Κορωνοϊός: Ποιες επιχειρήσεις μένουν κλειστές από τις 25 ως τις 31 Μαΐου

Κορωνοϊός: Ποιες επιχειρήσεις μένουν κλειστές από τις 25 ως τις 31 Μαΐου

Παρατείνεται για άλλη μια εβδομάδα το λουκέτο σε κινηματογράφους, μουσεία, catering, γυμναστήρια – Επιτρέπονται οι ομαδικές προπονήσεις αθλητών των ΠΑΕ που μετέχουν στην SuperLeague

apolymansi_gipedo
Κλειστές για άλλη μία εβδομάδα θα παραμείνουν μια σειρά από επιχειρήσεις, όπως οι κινηματογράφοι, τα catering και τα μουσεία, όπως προβλέπει υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ και ορίζει τις επιχειρήσεις που θα παραμείνουν κλειστές για το χρονικό διάστημα από 25 Μαΐου 2020 έως και 31 Μαΐου 2020, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

Ωστόσο, θα επιτραπούν πλέον οι ομαδικές προπονήσεις των αθλητών των ομάδων των Π.Α.Ε., που μετέχουν στην Super League l.

Μεταξύ των επιχειρήσεων που αναστέλλουν τη λειτουργία τους και την εβδομάδα που ξεκινά από αύριο είναι τα ξενοδοχεία και τα παρόμοια καταλύματα, τα καταλύματα διακοπών και τα καταλύματα σύντομης διαμονής εποχικής λειτουργίας, οι κατασκηνώσεις, οι υπηρεσίες εστίασης μέσα σε ξενοδοχείο, εκτός αν διαθέτει ανεξάρτητη είσοδο για το κοινό, οι υπηρεσίες παροχής γευμάτων και ποτών από κυλικείο, όπως και από τα κυλικεία γηπέδων, θεάτρων ή κινηματογράφων.

Κλειστές θα παραμείνουν και οι σχολικές καντίνες και τα φοιτητικά εστιατόρια, με εξαίρεση τα delivery και τα take away.

Δεν επιτρέπεται ακόμη να λειτουργήσουν επιχειρήσεις με υπηρεσίες γραφείων γνωριμίας ή συνοικεσιών, τα καταστήματα τατουάζ και piercing, οι υπηρεσίες ιερόδουλων, ενώ απαγορεύεται και η λειτουργία των τελεφερίκ, πλην της νήσου Θήρας, που θα λειτουργήσει με ειδικούς κανόνες.

Στα φυσικά πρόσωπα που δεν τηρούν τους κανόνες, επιβάλλεται για κάθε παράβαση, με αιτιολογημένη πράξη της αρμόδιας αρχής, διοικητικό πρόστιμο 150 ευρώ.

Κατ' εξαίρεση λειτουργία αθλητικών εγκαταστάσεων

Κλείσιμο
Κατ' εξαίρεση των απαγορεύσεων, από τις 25.5.2020 επιτρέπεται:

α) Η λειτουργία όλων των ανοικτών αθλητικών εγκαταστάσεων και κολυμβητηρίων και η χρήση τους αποκλειστικά και μόνον για την κάλυψη αναγκών προπόνησης (μόνο με ατομικές προπονήσεις, χωρίς επαφές ή ομαδική άσκηση) από αθλητές σωματείων, Τμημάτων Αμειβομένων Αθλητών (Τ.Α.Α.) και Ανωνύμων Αθλητικών Εταιρειών (Α.Α.Ε.) και αθλούμενους ηλικίας 13 ετών και άνω (γεννημένους έως και 31.12.2007). Οι αθλητές όλων των προ-ολυμπιακών και των εθνικών ομάδων κάνουν χρήση των παραπάνω αθλητικών εγκαταστάσεων κατ' απόλυτη προτεραιότητα.

β) Η λειτουργία όλων των κλειστών αθλητικών εγκαταστάσεων και κολυμβητηρίων και η χρήση τους για την κάλυψη αναγκών προπόνησης (μόνο με ατομικές προπονήσεις, χωρίς επαφές ή ομαδική άσκηση) αποκλειστικά και μόνον από αθλητές σωματείων, Τ.Α.Α. και Α.Α.Ε. ηλικίας 13 ετών και άνω (γεννημένους έως και 31.12.2007). Οι αθλητές όλων των προ-ολυμπιακών και των εθνικών ομάδων κάνουν χρήση των παραπάνω αθλητικών εγκαταστάσεων κατ' απόλυτη προτεραιότητα.

γ) Η λειτουργία των ανοικτών εγκαταστάσεων σε όλους τους δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους αδιακρίτως νομικής προσωπικότητας, που διαθέτουν νόμιμη άδεια λειτουργίας για τα αθλήματα: αντισφαίριση, γκολφ, κρίκετ, ιππασία, σκοποβολή, τοξοβολία, αεραθλητισμός, μηχανοκίνητος αθλητισμός, υποβρύχια δραστηριότητα και ορειβασία - αναρρίχηση και η χρήση τους από αθλητές και αθλούμενους ηλικίας 13 ετών και άνω (γεννημένους έως και 31.12.2007) αποκλειστικά και μόνο για προπονητικούς σκοπούς.

δ) Η χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων από τους εν ενεργεία διαιτητές ομαδικών αθλημάτων.

ε) Η λειτουργία των ναυταθλητικών εγκαταστάσεων για τα αθλήματα: ιστιοπλοΐα, κωπηλασία, κανόε-καγιάκ, όρθια σανιδοκωπηλασία (SUP), κυματολίσθηση με σανίδα (surf) και θαλάσσιο σκι, καθώς και η χρήση των εγκαταστάσεων αυτών αποκλειστικά και μόνον για προπονητικούς σκοπούς από αθλούμενους, ηλικίας 13 ετών και άνω (γεννημένους έως και 31.12.2007). Στην ιστιοπλοΐα ανοικτής θάλασσας τα σημεία εκκίνησης και τερματισμού ορίζονται υποχρεωτικά στις περιοχές μόνιμου ελλιμενισμού των σκαφών.

2. Επιτρέπονται οι ομαδικές προπονήσεις των αθλητών των ομάδων των Ποδοσφαιρικών Ανωνύμων Εταιρειών (Π.Α.Ε.), που μετέχουν στο επαγγελματικό πρωτάθλημα της ΑΙ Εθνικής Κατηγορίας ανδρών (Super League l).

3. Όσοι είναι υποψήφιοι για να εισαχθούν είτε με το σύστημα των Πανελληνίων Εξετάσεων σε σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (ΣΕΦΑΑ, παραγωγικές σχολές Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας και Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού), είτε κατόπιν προκήρυξης οποιουδήποτε διαγωνισμού των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, δύνανται να κάνουν χρήση των ανοικτών και κλειστών αθλητικών εγκαταστάσεων και των κολυμβητηρίων.

4. Επιτρέπεται η χρήση των κολυμβητηρίων για θεραπευτική άσκηση από άτομα με αναπηρίες, καθώς και από τους συνοδούς τους, εφόσον απαιτείται κατά περίπτωση η παρουσία συνοδού. Απαραίτητες προϋποθέσεις είναι να έχει συνταγογραφηθεί η κολύμβηση ως μέθοδος θεραπείας και να προσκομίζεται πρόσφατη ιατρική βεβαίωση που επιτρέπει τη συγκεκριμένη θεραπευτική μέθοδο κατά την τρέχουσα χρονική περίοδο.


Διαβάστε αναλυτικά την απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ ΕΔΩ

Ειδήσεις σήμερα:

Γερμανία: Πάνω από 150 κρούσματα συνδέονται με εκκλησίες στην Έσση

Φορολογική δήλωση: Ο φόρος και η έκπτωση για τα εισοδήματα που δηλώνονται φέτος

Δύο νέα κρούσματα κορωνοϊού - Προανήγγειλε άνοιγμα δημοτικών ο Χαρδαλιάς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ