Κορωνοϊός - Μόσιαλος: Το καλοκαίρι θα ξέρουμε για το εμβόλιο

Κορωνοϊός - Μόσιαλος: Το καλοκαίρι θα ξέρουμε για το εμβόλιο

Ο Ηλίας Μόσιαλος απάντησε και στο ερώτημα γιατί η αφρικανική ήπειρος δεν αντιμετωπίζει μεγάλη θνητότητα και πολλά κρούσματα κορωνοϊού - Συνέστησε υπομονή για την εστίαση

coronavirus_mosialos
Μέσα στον Ιούνιο θα ξέρουμε για την ασφάλεια των πρώτων εμβολίων και μέσα στον Ιούλιο θα έχουμε ασφαλείς ενδείξεις αν λειτουργούν, εκτίμησε ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο London School of Economics και εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης στους διεθνείς οργανισμούς για τον κορωνοϊό Ηλίας Μόσιαλος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Μόσιαλος επισήμανε ότι αν πετύχουν τα πρώτα πέντε που είναι σε εξέλιξη θα έχουμε το εμβόλιο μέχρι το τέλος της χρονιάς, αλλιώς θα περιμένουμε το νέο κύμα εμβολίων στις αρχές της επόμενης χρονιάς.

Ο Ηλίας Μόσιαλος απάντησε και στο ερώτημα γιατί η αφρικανική ήπειρος δεν αντιμετωπίζει μεγάλη θνητότητα και πολλά κρούσματα κορωνοϊού. Όπως είπε «θα περίμενε κάνεις πολύ μεγαλύτερη επίδραση της ασθένειας στις αφρικανικές χώρες» όμως εκεί υπάρχει υστέρηση μερικών εβδομάδων, εξήγησε, αλλά αν συνεχιστεί ίσως πάρουμε κάποια μηνύματα, ενώ οι περισσότερες αφρικανικές χώρες «δεν έχουν μεγάλο αριθμό ηλικιωμένων με νοσηρότητα όπως στην Ευρώπη».

Επίσης θα δούμε «μήπως υπάρχει διασταυρούμενη ανοσοπροστασία στην Αφρική γιατί είναι πολύ πιο εκτεθειμένοι σε άλλους τύπους κορωνοϊών στην ήπειρο γι' αυτό προστατεύονται περισσότερο «μήπως αυτό μπορεί να υπάρχει και σε κάποιες άλλες χώρες της Ευρώπης;» διερωτήθηκε. 

Σε σχέση με την εστίαση, ο κ. Μόσιαλος προειδοποίησε ότι αν γίνουν πρόωρες κινήσεις μπορεί να υπάρξει αύξηση κρουσμάτων και να πάμε ακόμα πιο πίσω τις ημερομηνίες ανοίγματος των καταστημάτων. «Έχει νόημα να περιμένουμε λίγο παραπάνω. Μήπως και η νόσος γίνει εποχική; Αν δεν διασφαλίσουμε απολυτή ασφάλεια σκεφτείτε πώς θα αντιδράσει και ο πελάτης». 

Ειδήσεις σήμερα:

Η ξανθιά ακτιβίστρια που απάτησε τον άντρα της και ξεμυάλισε τον «Βρετανό Τσιόδρα»

Περιορίζει τις προσδοκίες για χαλάρωση μέτρων στη Βρετανία ο Ράαμπ - 693 νέοι θάνατοι

Στην τελική ευθεία για την επιστροφή στα σχολεία οι μαθητές Γ' Λυκείου - Προτεραιότητα η ασφάλεια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ