Επανέρχεται η τράπεζα θεμάτων, ξενόγλωσσα προγράμματα στα ΑΕΙ και «κόφτης» στις μετεγγραφές

Επανέρχεται η τράπεζα θεμάτων, ξενόγλωσσα προγράμματα στα ΑΕΙ και «κόφτης» στις μετεγγραφές

Αυτές οι αλλαγές προωθούνται με πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας

ypourgeio_paideias_eu
Αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης περιλαμβάνει πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που αναμένεται να μπει άμεσα σε δημόσια διαβούλευση προκειμένου να πάει στην Βουλή έως το τέλος του μήνα.

Ανάμεσα στις αλλαγές που περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο είναι η επαναφορά της Τράπεζας Θεμάτων και τα ξενόγλωσσα προγράμματα στα Πανεπιστήμια.

Επίσης η αξιολόγηση της σχολικής μονάδας από το 2020-21, η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και η δημιουργία Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων. Σε πρώτη φάση 24 πρότυπα και 38 πειραματικά σχολεία από το Σεπτέμβριο του 2020, με στόχο την αύξησή τους.

Σημαντικό κεφάλαιο είναι η εξωστρέφεια των Πανεπιστημίων. Περιέχονται ρυθμίσει που δίνουν την δυνατότητα ίδρυσης ξενόγλωσσων προπτυχιακών προγραμμάτων από κάθε  Πανεπιστήμιο και ρυθμίσεις για συνεργασίες θεσμοθέτηση κοινών και διπλών προγραμμάτων σπουδών μεταξύ ελληνικών και ξένων ΑΕΙ, διευκολύνσεις στην προσέλκυση και τη διαμονή αλλοδαπών φοιτητών.

Στο πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνονται αλλαγές στη διοίκηση των Πανεπιστημίων,όπως ενιαίο ψηφοδέλτιο για τις εκλογές των Πρυτανικών Αρχών, ηλεκτρονική ψηφοφορία, καθιέρωση της τετραετούς θητείας.

Τέλος έρχονται αλλαγές στις μετεγγραφές με την προσθήκη ακαδημαϊκού κριτηρίου για την μετεγγραφή όπως επίτευξη υψηλού ποσοστού επί της βάσης του τελευταίου εισαχθέντος.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός - Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Ο κόσμος έχει έλλειψη 6 εκατομμυρίων νοσοκόμων

Κορωνοϊος: Μυστικές υπηρεσίες στον πόλεμο της μάσκας

Νάξος: 49χρονος το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στο νησί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης