Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας και σταδιακή εξασθένηση των ανέμων την Πέμπτη

Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας και σταδιακή εξασθένηση των ανέμων την Πέμπτη

Τοπικές βροχές στην Κρήτη - Αναλυτική πρόγνωση έως και το Σάββατο - Αναλυτικοί χάρτες της ΕΜΥ με τις κατά τόπους θερμοκρασίες

kairos_an
Άνοδος της θερμοκρασίας και εξασθένηση των ανέμων θα έχουμε σήμερα Πέμπτη σε όλη την επικράτεια, με εξαίρεση την Κρήτη, όπου αναμένονται να σημειωθούν βροχές σε τοπικό επίπεδο. Οι βοριάδες θα επιμείνουν στα 8 μποφόρ, σταδιακά ωστόσο θα αρχίσουν να εξασθενούν.

Πιο αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για σήμερα:

Τοπικές νεφώσεις αναμένονται στα κεντρικά και νότια της χώρας, οι οποίες βαθμιαία θα περιοριστούν στο Νότιο Αιγαίο. Βροχές αναμένονται κατά τόπους στην Κρήτη έως και το απόγευμα.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 2 έως 15 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 3 έως 19, στη Θεσσαλία από 5 έως 19, στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο από 7 έως 16, στα δυτικά ηπειρωτικά από 6 έως 22, στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 18, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 7 έως 16, στα Δωδεκάνησα από 9 έως 18 και στις Κυκλάδες και στην Κρήτη από 10 έως 15 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση κατά 1-2 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα γίνουν πρόσκαιρα βορειοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ.

Κλείσιμο
Στη Αττική αναμένονται νεφώσεις έως το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ και από το πρωί έως το απόγευμα 4 έως 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ. Στο Νότιο Ευβοϊκό οι άνεμοι έως το μεσημέρι θα φτάνουν τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 9 έως 16 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 8 έως 19 βαθμούς.

kairiko_map_thu


Αίθριος καιρός με λόγες νεφώσεις στην Κρήτη την Παρασκευή

Την Παρασκευή αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στην Κρήτη μέχρι το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο σε όλη τη χώρα.

kairiko_map_fri


Νεφώσεις και πιθανότητα βροχής στα βορειοανατολικά το Σάββατο

Το Σάββατο αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα. Από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα βορειοανατολικά και πρόσκαιρα και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα βορειοανατολικά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα δυτικά τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 2 με 4, στα ανατολικά 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο και θα φτάσει σε πολλές περιοχές τους 20 με 21 βαθμούς Κελσίου.

kairiko_map_sat

Ειδήσεις σήμερα

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός - Πομπέο: Μετά την κρίση... θα λογαριαστούμε με την Κίνα και τον ΠΟΥ

Κορωνοϊός: Σταδιακή χαλάρωση των μέτρων με μεγάλα ενδιάμεσα διαστήματα προτείνει η Κομισιόν

Κορωνοϊός - ΗΠΑ: «Θερίζει» η πανδημία με σχεδόν 2.000 νεκρούς για 2η συνεχόμενη μέρα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης