Ένα απρόβλεπτο γεγονός καταγράφηκε το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης, στην οδό Στρατηγού Κόρακα του Αγίου Νικολάου.
Λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, πλαστική πισίνα ταράτσας, διαμέτρου 4 μέτρων, έφυγε από τη θέση της και μπλέχτηκε στα σύρματα της ΔΕΗ. Δημιουργήθηκε βραχυκύκλωμα και υπήρξε διακοπή ρεύματος στην περιοχή.
Άμεσα ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία και κλιμάκιο του ΔΕΔΔΗΕ, άνδρες των οποίων έσπευσαν επιτόπου καθώς η πισίνα ήταν μετέωρη με κίνδυνο για τους διερχόμενους.
Μετά από προσεκτική προσπάθεια, η πισίνα ελευθερώθηκε από τα σύρματα και «κατέβηκε» κάτω στο δρόμο. Η επιχείρηση έληξε χωρίς να δημιουργηθεί άλλο πρόβλημα.
Στο ηφαιστειακό κόσμημα του Αιγαίου, συνεχίστηκε το τριήμερο 29-31 Μαΐου το φετινό (2026) πρόγραμμα Plastic Free Greece, καταγράφοντας μια εντυπωσιακή συγκομιδή απορριμμάτων που ξεπέρασε τα 420 κιλά.
Οι δασικές πυρκαγιές αποτελούν πλέον μια πραγματικότητα που απαιτεί διαφορετική προετοιμασία. Η πρόληψη, η σωστή ενημέρωση και η ασφαλιστική προστασία συνθέτουν σήμερα μια νέα κουλτούρα ανθεκτικότητας.