Χαρδαλιάς: Απαγορεύονται «take away» ποτά και «άτυπα» πάρτι

Χαρδαλιάς: Απαγορεύονται «take away» ποτά και «άτυπα» πάρτι

«Οι μηχανισμοί του κράτους ενεργοποιούνται και προβλέπονται ποινικές αλλά και διοικητικές κυρώσεις» προειδοποίησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας

xardalias01-mesa
«Από χθες έχει ξεκινήσει για όλους μας μια νέα καθημερινότητα. Πρωτόγνωρη για όλους μας» σημείωσε στην σημερινή του ενημέρωση ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, επισημαίνοντας πως «κάθε απόφασή μας, κάθε επιλογή μας επηρεάζει την εξέλιξη της πανδημίας».

Για το λόγο αυτό, «οι συστάσεις μας για αποφυγή του συγχρωτισμού βασίζονται σε πραγματικά επιδημιολογικά δεδομένα» τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς, εμφανώς ενοχλημένος από την χθεσινή εικόνα, δηλαδή εικόνα από καφέ μπαρ κυρίως της περιφέρειας «να παίζουν μουσική στη διαπασών» και να σερβίρουν -με την επίφαση του take away ποτά, χωρίς αποστάσεις και μέτρα προφύλαξης».

Δείτε τις δηλώσεις του

Ανακοινώσεις Χαρδαλιά 05/05/2020


«Αν και σε μικρή κλίμακα», η εικόνα αυτή μας «προσβάλλει βάναυσα όλους μας, προσβάλλει όλους εκείνους που δίνουμε καθημερινά την μάχη στην πρώτη γραμμή, προσβάλλει την νοημοσύνη» και παράλληλα προκαλεί την συντριπτική πλειοψηφία των επαγγελματικών εστίασης, που παρά την οικονομική τους επιβάρυνση αναμένουν στωικά την εκκίνηση των επιχειρήσεών τους, σύφωνα με τις οδηγίες των ειδικών, εξήγησε ο Υφυπουργός.

Στο πλαίσιο αυτό, «απευθύνω ισχυρή σύσταση σε όσους παίζουν με τη δημόσια υγεία. Το take away σε ποτά και καφέ μπαρ δεν επιτρέπεται». Τα άτυπα πάρτι και ο συγχρωτισμός έξω απλά απαγορεύονται ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς, γνωστοποιώντας ότι «από σήμερα οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους ενεργοποιούνται και για αυτήν την περίπτωση», καθώς πέρα από τα πρόστιμα, ακολουθούν σε περίπτωση παράβασης διοικητικές κυρώσεις, αλλά και ποινικές κυρώσεις για τους ιδιοκτήτες.

«Επιφυλασσόμαστε για περισσότερα μέτρα αν εξακολουθήσουν αντίστοιχα φαινόμενα» προειδοποίησε μάλιστα ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, συμπληρώνοντας πως «η ελληνική πολιτεία, το κράτος θα πρέπει να πάρει μέτρα».

85 παραβάσεις χθες

Στον απολογισμό της χθεσινής, πρώτης ημέρας μετάβασης στην νέα κανονικότητα, καταγράφηκαν σύμφωνα με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας 85 παραβάσεις για μη προβλεπόμενες μετακινήσεις, την στιγμή που «δεν επιτρέπεται η μετακίνηση μεταξύ νομών» και απαγορεύεται ακόμη η μετάβαση στα νησιά, όπως υπενθύμισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Στον αντίποδα, «η ταχύτητα και η σειρά με την οποία γίνεται η άρση των περιορισμών έχει έναν μόνο στόχο, να διασφαλίσει τη δημόσια υγεία» υπογράμμισε ο Υφυπουργός και κατέληξε «μέχρι σήμερα έχουμε καταφέρει πολλά. Δεν έχουμε καταφέρει όμως να κερδίσουμε τον πόλεμο. Συνεχίζουμε στην ίδια πορεία, για να βγούμε και σε αυτή τη φάση νικητές».

Ειδήσεις σήμερα: 

Άνοιγμα των σχολείων: Τι ξέρουν έως τώρα οι επιστήμονες και τι όχι

Πώς επηρεάζει το lockdown τους ανθρώπους χωρίς πρόσβαση στο διαδίκτυο;

Σύγκριση Ιταλίας-Κίνας: Ποια ήταν η απόφαση που «έσωσε» τους Κινέζους

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ