Μέτρα για τον κορωνοϊό: Σχεδίαζαν να κάνουν Ανάσταση ρίχνοντας... μολότοφ σε αστυνομικούς

Μέτρα για τον κορωνοϊό: Σχεδίαζαν να κάνουν Ανάσταση ρίχνοντας... μολότοφ σε αστυνομικούς

Τι έγινε στην εκκλησία της Αγίας Άννας τη νύχτα του Μ. Σαββάτου 

Pieria-ekklisia-molotof
Με οργανωμένο σχέδιο για να επιτεθούν με μολότοφ και κροτίδες κατά των αστυνομικών αν τους εμπόδιζαν, σχεδίαζαν να κάνουν Ανάσταση οι 19 πιστοί που συγκεντρώθηκαν στην εκκλησία της Αγίας Άννας στην Κατερίνη τη νύχτα του Μ. Σαββάτου, μετά από συνεννόηση μεταξύ τους μέσω των social media!

Οι δράστες είχαν σκοπό να μπουν με τη βία στο εσωτερικό του ναού, καθώς οι πόρτες ήταν κλειστές. Όταν έφτασαν οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ., οι συγκεντρωμένοι στον περιβάλλοντα χώρο του ναού αρνήθηκαν να συμμορφωθούν στις υποδείξεις και έβρισαν χυδαία τους αστυνομικούς, ενώ στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή και προσπάθησαν να διαφύγουν. Οι αστυνομικοί κατάφεραν να συλλάβουν επτά από αυτούς μετά από καταδίωξη, ενώ άλλοι τέσσερις ταυτοποιήθηκαν για τη συμμετοχή τους στο επεισόδιο.

Όμως, από την έρευνα στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας βρέθηκε ένας λοστός τον οποίο σκόπευαν να χρησιμοποιήσουν για να παραβιάσουν την πόρτα της εκκλησίας! Μαζί με αυτόν, βρέθηκαν κρυμμένες 11 βόμβες μολότοφ και 50 κροτίδες που θα πετούσαν κατά των αστυνομικών, αλλά δεν πρόλαβαν γιατί αιφνιδιάστηκαν από την άμεση κινητοποίησή τους.

Οι επτά συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης ο οποίος τους απήγγειλε βαριές κατηγορίες για παραβάσεις των νόμων περί εκρηκτικών υλών και ειδών πυροτεχνίας, απείθεια, εξύβριση, καθώς και για παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών για την οποία τους επιβλήθηκε το σχετικό πρόστιμο. Στην δικογραφία περιλαμβάνονται και οι τέσσερις που αναζητούνται, με τις ίδιες κατηγορίες.

Ειδήσεις σήμερα:

Πώς θα γίνει η άρση των μέτρων από τον Μάιο - Τι θ' ανοίξει πρώτα

Θεσσαλονίκη: Διαρρήκτες μπήκαν με αυτοκίνητο σε κοσμηματοπωλείο

Ηράκλειο: Μάθαινε την ανήλικη κόρη του σκοποβολή και τραυμάτισε τον γείτονα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης