Κορωνοϊός - Αυστραλία: Drive in συναυλία προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις της πανδημίας

Κορωνοϊός - Αυστραλία: Drive in συναυλία προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις της πανδημίας

Προκειμένου να διασφαλιστούν οι απαραίτητες αποστάσεις, οι θεατές δεν επιτρεπόταν να βγουν από τα αυτοκίνητά τους αλλά μπορούσαν να ακούσουν τη μουσική και από το ραδιόφωνο του αυτοκινήτου τους

22697036
Ο τραγουδιστής και συνθέτης Κέισι Ντόνοβαν έδωσε σήμερα μια δωρεάν συναυλία στην Αυστραλία και συγκεκριμένα στο Σίδνεϊ, με τους θαυμαστές του να ακούν live μουσική για πρώτη φορά μετά από μήνες. Με μία διαφορά όμως, έπρεπε να παραμείνουν στα αυτοκίνητά τους.

Οι συναυλίες drive-in, σε υπαίθριους χώρους όπου τις παρακολουθεί κανείς μέσα από το αυτοκίνητό του, εμφανίζονται ως τάση που επιτρέπει στους καλλιτέχνες να επικοινωνούν με το κοινό τους διατηρώντας παράλληλα τις απαραίτητες κοινωνικές αποστάσεις λόγω του κορωνοϊού.

Ο Ντόνοβαν, που έγινε διάσημος όταν κέρδισε το αυστραλιανό Idol πριν από 10 και πλέον χρόνια, έδωσε συναυλία σε έναν υπαίθριο χώρο στάθμευσης με περίπου 40 αυτοκίνητα.

«Μου έλειπε τόσο πολύ η ζωντανή μουσική που θα πάω και θα τη δω σε ένα παρκινγκ αυτοκινήτων, μέσα στο δικό μου αυτοκίνητο, ώστε να μπορώ να ακούσω live μουσική μπροστά μου. Είναι καλό», δήλωσε ο Μικ Ραντόκοτβιτς που πήγε να παρακολουθήσει τη συναυλία.

Κλείσιμο
Προκειμένου να διασφαλιστούν οι απαραίτητες αποστάσεις, οι θεατές δεν επιτρεπόταν να βγουν από τα αυτοκίνητά τους αλλά μπορούσαν να ακούσουν τη μουσική και από το ραδιόφωνο του αυτοκινήτου τους ή απλά να κατεβάσουν τα παράθυρα των αυτοκινήτων τους παρά τη βροχή. Και αντί χειροκροτημάτων και επευφημιών, οι θεατές απλά πατούσαν τις κόρνες των αυτοκινήτων τους.
22697032
22697037

Η Drive-in Entertainment Australia σχεδιάζει να πραγματοποιήσει αρκετές ακόμα συναυλίες σε υπαίθριους χώρους στάθμευσης οχημάτων τους επόμενους μήνες, με μεγαλύτερο αριθμό θεατών καθώς χαλαρώνουν περαιτέρω οι περιορισμοί για την COVID-19. Μουσικοί σε όλο τον κόσμο αναγκάστηκαν να αναπροσαρμόσουν την επικοινωνία με το κοινό τους, καθώς έκλεισαν οι συναυλιακοί χώροι, με πολλούς καλλιτέχνες να ερμηνεύουν τα τραγούδια τους διαδικτυακά από το σπίτι τους.

Οι συναυλιακοί χώροι είναι από τους τελευταίους που αναμένεται να επαναλειτουργήσουν λόγω των δυσκολιών που υπάρχουν σε ό,τι αφορά την κοινωνική αποστασιοποίηση.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα: 

Νέα φωτογραφία της Ρωσίδας νοσηλεύτριας που έγινε viral - Φοβάται ότι θα την απολύσουν

Για πρώτη φορά στον κόσμο μωράκι υποβλήθηκε σε θεραπεία με βλαστοκύτταρα για ηπατική νόσο

Αυτοκίνητο «καρφώθηκε» σε κατάστημα πώλησης χιτζάμπ στο Σίδνεϊ - 12 τραυματίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ