Μόσιαλος: «Δεν πρέπει να οδηγηθούμε σε δεύτερο lockdown»

Μόσιαλος: «Δεν πρέπει να οδηγηθούμε σε δεύτερο lockdown»

«Η καταγραφή 97 κρουσμάτων δεν θα πρέπει να μας ανησυχήσει - Δεν χρειάζεται πανικός αλλά εγρήγορση - Ένα ποσοστό κόσμου δεν τηρεί τα μέτρα ασφαλείας» τόνισε ο καθηγητής του LSE 

mosialos_man
«Δεν θα πρέπει να υπάρχει κανένας πανικός αλλά θα πρέπει να υπάρχει πολύ μεγάλη εγρήγορση» τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο καθηγητής του LSE Ηλίας Μόσιαλος αναφορικά με τα 97 νέα κρούσματα κορωνοιού που καταγράφηκαν στη χώρα μας τις τελευταίες 4 ημέρες.

Αυτό που συνέβη στην χώρα μας, αλλά και σε πολλές άλλες χώρες είναι αυτό που ονομάζω «το παράδοξο της πρόληψης», συνέχισε ο καθηγητής εξηγώντας πως τα μειωμένα κρούσματα κορωνοιού που κατέγραφε η χώρα μας το προηγούμενο διάστημα μάλλον οδήγησαν μερίδα συμπολιτών μας να πάρει  από ένα σημείο κι έπειτα το θέμα αψήφιστα και να χαλαρώσει παραπάνω από όσο επιτρεπόταν δεδομένων των συνθηκών.

«Θεωρήσαμε ότι μάλλον δεν υπάρχει πρόβλημα. Δεν λέω ότι το έκαναν όλοι, το έκανε όμως ένα σημαντικό ποσοστό» σχολίασε ο κος Μόσιαλος  υπογραμμίζοντας ότι ένα ποσοστό κόσμου δεν τηρεί τα μέτρα ασφαλείας πχ την εφαρμογή μάσκας στα μέρη όπου αυτή απαιτείται.

Σε κάθε περίπτωση ο καθηγητής υπογράμμισε πως η καταγραφή 97 κρουσμάτων δεν θα πρέπει να μας ανησυχήσει, θέτοντας ως αντίστοιχο παράδειγμα αυτό της Δανίας ή της Αυστρίας, όπου το τελευταίο τετραήμερο καταγράφηκε επίσης υψηλός αριθμός κρουσμάτων.

Κλείσιμο
«Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να οδηγηθούμε σε δεύτερο lockdown» υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κος Μόσιαλος προσθέτοντας πως κατά την εκτίμηση του θα πρέπει να αποφευχθούν ακόμη και τα τοπικά lockdown.

Ειδήσεις σήμερα:

Υπουργείο Παιδείας: Ανοιχτά την Τρίτη τα σχολεία

Ιράν: Στους 8.351 οι νεκροί - Φόβοι για δεύτερο κύμα κορωνοϊού

ΠΟΥ: Είμαστε ακόμη μακριά από το τέλος της πανδημίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK