Θα μπει σε καραντίνα το Κρανίδι - Χωρίς συμπτώματα οι 150 που βρέθηκαν θετικοί στη δομή μεταναστών

Θα μπει σε καραντίνα το Κρανίδι - Χωρίς συμπτώματα οι 150 που βρέθηκαν θετικοί στη δομή μεταναστών

Ελέγχουν όλο το χωριό, επί τόπου ο Χαρδαλιάς, ο οποίος θα κάνει ανακοινώσεις το μεσημέρι - Στην περιοχή έχει εγκατασταθεί πολυάριθμο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ καθώς η κατάσταση αξιολογείται ως σοβαρή

xardalias-syskepsi1_2
Στην δομή μεταναστών στο Κρανίδι μετέβη εσπευσμένα την Τρίτη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς καθώς εντοπίστηκαν περισσότερα από 150 θετικά κρούσματα κορωνοϊού ανάμεσα στα 470 δείγματα που ελήφθησαν την Κυριακή. Σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες ώρες θα ανακοινωθεί ότι μπαίνει σε καραντίνα το Κρανίδι. Θα γίνουν επίσημες ανακοινώσεις των μέτρων το μεσημέρι από τον Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος βρίσκεται επί τόπου. Στην περιοχή έχει εγκατασταθεί πολυάριθμο κλιμάκιο της Ομάδας Αμεσης Απόκρισης του ΕΟΔΥ και γίνονται έλεγχοι σε όλο το χωριό.  

Τα δείγματα ελήφθησαν μετά τον εντοπισμό θετικού κρούσματος σε 28χρονη έγκυο από τη Σομαλία, η οποία παραμένει σε υγειονομική απόμονωση στο ξενοδοχείο το οποίο λειτουργεί ως δομή φιλοξενίας μεταναστών. Και οι 150 που βρέθηκαν θετικοί είναι ασυμπτωματικοί.

Μαζί με τον κ. Χαρδαλιά στη δομή βρίσκεται ο γενικός γραμματέας υποδοχής αιτούντων άσυλο, Μανώλης Λογοθέτης, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα και κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κατάσταση χαρακτηρίζεται ως «εξαιρετικά δύσκολη» καθώς στη δομή διαμένουν κυρίως Σομαλοί αλλά και μετανάστες από χώρες της υποσαχάριας Αφρικής οι οποίοι είναι δύσκολοι στην επικοινωνία και τη συνεννόηση.

Είναι ενδεικτικό ότι κατά τις ίδιες πληροφορίες εκφράζονται φόβοι ότι πρόκειται για ίσως το μεγαλύτερο πρόβλημα επιδημιολογικα στην Ελλάδα.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας μιλώντας στην ΕΡΤ λίγο πριν την σύσκεψη  στο δημαρχείο Ερμιόνης είπε ότι «δεν υπάρχει λόγος πανικού, είμαστε εδώ, θα γίνει ό,τι πρέπει, δεν πρέπει να ανησυχεί κανείς».

Κλείσιμο
Δήλωση Χαρδαλιά


Το χρονικό με το κρούσμα στο Κρανίδι

Ο συναγερμός για το Κρανίδι ενεργοποιήθηκε την Κυριακή όταν ενημερώθηκαν οι αρχές ότι το τεστ στο οποίο υποβλήθηκε η 28χρονη Σομαλή ήταν θετικό.

Η γυναίκα από τη Σομαλία, η οποία βρίσκεται στον 6ο μήνα της εγκυμοσύνης της είχε προσέλθει στο νοσοκομείο Ναυπλίου για άλλη αιτία η οποία δεν σχετίζεται με συμπτώματα κορωνοϊού και εκεί υποβλήθηκε για τυχόν έκθεση στον Covid-19.

H 28χρονη, πάντως, δεν είχε συμπτώματα και γι' αυτό αποφασίστηκε να παραμείνει σε πλήρη υγειονομική απομόνωση στο δωμάτιο της, στην δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι.

Το ξενοδοχείο στο Κρανίδι έχει τεθεί σε πλήρη υγειονομικό αποκλεισμό από το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης, για προληπτικούς λόγους μετά από θετικό κρούσμα σε εργαζόμενη καθαρίστρια η όμως δεν προσήλθε για εργασία τις τελευταίες 12 ημέρες.

Ειδήσεις σήμερα:

Παίρνουμε τη ζωή μας πίσω - Η άρση των μέτρων από τον Μάιο

Σοκ: Ο κορωνοϊός «χτυπάει» όλα τα αγγεία του ανθρώπου!

Νεκρός από κορωνοϊό 35χρονος χωρίς υποκείμενο νόσημα - 119 οι νεκροί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης