Ο Δρ. Θάνος Ασκητής μιλάει στο protothema.gr για τη σεξουαλική επαφή και συμπεριφορά στην εποχή τουκορωνοϊού, επισημαίνοντας πως ο Covid-19 σκοτώνει το σεξ όσων έχουν εξωσυζυγικές ή ευκαιριακές σεξουαλικές επαφές.
«Είναι προτιμότερο να επιδιώξουν μια διαδικτυακή σεξουαλική επαφή από το να συναντηθούν», συστήνει.
Επισημαίνει ωστόσο, ότι το σεξ με τον σταθερό και υγιή σεξουαλικό σύντροφο είναι ασφαλές και πως ο Covid-19, σύμφωνα με τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα, δεν θεωρείται σεξουαλικό μεταδιδόμενο νόσημα. «Δεν έχουν βρεθεί στελέχη του ιού στο σπέρμα και στα κολπικά υγρά των ασθενών», εξηγεί.
Ο κ. Ασκητής αναφέρει ότι το πρωκτικό σεξ, ακόμη και με προφύλαξη είναι επικίνδυνο, διότι στελέχη του ιού εμπεριέχονται στα κόπρανα, των όσων έχουν μολυνθεί ενώ το προφυλακτικό, δεν εξασφαλίζει την μη μετάδοση του ιού.
Επιπλέον, επειδή ο κορωνοϊός μεταδίδεται από στοματική επαφή, με το σάλιο και το βλεννογόνο, καλό είναι να αποφεύγεται η πρωκτική συνουσία και στοματική επαφή με άτομα που δεν γνωρίζουμε. Καταλήγοντας, συστήνει την καλή καθαριότητα στα σκεύη ηδονής. «Να σαπουνίζετε καλά και με ζεστό νερό τα sex toys», τονίζει.
Οι ιδιωτικές Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΑΕΚ) προσφέρουν όλα τα εφόδια στους νέους που θέλουν να μπουν άμεσα στην αγορά εργασίας και να εξελιχθούν επαγγελματικά.
Η μετάβαση της εμβληματικής επένδυσης σε παραγωγική λειτουργία, αναδεικνύει ένα νέο πρότυπο βιομηχανικής ανάπτυξης, όπου οι κρίσιμες πρώτες ύλες, η τεχνολογική καινοτομία και η υπεύθυνη λειτουργία, δημιουργούν ισχυρή εθνική αξία