Μέσα στον Απρίλιο θα μεταφερθούν από τα νησιά στην ενδοχώρα περίπου 2.000 πρόσφυγες και μετανάστες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες (υπερήλικες, χρόνια νοσήματα) ανακοίνωσε επισήμως ο Νότης Μηταράκης μετά τη σύσκεψη για το θέμα στο υπουργείο Υγείας.
Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής διευκρίνισε ότι θα τοποθετηθούν σε μικρά ξενοδοχεία που θα είναι διάσπαρτα και απομονωμένα. “Έχουν γίνει έλεγχοι στις δομές στα νησιά και δεν έχουν εντοπιστεί κρούσματα” επισήμανε. Σύμφωνα με τον κ. Μηταράκη, στο Κρανίδι η τελευταία μεταφορά από τα νησιά προς το ξενοδοχείο έγινε πριν από 14 μέρες.
Οι δομές στις οποίες θα μεταφερθούν θα τεθούν σε καραντίνα (υγειονομικό περιορισμό). Αυτές οι δομές θα είναι ανά την επικράτεια ώστε να μην υπάρχει υπερυγκέντρωση.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ την Τρίτη ο υπουργός είχε χαρακτηρίσει ως αναγκαία τη μεταφορά των προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά στην ενδοχώρα.
Μεγαλώνοντας, συνηθίζουμε να μετράμε τις επιτυχίες. Τον πρώτο καλό βαθμό. Το πρώτο μετάλλιο. Το πρώτο γκολ. Την πρώτη φορά που ένα παιδί κάνει ποδήλατο χωρίς βοηθητικές ρόδες.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων, την 1 Οκτωβρίου, αξίζει να δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή σε ένα πρόβλημα που συχνά περνά απαρατήρητο: τη δυσθρεψία και τα σημάδια που μπορεί να εμφανιστούν πριν ακόμη γίνει αντιληπτή.
Πώς η AI αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο οι μαθητές μελετούν και προετοιμάζονται για τις εξετάσεις, με τον εκπαιδευτικό να παραμένει ο καθοριστικός παράγοντας της μαθησιακής εμπειρίας