Κορωνοϊός - Κοντοζαμάνης: Οι προϋποθέσεις για την επαναλειτουργεία των τακτικών χειρουργείων και εξωτερικών ιατρείων

Κορωνοϊός - Κοντοζαμάνης: Οι προϋποθέσεις για την επαναλειτουργεία των τακτικών χειρουργείων και εξωτερικών ιατρείων

Τα βήματα θα γίνονται βάσει των οδηγιών της ειδικής επιστημονικής επιτροπής και των επιτροπών λοιμώξεων και χειρουργείων που υπάρχουν σε κάθε νοσοκομείο, τόνισε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης

xeirourgeio
Με κανόνες, όρους και προϋποθέσεις και με τις οδηγίες των επιστημονικών επιτροπών, θα επαναλειτουργήσουν τα τακτικά χειρουργεία και τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, ανέφερε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, κατά την διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα.

«Προετοιμαζόμαστε για την επαναλειτουργία των τακτικών χειρουργείων, αλλά αυτό θα γίνει υπό όρους και προϋποθέσεις και όχι αμέσως» τόνισε ο υφυπουργός.

Διευκρίνισε ότι αυτό θα εφαρμοστεί ταυτόχρονα στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα «και βεβαίως, όχι με τον ίδιο ρυθμό χειρουργείων με αυτόν που είχαμε πριν την έναρξη της πανδημίας».

Όπως είπε, τα βήματα θα γίνονται βάσει των οδηγιών της ειδικής επιστημονικής επιτροπής και των επιτροπών λοιμώξεων και χειρουργείων που υπάρχουν σε κάθε νοσοκομείο και ανάλογα θα ανοίγουν τα τακτικά χειρουργεία.

Σε δεύτερο χρόνο θα ξεκινήσει η επαναλειτουργία των τακτικών εξωτερικών ιατρείων και βέβαια, όπως είπε, υπό συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις, διότι στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία παρατηρείται μεγάλη προσέλευση κόσμου και συγχρωτισμός.


Ειδήσεις σήμερα:

Επίδομα 800 ευρώ: Ποιοι είναι οι νέοι κλάδοι εργαζόμενων που το δικαιούνται

Σχέδιο για άνοιγμα των σχολείων στα μέσα Μαΐου

Κορωνοϊός: Σκοτώνει χωρίς διακρίσεις: Χάθηκαν την ίδια μέρα 35χρονος και γυναίκα 101 ετών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης