην καρδιά της τουριστικής περιόδου.

Το δεύτερο κύμα πανδημίας στη Γερμανία θα επιφέρει ένα ακόμη σοβαρό πλήγμα στην οικονομία της Γερμανίας, προειδοποιούν την ίδια ώρα κορυφαίου οικονομολόγοι.

Οι γονείς στρέφονται στα ιδιωτικά σχολεία

Στο μεταξύ, ο νέος κορωνοϊός έχει αλλάξει τις επιλογές των γονέων σε ό,τι αφορά τα σχολεία.

Μετά την επέλαση της νόσου Covid-19, οι Γερμανοί γονείς στρέφονται στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Όπως επισημαίνει ο γερμανικός Τύπος, οι γονείς δείχνουν προτίμηση στα ιδιωτικά σχολεία με αποτέλεσμα οι εγγραφές στα ιδιωτικών να καταγράφουν αύξηση της τάξης του 30%.

Πάνω από 800 κρούσματα καθημερινά

Κλείσιμο
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Rheinische Post», ο πρωθυπουργός του ανατολικού κρατιδίου , ο πρώτος αξιωματούχος στη Γερμανία που παραδέχτηκε ότι η χώρα του διανύει το δεύτερο κύμα της πανδημίας, τόνισε ότι τα κρούσματα που καταγράφονται καθημερινά, ξεπερνούν τα 800.

«Ο ρυθμός μετάδοσης του νέου κορωνοιού «R» αυξήθηκε στο 1,08 το Σάββατο από 0,93 που ήταν την Πέμπτη», δήλωσε ο Κρέτσμερ.

«Διαγνωστικά τεστ πραγματοποιούνται ήδη κάθε μέρα. Έχουμε νέα κρούσματα σε ημερήσια βάση που θα μπορούσαν να εκτιναχθούν», προσθέτει.

Αν και ο αριθμός των νέων κρουσμάτων δείχνει να μειώνεται (χθες καταγράφηκαν μόλις 300 νέα κρούσματα), οι αρχές δεν εφησυχάζουν καθώς αποδίδουν τον χαμηλό αριθμό στην καθυστέρηση καταγραφής τους.

Οι υγειονομικές αρχές της Γερμανίας διευκρινίζουν ότι τα νέα κρούσματα προκλήθηκαν από μεγάλες γιορτές ή συγκεντρώσεις καθώς και από ταξιδιώτες που επιστρέφουν στην πατρίδα από τις διακοπές τους.

Ειδήσεις σήμερα

Ολίβια ντε Χάβιλαντ: Τα όνειρά της για τον έρωτα και η άγνωστη σχέση της με την ελληνική γλώσσα

Έρευνα - κορωνοϊός: Πότε υπάρχει γενετική προδιάθεση για σοβαρή νόσο COVID-19

Θεσσαλονίκη: Στον ανακριτή ο 63χρονος που κατηγορείται για απόπειρα αρπαγής ανηλίκου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα