LIVE

Κορωνοϊός

O «capo» της φαμίλιας των Ρομά ζητά πίσω τους 11 τόνους αντισηπτικού που κατασχέθηκαν

φερραρι_σεφκης_

Με προσφυγή του στην αρμόδια υπηρεσία υποστηρίζει ότι όλα είναι νόμιμα, η εταιρεία του διαθέτει τα προβλεπόμενα παραστατικά και ότι η εμπλοκή οφείλεται σε... παρεξήγηση και κακή συνεννόηση του λογιστή της εταιρείας - Οι... big business του... δαιμόνιου αρχηγού με τη Ferrari

Στην αντεπίθεση περνά ο capo της φαμίλιας των Ρομά που ενεπλάκη στην υπόθεση με τους 11 τόνους αντισηπτικού που κατασχέθηκε από την Αστυνομία σε αποθήκη της Ελευσίνας.

Ο 40χρονος, μέσω του δικηγόρου του κ. Σάκη Κεχαγιόγλου, κατέθεσε προσφυγή στη Γενική Διεύθυνση Αγοράς της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης ζητώντας την «εξαφάνιση» της έκθεσης βεβαίωσης παράβασης προκειμένου από τη μία να μην βεβαι ωθεί πρόστιμο και από την άλλη να αποδοθούν στην οικογενειακή επιχείρηση οι 11 τόνοι αντισηπτικού που εισήγαγε από την Κύπρο.

Ο capo dei capi της φαμίλιας των Ρομά, με το προσωνύμιο Σέφκης, υποστηρίζει ότι όλα είναι νόμιμα, η εταιρεία του διαθέτει τα προβλεπόμενα παραστατικά ενώ αυτό που μένει είναι να αποφασίσουν οι αρχές αν θα κάνουν δεκτό το αίτημα του.

kexa_0
Ο συνήγορος του Σέφκη κ. Σάκης Κεχαγιόγλου μιλώντας στο protothema.gr τονίζει πως «Σε σχέση με την κατασχεθείσα πριν από λίγες ημέρες ποσότητα των 11 τόνων αντισηπτικού διαλύμματος και εκ μέρους των εντολέων μου, πατέρα και υιού, οι οποίοι κατείχαν την εν λόγω ποσότητα, επιθυμώ να δηλώσω ότι κατετέθη ήδη προσφυγή κατά της έκθεσης βεβαίωσης παράβασης της πράξεως νομοθετικού περιεχομένου ενώπιον της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή.

Οι εντολείς μου προσεκόμισαν με την προσφυγή τους τα τιμολόγια με τα οποία αποδεικνύουν ότι εμπροθέσμως τα υπέβαλαν στην αρμόδια αρχή και ότι όλη η εμπλοκή οφείλεται σε παρεξήγηση και κακή συνεννόηση του λογιστού της εταιρείας τους. Θεωρούν, δε, βέβαιη τη δικαίωσή τους όταν εκδικασθεί η προσφυγή, με άμεση συνέπεια την απόδοση της κατασχεθείσης ποσότητος του αντισηπτικού.

Τέλος, επιθυμώ να τονίσω ότι ενδεχόμενες ποινικές εκκρεμότητες των εντολέων μου στο παρελθόν, ούτε προδικάζουν τη διάπραξη τυχόν αδικημάτων στην παρούσα υπόθεση, ούτε τους στερούν το δικαίωμα να προβαίνουν σε καθ΄όλα νόμιμες εμπορικές πράξεις. Οι συνειρμοί, δε και τα αυθαίρετα συμπεράσματα κάποιων, που αναφέρονται στην καταγωγή τους (Ρομά), έχουν στη συνείδηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών καταδικαστεί ως απαράδεκτα και όζοντα ρατσισμού».


Οι big business του αρχηγού με τη Ferrari

φερραρι_σεφκης_
Ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από την εισαγωγή της μαμουθ – παρτίδας αντισηπτικών που κατέσχεσαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής μετά από έφοδο στην αποθήκη της Ελευσίνας, είναι παλιός γνώριμος των αρχών. Τον Νοέμβριο του 2017 το όνομα του φιγουράριζε στην επικαιρότητα όταν κυριαρχούσε η υπόθεση του «ξεδοντιάσματος» της μαφίας των Ρομά και του big boss με την κατακόκκινη Ferrari.

Μια ιστορία με «σκηνογραφία» που παραπέμπει σε ταινία Ταραντίνο με στοιχεία Bollywood και λεπτομέρειες από σιτσιλιάνικο νουάρ του Καμιλλέρι, με την Ασφάλεια να φορτώνει στα μέλη της περισσότερες από 3000 ληστείες και κλοπές και λεία που ξεπερνούσε τα 50 εκατομμύρια ευρώ! Σύμφωνα με τη δικογραφία, η μαφία των Ρομά, απαρτίζονταν από τρεις φαμίλιες και ανάλογα αφεντικά. Όμως ανάμεσα τους ξεχώριζε ο Σέφκης. Και ενδεικτικό της ανωτερότητας του ήταν το αυτοκίνητο με το οποίο κυκλοφορούσε.

Μια κατακόκκινη Ferrari την οποία για να δείξει την “αρχοντιά” του, έφθασε μέχρι την Καρδίτσα για να το αποκτήσει δίνοντας 75.000 και ένα πανάκριβο Rolex. Μάλιστα, μόλις απέκτησε την «κόκκινη κυρία», το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να ξεφορτωθεί τις καρδιτσιώτικες πινακίδες και να της φορέσει αθηναϊκές προκειμένου να κυκλοφορεί άνετα στα στέκια της Γλυφάδας. Όμως δεν πρόλαβε να το χαρεί αφού λίγο αργότερα συνελήφθη και το αυτοκίνητο κατασχέθηκε.

φερραρι_σεφκης_2
Ο Σέφκης, για όσους γνωρίζουν είναι ένα πρόσωπο που μπορεί να ελίσσεται, να εκπονεί επιχειρηματικά σχέδια και να παίρνει αποφάσεις υψηλού ρίσκου. Δεν είναι τυχαίο ότι δεν συνελήφθη μαζί με τους άλλους της συμμορίας αλλά κατάφερε να ξεγλιστρήσει και να πιαστεί δύο μήνες αργότερα.

Το καλοκαίρι του 2018 αποφυλακίστηκε λόγω παρέλευσης του 18μηνου και κυκλοφορεί μέχρι σήμερα ελεύθερος καθώς η δίκη δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα. Στις αρχές Φεβρουαρίου, ο 40χρονος Ρομά, στήνει μια οικογενειακή επιχείρηση μαζί με τον γιο του και προσπαθεί να κάνει δουλειές με φόντο τον Covid -19. Μάλιστα, νοικιάζει αποθήκη στην Ελευσίνα με σκοπό να τη χρησιμοποιήσει για να εισάγει και να αποθηκεύσει αντισηπτικό σε μεγάλες ποσότητες. Την εποχή εκείνη, στην Ελλάδα όχι μόνο δεν υπήρχε κρούσμα κορωνοιού αλλά η κουβέντα που γινόταν ήταν σε θεωρητικό επίπεδο και κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι ο νέος ιός από την Κίνα θα εξελισσόταν σε πανδημία που θα έπληττε όλη την υφήλιο.

Έτσι ο Σέφκης, που όπως φαίνεται …έβλεπε μπροστά, έρχεται σε επαφή με μια εταιρεία κυπριακών συμφερόντων με έδρα τη Λευκωσία που παρασκευάζει αντισηπτικό υγρό και gel και προχωράει σε μια παραγγελία – μαμούθ, 11 τόνων. Κανείς δεν ξέρει αν η συγκεκριμένη παρτίδα που βρέθηκε στην αποθήκη της Ελευσίνας, είναι το μοναδικό φορτίο που ήρθε από την Κύπρο ή είχαν προηγηθεί και άλλες παραγγελίες όπως επίσης αν το μεγάλο αφεντικό περίμενε και άλλα μεγάλα φορτία το επόμενο διάστημα. Το σίγουρο είναι ότι σύμφωνα με τα τιμολόγια και τα παραστατικά, οι 11 τόνοι έφθασαν στην Ελλάδα στις αρχές Απριλίου και μεταφέρθηκαν στην αποθήκη που νοίκιασε ο δαιμόνιος Ρομά.

Ο «Σέφκης» απασχόλησε και πάλι τις αρχές καθώς φέρεται να του ανήκει η αποθήκη στην Ελευσίνα καθώς η παρτίδα δεν είχε δηλωθεί στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου όπως προβλέπει η πράξη νομοθετικού περιεχομένου στο πλαίσιο δράσεων για την αντιμετώπιση του Covid -19.

Στον 40χρονο, ξύπνησε το επιχειρηματικό δαιμόνιο και σκέφτηκε ότι μπορούσε να κάνει business στην εποχή του κορωνοιου, εισάγοντας από την Κύπρο τεράστιες ποσότητες αντισηπτικού gel σε μπουκάλια του ενός λίτρου. Όμως προφανώς, λένε οι αξιωματικοί της Ασφάλειας, για να μην μπει σε καθεστώς τιμολόγησης και για να πουλήσει σε καλύτερες τιμές δεν δήλωσε τους 11 τόνους με αποτέλεσμα να του «κόψει» το υπουργείο Ανάπτυξης ένα γερό πρόστιμό.

Την πληροφορία για τις μεγάλες business στην εποχή του κορωνοιού του Σέφκη την είχαν οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής που μετά από παρακολούθηση πολλών ημερών, εντόπισαν την αποθήκη στην Ελευσίνα, κατέσχεσαν τους 11 τόνους αντισηπτικού και αφού η παρτίδα ελεγχθεί θα δοθεί στο ΕΣΥ προκειμένου να χρησιμοποιηθεί από τους γιατρούς και τους νοσηλευτές. Αξίζει να επισημανθεί ότι η Αστυνομία ερευνά αν υπάρχει κύκλωμα που εισάγει μεγάλες ποσότητες αντισηπτικού gel χωρίς να το δηλώνει και στη συνέχεια το διοχετεύει στην αγορά σε υψηλές τιμές αποκομίζοντας μεγάλα κέρδη.

Ειδήσεις σήμερα:

Έρευνα: Μηδενικά οφέλη από τη χλωροκίνη που πρότεινε ο Τραμπ ως φάρμακο για τον κορωνοϊό

Εντυπωσιακό βίντεο: Η δραματική μείωση στις πτήσεις πάνω από την Ευρώπη λόγω κορωνοϊού

OHE: Ο κορωνοϊός δεν πρέπει να μας κάνει να ξεχνάμε την κλιματική αλλαγή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης