Χαρδαλιάς: Η επόμενη ημέρα δεν θα είναι εύκολη

Χαρδαλιάς: Η επόμενη ημέρα δεν θα είναι εύκολη

«Το στοίχημα της επόμενης ημέρας είναι να τηρούνται ευλαβικά οι κανόνες υγιεινής» τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας - Αίρονται τα περιοριστικά μέτρα στις παραλίες Θεσσαλονίκης, Πάτρας και Βόλου - Παρατείνεται τα περιοριστικά μέτρα στο Δήμο Μύκης Ξάνθης μέχρι τις 4 Μαΐου

xardalias01-mesa
Ιδιαίτερη χαρακτήρισε την εβδομάδα που ξεκίνησε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, γνωστοποιώντας ότι «προετοιμαζόμαστε εντατικά για την επόμενη ημέρα», ενόψει των αυριανών ανακοινώσεων του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και των συναρμόδιων υπουργών για τον οδικό χάρτη της κανονικότητας.

Ανακοινώσεις Χαρδαλιά 27/04/2020


Στο πλαίσιο αυτό, η άρση των μέτρων μεταβάλλει την ατομική ευθύνη που οι πολίτες έχουν επιδείξει ως τώρα «στο νέο στοίχημα», δηλαδή την κυκλοφορία με όρους και κανόνες προστασίας και σεβασμού σε όλους τους πολίτες τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς αναφορικά με το πέρασμα στην επόμενη φάση. Το επόμενο διάστημα, «ο κανόνας είναι ότι στάδια άρσης θα απέχουν χρονολογικά μεταξύ τους» για να επαναξιολογούνται στο ενδιάμεσο τα στάδια, καθώς δεν θα εκλείψουν νέα κρούσματα, ενώ «πιθανόν θα χρειαστεί τα μέτρα που αίρουμε τώρα, να τα ξαναπάρουμε στη συνέχεια» ξεκαθάρισε ο Υφυπουργός.

Μάλιστα, γνωστοποίησε ότι αύριο θα παρασχεθούν «αναλυτικές οδηγίες για το τι θα γίνει σε κάθε χώρο» στο εξής, αφού «η καθημερινότητάς μας μέχρι να βρεθεί φάρμακο ή θεραπεία δεν θα είναι η ίδια». Ίδια δεν θα είναι και η φετινή Πρωτομαγιά, καθώς «δεν υπάρχει δυνατότητα για εκδρομές. Δεν μπορούν να γίνουν μετακινήσεις» ανέφερε σχετικά ο κ. Χαρδαλιάς, επαναλαμβάνοντας την μετάθεση του εορτασμού της Πρωτομαγιάς για τις 9 Μαΐου.

Ανοίγουν τα παραλιακά μέτωπα

Παράλληλα, παρατείνεται η ισχύς των επιπλέον περιοριστικών μέτρων στο Δήμο Μύκης Ξάνθης μέχρι τις 4 Μάιου για προληπτικούς λόγους, ενώ «δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας» πρόσθεσε ο κ. Χαρδαλιάς. Επιπρόσθετα, αίρονται από αύριο το πρωί οι περιορισμοί στην μετακίνηση στην Νέα παραλία Θεσσαλονίκης, την Παραλία Πάτρας και την Παραλία Βόλου.

Τέλος στην τοπική καραντίνα

Επιπλέον, αίρονται οι επιπλέον περιορισμοί και στους δήμους Καστοριάς, Ορεστίδος, Νεστορίου, όπως και στο δήμο Ξάνθης. Αντίθετα, παρατείνεται μέχρι τις 4 Μαΐου ο ενδελεχής έλεγχος όσων εισέρχονται από την Τουρκία, μέσω των Κήπων Έβρου. Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται και οι έλεγχοι στους επιβάτες των πτήσεων από το εξωτερικό. Ειδικότερα, από τις 6 πτήσεις που ήρθαν το Σαββατοκύριακο, ελέγχθηκαν συνολικά 489 άτομα και μόνο 4 βρέθηκαν θετικά.

Κλείσιμο
Με τους ελέγχους να συνεχίζονται, «η επόμενη μέρα δεν θα είναι μια εύκολη μέρα. Τα επόμενα στάδια, η δημιουργία της νέας καθημερινότητας έχει τις δικές της προκλήσεις. Μέχρι τις 4 Μαΐου τηρούμε τα υφιστάμενα μέτρα και αποφεύγουμε τις άσκοπες μετακινήσεις», κατέληξε ο κ. Χαρδαλιάς.


Ειδήσεις σήμερα:

Ανοίγει από σήμερα το παραλιακό μέτωπο της Πάτρας

Τα δελφίνια απολαμβάνουν έναν ασυνήθιστα γαλήνιο Βόσπορο λόγω του lockdown - Δείτε βίντεο

Συγκλονιστικό βίντεο: Γιατροί στη Νέα Υόρκη επαναφέρουν στη ζωή ασθενή με κορωνοϊό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ