Μεταναστευτικό: Αποχώρησαν οι Τούρκοι στρατοχωροφύλακες από τον Έβρο

Μεταναστευτικό: Αποχώρησαν οι Τούρκοι στρατοχωροφύλακες από τον Έβρο

Το ποτάμι παρέσυρε τις σκηνές τους

evros1
Μετά τούς χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες, που ήταν συγκεντρωμένοι για σχεδόν ένα μήνα στο Παζαρκουλέ στα ελληνοτουρκικά σύνορα στις Καστανιές, και οι δυνάμεις της τουρκικής Στρατοχωροφυλακής που είχαν «στρατοπεδεύσει» στην τουρκική όχθη του Έβρου αποχώρησαν από την περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από στρατό και αστυνομία, που μετέδωσε η ενημερωτική πύλη evros-news.gr, από την περασμένη Τρίτη στελέχη της τουρκικής Στρατοχωροφυλακής και των Ειδικών Δυνάμεων της αστυνομίας, ξέστησαν τις σκηνές που είχαν στήσει στο αριστερό ανάχωμα του Έβρου και αποχώρησαν από το σημείο.

Πρόκειται για περιοχές του ποταμού, απέναντι από το Τυχερό, τον Πέπλο, την Γεμιστή, τις Φέρες και τους Κήπους. Φαίνεται πως η αποχώρηση κρίθηκε αναγκαία όχι μόνο λόγω κορωνοϊού αλλά και επειδή ανέβηκε η στάθμη των νερών του Έβρου που είχε ως αποτέλεσμα να παρασυρθούν σκηνές και άλλες πρόχειρες εγκαταστάσεις που είχαν στηθεί δίπλα στην όχθη.

Βίντεο από την ελληνική πλευρά του ποταμού Έβρου, από την περιοχή του Σουφλίου, μαρτυρά την αποχώρηση των δυνάμεων της τουρκικής Στρατοχωροφυλακής που τόσο πολύ είχε «διαφημιστεί» τη διάρκεια της κρίσης στον Έβρο, από τον υπουργό Εσωτερικών Σοϊλού.

Δυνάμεις της Στρατοχωροφυλακής, αλλά και Ειδικών Δυνάμεων της τουρκικής αστυνομίας, είχαν μεταφερθεί στον Έβρο προκειμένου ν’ αποτρέψουν επιστροφές παράνομων μεταναστών από την ελληνική πλευρά προς την Τουρκία.

Παλαιότερο βίντεο του evros-news.gr, παρουσίαζε άνδρες της να στήνουν σκηνές, δείχνοντας ότι θα μείνουν καιρό στην περιοχή.

Κλείσιμο
Τούρκοι των ειδικών δυνάμεων στήνουν σκηνή στα σύνορα


Ειδήσεις σήμερα:

ΓΕΕΘΑ: Εντυπωσιακό βίντεο των Ενόπλων Δυνάμεων για την κρίση στον Έβρο

Κορωνοϊός: Ερευνητές του ΕΚΠΑ προέβλεψαν την εξέλιξη της νόσου στη Χουμπέι

Κουτσούμπας: Να μην πληρώσει ο λαός τα σπασμένα της πανδημίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης