Κορωνοϊός: Έλληνας του Καναδά που φροντίζει να μην πέσει το Netflix μιλά για τις ημέρες της καραντίνας

Κορωνοϊός: Έλληνας του Καναδά που φροντίζει να μην πέσει το Netflix μιλά για τις ημέρες της καραντίνας

Μιλά στο protothema.gr για την κατάσταση που επικρατεί εκεί με τον κορωνοϊό

more
Ο Σταύρος Λαδόπουλος είναι ομογενής που ζει και δραστηριοποιείται στο Τορόντο του Καναδά, ο οποίος μιλά στο protothema.gr για την κατάσταση που επικρατεί εκεί με τον κορωνοϊό. Όπως τονίζει η κυβέρνηση του Καναδά άργησε να συνειδητοποιήσει τη σοβαρότητα της κατάστασης, αλλά παρακολουθώντας τι γίνεται στις άλλες χώρες και ειδικότερα στην Ευρώπη πήρε μέτρα ωστόσο μέχρι και χθες μετρούσε 277 θανάτους και 15.407 κρούσματα εκ των οποίων 2,847 έχουν αναρρώσει. Όπως επισημαίνει ο κ. Λαδόπουλος αυτό το διάστημα όλοι μένουν σπίτι, ενώ περιγράφει και τις δύσκολες καταστάσεις που υπήρξαν όταν όλοι έτρεξαν στα σούπερ μάρκετ.

«Αρχικά υπήρχε μια σχετική χαλαρότητα, όπως πάντα συμβαίνει στη Βόρεια Αμερική. Αργήσαμε σε σχέση με άλλα κράτη να συνειδητοποιήσουμε την σοβαρότητα της κατάστασης, αλλά με πολύ καλά αντανακλαστικά, πολίτες και κράτος ανταποκρίθηκαν στα νέα από άλλες χώρες και αρχίσαμε όλοι μαζί να λαμβάνουμε τα μέτρα μας. Τώρα μένουμε όλοι σπίτι, δεν πάμε πουθενά εκτός και αν είναι απόλυτη ανάγκη. Στα σούπερ μάρκετ, αρχικά τρέξανε όλοι και καθάρισαν τα ράφια από χαρτί υγείας, κάθε λογής ρύζι, φάρμακα και αντισηπτικά. Μετά ξεμείναμε και από σαπούνια. Σταδιακά βέβαια, ομαλοποιήθηκε η κατάσταση, και τώρα υπάρχουν απ’ όλα. Με περιορισμό ανα καταναλωτή». Όπως εξηγεί ο κόσμος φοβάται, αλλά δεν λείπουν και εκείνοι οι οποίοι δεν τηρούν τα μέτρα προκαλώντας το κοινό αίσθημα: «Οι δρόμοι είναι άδειοι, ο περισσότερος κόσμος φοβάται, υπάρχουν όμως και οι αλαζόνες που το παίζουν παλικάρια σε βάρος των άλλων. Το ιατρικό σύστημα κρατάει γερά. Γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό φροντίζουν πρώτα την δική τους υγεία και μετά των άλλων. Όπως και πρέπει να κάνουν. Τα νοσοκομεία δεν κάνουν τεστ ούτε δέχονται ασθενείς που δεν έχουν ανάγκη νοσηλείας. Το μήνυμα είναι απλό – «μείνετε σπίτι, μακριά από άλλους». Εάν χρειαστεί, υπάρχουν εξωτερικά προκάτ κτήρια για τεστ. Δεν αφήνουν τον κορωνοϊό να ζευγαρώσει με την κοινή γρίπη».
kanads3

Όπως εξηγεί στο protothema.gr ο κ. Λαδόπουλος μπορεί τα σχολεία να έχουν κλείσει λόγω κορωνοϊού αλλά μαθήματα γίνονται διαδικτυακά: «Τα σχολεία γίνονται διαδικτυακά μέχρι νεοτέρας, όπως και οι δουλειές αυτών που μπορούν. Πιο πολύ φοβόμαστε με αυτά που συμβαίνουν νότια των συνόρων, εκεί που η Αμερική φαίνεται να χάνει τη μάχη. Ελπίζω να το γυρίσουν, για καλό όλων μας. Η Ελλάδα πήγαινε χέρι - χέρι με τον Καναδά, μέχρι που ανάγκασαν τον κόσμο να μείνει μεσα. Απο τότε, ο Καναδάς ξέφυγε και τώρα είναι 10 φορές πάνω από την Ελλάδα σε κρούσματα. Μπράβο στην Πατρίδα. Καθημερινά, όλοι μαζί κοιτάμε τα τελευταία στατιστικά και δίπλα τα ημερολόγια. Δεν ξέρουμε πότε θα τελειώσει όλο αυτό, αλλά το μισό καλοκαίρι θα το χάσουμε σίγουρα. Ονειρευόμαστε την ημέρα που θα μας ανακοινώσει κάποιος ότι μπορούμε να επιστρέψουμε στην καθημερινότητα μας, με αυξημένη φυσικά την ευγνωμοσύνη προς την ζωή και τις πραγματικές αξίες».

Ο Σταύρος Λαδόπουλος είναι από το 2011 στον Καναδά και ζει με τη γυναίκα του του και τα δυο του παιδιά. Ασχολείται με τις τηλεπικοινωνίες και το λογισμικό διαχείρισης προφίλ χρηστών ενώ είναι από τους ανθρώπους που εργάζονται ακόμη και υπερωρίες για να μην πέσει το... Netflix. «Στον Καναδά είμαι από το 2011. Ζώ με την γυναίκα μου και τα δύο παιδιά μου. Ασχολούμαι με τηλεπικοινωνίες και λογισμικό διαχείρισης προφίλ χρηστών. Αυτές τις ημέρες που όλοι είναι σπίτι εμείς δουλεύουμε υπερωρίες, μη τυχών και πέσει κανα Netflix και βγείτε όλοι έξω».
kanadas4
kanadas1
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης