Κορωνοϊός: 11 νέα κρούσματα - Τα πέντε «εισαγόμενα»

Κορωνοϊός: 11 νέα κρούσματα - Τα πέντε «εισαγόμενα»

Στην ανακοίνωση του ΕΟΔΥ γίνεται λόγος για συνολικά 195 νεκρούς -  Ο αριθμός ωστόσο ανεβαίνει στους 196, καθώς υπάρχει και ο θάνατος ενός 71χρονου στην Άρτα, στις 6 Ιουλίου, που δεν είχε καταχωρηθεί στη λίστα των νεκρών με κορωνοϊό  - 12 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι

krousmata-elegxos-promaxwnas53
Μόλις 11 νέα κρούσματα ανακοίνωσε σήμερα ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) εκ των οποίων τα 2 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού είναι 4012, εκ των οποίων το 54.7% αφορά άνδρες.

Αναλυτικότερα:

- δυο (2) κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,
- τρία (3) εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,
- τρία (3) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης,
- δύο (2) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,
- ένα (1) στην περιφερειακή ενότητα Καρπάθου

Από τα κρούσματα 1112 (27.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2051 (51.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
xartis
Κλείσιμο

12 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. 2 (16.7%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 75.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

124 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένος θάνατο και 195 θανάτους συνολικά στη χώρα. Εκ των θανόντων 63 (32.3%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
krousmata-thanatoi

Σημειώνεται ότι νωρίτερα ο ΕΟΔΥ ενημέρωσε και για τον θάνατο ενός άνδρα 71 ετών, που κατέληξε στις 6 Ιουλίου 2020 και δεν είχε καταχωρηθεί στη λίστα των νεκρών από τις επιπλοκές του κορωνοϊού. Ο 71χρονος, με υποκείμενα νοσήματα, είχε βρεθεί θετικός στον Covid-19 στο νοσοκομείο Άρτας στις 15 Μαρτίου 2020 και διακομίσθηκε στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων, όπου και νοσηλεύτηκε διασωληνωμένος στη ΜΕΘ.

Ο συνολικών αριθμός των νεκρών με Covid-19 γίνεται 196 αν καταμετρηθεί ο θάνατος αυτός.

Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορωνοϊό (SARS-CoV-2) και που δηλώνουν συστηματικά στον ΕΟΔΥ το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν (θετικά και αρνητικά), έχουν συνολικά ελεγχθεί 413760 κλινικά δείγματα, εκ των οποίων τα 6172 (1.5%) ήταν θετικά στον κορωνοϊό (συμπεριλαμβάνονται και περισσότερα από ένα δείγματα ανά άτομο που ελέγχθηκε).
deigmata_2

Ειδήσεις σήμερα

Ενθαρρυντικά τα πρώτα αποτελέσματα από το εμβόλιο της Οξφόρδης

Σύνοδος Κορυφής: Ελπίδες συμβιβασμού βλέπουν Μέρκελ - Μακρόν - Ρούτε

Η Dua Lipa ονειρεύεται την «Μεγάλη Αλβανία» μέχρι την Πρέβεζα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ