Κορωνοϊός: Πού καταγράφηκαν τα 23 νέα κρούσματα - Θετικοί και τρεις ασυμπτωματικοί μετανάστες στη Λέσβο

Κορωνοϊός: Πού καταγράφηκαν τα 23 νέα κρούσματα - Θετικοί και τρεις ασυμπτωματικοί μετανάστες στη Λέσβο

Αρνητικά τα δείγματα των ανδρών του Λιμενικού Σώματος που τους διέσωσαν - Και οι τρεις ασθενείς ήταν ασυμπτωματικοί - 23 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - Τα οκτώ είναι «εισαγόμενα»,  έξι εντοπίστηκαν στην Καστοριά, από τρία σε Λέσβο και Σύρο και δύο στην Παραμυθιά

metanastes_varka_main
Τρία θετικά στον κορωνοϊό covid 19 κρούσματα ανακοινώθηκαν σήμερα στη Λέσβο. Πρόκειται για τρεις ασυμπτωματικούς ασθενείς πρόσφυγες και μετανάστες, που μαζί με άλλους 33 συνολικά, 15 άνδρες, 10 γυναίκες και 11 παιδιά καταγωγής Ιράν και Αφγανιστάν, διασώθηκαν το Σαββάτο 13 Ιουνίου το βράδυ από το Λιμενικό Σώμα βόρεια των βορειοδυτικών ακτών της Λέσβου και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Πέτρας.

Κατά τον έλεγχο από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, είχε βρεθεί μεταξύ των 36 συνολικά διασωθέντων ένας θετικός στον ιό, ενώ αρνητικοί ήσαν όλοι οι άλλοι. Αρνητικά ήταν και τα δείγματα από τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος και όσους άλλους είχαν έρθει σε επαφή μαζί τους κατά τη διάσωση τους.

Οι 36, αμέσως μετά τέθηκαν σε καραντίνα στη δομή στα Μεγάλα Θέρμα που λειτουργεί για τους νεοεισερχόμενους. Κατά τον επανέλεγχο ο μεν θετικός κατά τον προηγούμενο έλεγχο βρέθηκε αρνητικός, ενώ τρεις αρνητικοί βρέθηκαν τώρα θετικοί, πλην όμως και οι τρεις ασυμπτωματικοί.

Στο σύνολο τους, οι 36 τέθηκαν ξανά σε 14ημερη καραντίνα, ενώ οι τρεις ασθενείς μετακινήθηκαν σε ξεχωριστό χώρο.

23 νέα κρούσματα

Νωρίτερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 23 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα. Από αυτά, τα έξι κρούσματα εντοπίστηκαν στην Καστοριά, από τρία σε Λέσβο και Σύρο, δύο στην Παραμυθιά, ενώ οκτώ εντοπίστηκαν σε άτομα που ταξίδεψαν με αεροπλάνο στη χώρα μας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3366, εκ των οποίων το 55.0% άνδρες αφορά άνδρες.

Κλείσιμο
753 (22.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1873 (55.6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

11 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 60 ετών. 3 (27.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 81.8% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 119 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
exelixi27


Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 191 θανάτους συνολικά στη χώρα. 61 (31.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

xartis27


Δείτε ΕΔΩ την ημερήσια επιδημιολογική μελέτη του ΕΟΔΥ

Ειδήσεις σήμερα:

Συγκίνηση στο «τελευταίο αντίο» του Νίκου Αλέφαντου

Απαγωγή Μαρκέλλας: «Πάει να καλύψει κάτι μεγάλο, δεν ήταν μόνη της» λέει ο πρώην σύζυγος της 33χρονης

Μητσοτάκης: Κίνητρα στους εργοδότες για την πρόσληψη απεξαρτημένων ατόμων


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ