Κορωνοϊός - Δήμος Φυλής: Επιστράτευσαν drone για να ελέγχουν συνοικίες που κατοικούν Ρομά

Κορωνοϊός - Δήμος Φυλής: Επιστράτευσαν drone για να ελέγχουν συνοικίες που κατοικούν Ρομά

Μικτά κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ και της δημοτικής αστυνομίας κάνουν καθημερινούς ελέγχους 

DRONE
Σε μια ριζοσπαστική κίνηση προχώρησε ο δήμος Φυλής προκειμένου να ελέγξει τις συνοικίες που κατοικούν και Ρομά, επιστρατεύοντας μέχρι και drone ώστε να υπάρχει μια ξεκάθαρη εκτίμηση της κατάστασης και από ψηλά ώστε να διασφαλιστούν όσο το δυνατό καλύτερα τα περιοριστικά μέτρα των μετακινήσεων που έχει επιβάλει η κυβέρνηση.

Τα 20 και πλέον κρούσματα κορωνοϊού στον οικισμό Νέα Σμύρνη στη Λάρισα, έχουν θέσει σε συναγερμό την δημοτική Αρχή Φυλής, καθώς η τήρηση μέτρων ασφάλειας σε τοποθεσίες που κατοικούν Ρομά δεν είναι δα και το πιο εύκολο πράγμα κόσμο.

Ειδικά στον συγκεκριμένο δήμο που φιλοξενεί μεγάλους πληθυσμούς Ρομά, καθώς οι τελευταίοι παραδοσιακά αποδεικνύουν τη συνειδησιακή τους αποστροφή σε οποιαδήποτε έξωθεν επιβολή μέτρων.

Ο δήμαρχος Χρήστος Παππούς με ανάρτηση του στο Facebook γνωστοποίησε τη συνεργασία του με τις αστυνομικές Αρχές, αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι για να υπάρχει μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα των κινήσεων τουςεπιστρατεύτηκε μέχρι και drone το οποίο αναλαμβάνει την επιτήρηση των περιοριστικών μέτρων από αέρα.



Κλείσιμο
Παράλληλα μικτά κλιμάκια ΕΛ.ΑΣ και της Δημοτικής Αστυνομίας κάνουν καθημερινούς ελέγχους ενώ η κίνηση στους δρόμους των συνοικιών ελέγχεται, όπως προαναφέραμε, και με drones.
fili1

Την ίδια στιγμή η δημοτική Αστυνομία συνεχίζει την ενημέρωση των δημοτών χρησιμοποιώντας μεγάφωνα, με τα οποία των καλεί να εφαρμόσουν απαρέγκλιτα, την οδηγία «Μένουμε Σπίτι».

Ειδήσεις σήμερα:

Δέκα κρούσματα βρέθηκαν στο γηροκομείο στη Ν. Μάκρη που έχει μπει σε καραντίνα

Δήμαρχος Λάρισας: «Δίνουμε μάχη για τη ζωή μας»

Θεσσαλονίκη: Άλλα δύο βρέφη νοσηλεύονται με κορωνοϊό  


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης