Κορωνοϊός - Παραμένει ο συναγερμός στο Κρανίδι: Σαρωτικοί έλεγχοι και τεστ σε πολίτες

Κορωνοϊός - Παραμένει ο συναγερμός στο Κρανίδι: Σαρωτικοί έλεγχοι και τεστ σε πολίτες

Σε τεστ υποβλήθηκαν το βράδυ της Τρίτης εργαζόμενοι σε τράπεζες, καταστήματα και αστυνομικοί στην περιοχή - Απαγόρευση κυκλοφορίας από 8 το βράδυ έως τις 8 το πρωί για 14 ημέρες - Σκηνές του στρατού έξω από το ξενοδοχείο με τους μετανάστες

astynomia-ermioni
kranidi-oura
Σε «κόκκινο» συναγερμό βρίσκεται η περιοχή του Κρανιδίου όπου εντοπίστηκαν 150 κρούσματα κορωνοϊού σε δομή μεταναστών.

Οι έλεγχοι είναι σαρωτικοί, ενώ σήμερα αναμένονται τα αποτελέσματα και νέων τεστ που πραγματοποίησε χθες στην περιοχή ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας σε πολίτες της περιοχής.

Στο Κρανίδι βρέθηκε από την πρώτη στιγμή ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, μαζί με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα, καθώς και τον γενικό γραμματέα υποδοχής αιτούντων άσυλο, Μάνο Λογοθέτη.
kranidi-nyxta1
Κλείσιμο


Το βράδυ της Τρίτης πραγματοποιήθηκαν τεστ σε 125 πολίτες. Πρόκειται για εργαζομένους σε τοπικές επιχειρήσεις και τράπεζες, αστυνομικούς και άλλους κατοίκους της περιοχής, τους οποίους είτε είχαν επισκεφθεί οι αλλοδαποί που διαμένουν στη δομή, είτε είχαν έρθει σε επαφή μαζί τους.

Όπως ο Νίκος Χαρδαλιάς, στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας των πολιτών και αποφυγής της διασποράς του ιού, στεγανοποιείται η δομή μεταναστών, ενώ θα εφαρμοστεί απαγόρευση κυκλοφορίας από 8 το βράδυ έως τις 8 το πρωί για 14 ημέρες.
kranidi44

«Ολοκληρώσαμε μια σειρά συσκέψεων. Τα αποτελέσματα της δειγματοληψίας, μας δημιούργησαν την ανάγκη ενός συναγερμού. Είχαμε 150 (148 φιλοξενούμενους, έναν εργαζόμενο και ένα στέλεχος της δομής) θετικά κρούσματα κορωνοϊού σε σύνολο 497 δειγμάτων. Και οι 150 είναι όλοι ασυμπτωματικοί. Επομένως, δεν υπάρχει λόγος πανικού. Από τη Μεγάλη Πέμπτη είχαμε θέσει σε καραντίνα τη δομή, ώστε να μην έχουμε διασπορά στην κοινότητα. Όλα είναι υπό έλεγχο αυτή της στιγμή. Θα παρθούν προληπτικά μέτρα για την περιοχή. Θα υπάρξει περιορισμός της μετακίνησης των πολιτών, θα πρέπει να δοθεί έμφαση στις ευπαθείς ομάδες, στην περιοχή. Να μη βγουν στο δρόμο για τις επόμενες 14 μέρες. Η δομή στεγανοποιείται. Δεν θα μπαίνει και δεν θα βγαίνει κανείς. Ο δήμος της περιοχής μπαίνει σε απαγόρευση κυκλοφορίας 8 το βράδυ με 8 το πρωί για τις επόμενες 14 ημέρες, αναστέλλεται η λειτουργία όλων των λαϊκών αγορών και των παζαριών. Ενισχύεται το κέντρο υγείας του Κρανιδίου με έξι γιατρούς και τέσσερις νοσηλευτές», δήλωσε την Τρίτη το μεσημέρι ο κύριος Χαρδαλιάς.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης