Θα φιλοξενηθούν προσωρινά σε δημοτικούς ξενώνες και στη συνέχεια θα πρέπει να αναζητήσουν εργασία και χώρο διαμονής - Παράπονα για επιστροφή στην Κωνσταντινούπολη
Μετανάστες που βρίσκονταν σε καθεστώς καραντίνας της προηγούμενες μέρες στην Τουρκία, και προηγουμένως μεταφέρθηκαν από τα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο σε κέντρα κράτησης στην ενδοχώρα, οδηγήθηκαν στην Σαμψούντα του Πόντου, όπου καταχωρήθηκαν στην επαρχιακή διεύθυνση διαχείρισης της μετανάστευσης.
Οι μετανάστες έφτασαν στην Σαμψούντα με λεωφορεία και μετά τους υγειονομικούς ελέγχους θα φιλοξενηθούν προσωρινά σε δημοτικούς ξενώνες και στη συνέχεια θα πρέπει να αναζητήσουν εργασία και χώρο διαμονής.
Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ πάντως, οι μετανάστες δήλωσαν πως θέλουν να επιστρέψουν στην Κωνσταντινούπολη ενώ κατηγόρησαν τις ελληνικές Αρχές που δεν τους επέτρεψε να περάσουν παράνομα στην Ελλάδα και να κινηθούν στη συνέχεια προς την Ε.Ε.
Στο ηφαιστειακό κόσμημα του Αιγαίου, συνεχίστηκε το τριήμερο 29-31 Μαΐου το φετινό (2026) πρόγραμμα Plastic Free Greece, καταγράφοντας μια εντυπωσιακή συγκομιδή απορριμμάτων που ξεπέρασε τα 420 κιλά.
Οι δασικές πυρκαγιές αποτελούν πλέον μια πραγματικότητα που απαιτεί διαφορετική προετοιμασία. Η πρόληψη, η σωστή ενημέρωση και η ασφαλιστική προστασία συνθέτουν σήμερα μια νέα κουλτούρα ανθεκτικότητας.