Οι Ρομά δεν καταλαβαίνουν από κορωνοϊό: Νέα γλέντια με αρνιά και χορούς!

Οι Ρομά δεν καταλαβαίνουν από κορωνοϊό: Νέα γλέντια με αρνιά και χορούς!

Το νέο γλέντι στήθηκε στην Ηράκλεια Σερρών για το «Εντερλέζι», το καλωσόρισμα της άνοιξης που συμπέφτει με τον εορτασμό του Αγίου Γεωργίου - Έβαλαν την μουσική στη διαπασών, έστησαν τραπέζια εντός και εκτός των σπιτιών και άρχισαν να γλεντούν σα να μην έφτασε ποτέ η πανδημία του κορωνοϊού

roma_main1
Απίστευτες εικόνες από γλέντι Ρομά χθες στην Αλεξάνδρεια και Ηράκλεια Σερρών. Έψησαν αρνιά, χόρεψαν όλα μαζί, προκάλεσαν συνωστισμό και μετά ανέβασαν τα βίντεο στο Tik Tok.

Πραγματοποιήθηκε ανήμερα του Αγίου Γεωργίου, που αποτελεί προστάτη των τσιγγάνων και γι αυτό το λόγο, τον τιμούν ιδιαίτερα, στήνοντας τρικούβερτα γλέντια. Για τους Ρομά, η καραντίνα, τα περιοριστικά μέτρα, τα πρόστιμα, οι απαγορεύσεις και η εξάπλωση της πανδημίας δεν θα μπορούσαν να σταθούν εμπόδιο για το « Εντερλέζι», το καλωσόρισμα της άνοιξης που συμπίπτει με τον εορτασμό του Αγίου Γεωργίου. Η γιορτή απαιτεί το ψήσιμο αρνιών και τις ορχήστρες να παίζουν μουσική, στα ποτήρια να ρέει άφθονο το κρασί και τις τσιγγανοπούλες να χορεύουν ασταμάτητα μέχρι το άλλο πρωί.


Έτσι χθες το μεσημέρι τις συνοικίες των Ρομά στην Αλεξάνδρεια και Ηράκλεια Σερρών έβαλαν τις σούβλες από τα ξημερώματα, την μουσική στη διαπασών, έστησαν τραπέζια εντός και εκτός των σπιτιών και άρχισαν να γλεντούν δίχως αύριο, σα να μην είχε φτάσει σε αυτή τη χώρα η πανδημία του κορωνοϊού.

Έπειτα, οι νεότεροι, ανέβασαν στιγμιότυπα από τα ξέφρενα γλέντια στο Tik Tok, προκειμένου να τους επιδοκιμάσουν οι φίλοι τους, που για ακόμα μια φορά τίμησαν την μεγάλη τους γιορτή και μάλιστα εν καιρώ πανδημίας.

IMG_20200425_220538
Η δικηγόρος Ανθούλα Ανάσογλου
Η νομική εκπρόσωπος αρκετών οικογενειών Ρομά στη βόρεια Ελλάδα, Ανθούλα Ανάσογλου, μιλώντας στο protothema.gr σχολίασε ότι, « είναι γνωστό ότι η μεγαλύτερη γιορτή των Ρομά, είναι ο Άγιος Γεώργιος, τον οποίο θεωρούν φύλακα και προστάτη τους. Ας μην ξεχνούν όμως, ότι βρισκόμαστε στην καρδιά της πανδημίας, από την οποία καλούμαστε να βγούμε με δειλά και προσεκτικά βήματα. Πρέπει να υιοθετεί απ’ όλους η πειθαρχία που επέδειξαν οι δικοί τους άνθρωποι στον οικισμό της Ν. Σμύρνης στη Λάρισα. Οι ίδιοι χαρακτηριζόμενοι από την πολιτεία ως ευπαθής τάξη,αγκάλιασαν τα μέτρα και τήρησαν τις οδηγίες των υπουργείων».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης