Κορωνοϊός - Γερμανικά ΜΜΕ: Η Ελλάδα έτοιμη την 1η Ιουλίου να υποδεχθεί τουρίστες

Κορωνοϊός - Γερμανικά ΜΜΕ: Η Ελλάδα έτοιμη την 1η Ιουλίου να υποδεχθεί τουρίστες

Εκτενείς αναφορές στα μέτρα που έχει λάβει η Ελλάδα ενόψει της τουριστικής περιόδου και οι επιπτώσεις της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη χώρα

germany_tourists_greece
Αμείωτο συνεχίζεται το ενδιαφέρον των γερμανικών ΜΜΕ για την Ελλάδα ως πιθανό προορισμό για το φετινό καλοκαίρι, λόγω κυρίως των καλών επιδόσεών της στη μάχη με τον κορωνοϊό, αλλά και στην προσαρμογή του κλάδου του τουρισμού στις νέες ανάγκες.

Συγκεκριμένα, η Ελλάδα περιλαμβάνεται στις χώρες οι οποίες θα υποδεχθούν τουρίστες το φετινό καλοκαίρι σε σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας Tagesspiegel.

Η εφημερίδα τονίζει ότι από την 1η Ιουλίου η Ελλάδα θα είναι έτοιμη να υποδεχθεί τουρίστες από το εξωτερικό, παραθέτει κάποια από τα μέτρα που λαμβάνει η ελληνική κυβέρνηση για την προστασία από τον κορωνοϊό σε ξενοδοχεία και παραλίες και αναφέρει ότι ο τουρισμός είναι εξαιρετικά σημαντικός για την χώρα, η οποία «είχε αφήσει πίσω της την μεγάλη οικονομική κρίση».

Σε αντίστοιχο ρεπορτάζ που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του ιδιωτικού τηλεοπτικού δικτύου RTL, επισημαίνεται ότι η Ελλάδα πέρασε σχετικά ελαφρά την κρίση του κορωνοϊού σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες και ως εκ τούτου βρίσκεται σε «πιο ασφαλή θέση» σε ό,τι αφορά πιθανά τουριστικά ταξίδια.

Το ενδεχόμενο για «διακοπές στην Ελλάδα, λόγω του συγκριτικά χαμηλού αριθμού κρουσμάτων και της προσαρμογής του τουριστικού κλάδου στη νέα κατάσταση, είναι κατά την άποψή μας κάτι περισσότερο από πιθανό», αναφέρει στο ρεπορτάζ του ο σταθμός.

Η Ελλάδα αναφέρεται ως πιθανός τουριστικός προορισμός για τους Γερμανούς και σε αφιέρωμα στις καλοκαιρινές διακοπές που φιλοξενεί η Frankfurter Rundschau.

Ειδήσεις σήμερα

Τουρισμός: Αισιόδοξος για την Ελλάδα ο επικεφαλής της TUI

Τουρισμός: «Η Ελλάδα καλωσορίζει τους Βρετανούς χωρίς καραντίνα από τον επόμενο μήνα» γράφει η Express

Τουρισμός: Αγωνιούν οι ξενοδόχοι - «Βασικοί μας πελάτες οι χώρες με τη χειρότερη απόδοση υγειονομικά!»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα