Energean: Προχωρά η κατασκευή της πλωτής μονάδας αερίου ανοικτά του Ισραήλ

Energean: Προχωρά η κατασκευή της πλωτής μονάδας αερίου ανοικτά του Ισραήλ

Το κύτος του FPSO “Energean Power” αναχώρησε από την Κίνα - Η Αλγερία εξαιρείται τελικά από την εξαγορά της Edison E&P από την Energean

H_ρυμουλκηση_του_κυτους_του_Energean_Power__1_
Μια ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη για την πρόοδο του project ανάπτυξης του κοιτάσματος φυσικού αερίου Karish στο Ισραήλ ανακοινώνει η Energean (LSE: ENOG, TASE: אנאג), καθώς το κύτος του FPSO «Energean Power» αναχώρησε από το ναυπηγείο της COSCO στo Zhoushan της Κίνας το πρωί της Παρασκευής 3 Απριλίου.

Το κύτος ρυμουλκείται τώρα προς το ναυπηγείο Admiralty της Sembcorp Marine στη Σιγκαπούρη όπου θα εγκατασταθεί το σύνολο των εξάλων (topsides) με τελικό προορισμό, προς το τέλος του έτους, το Ισραήλ για εγκατάσταση και θέση σε λειτουργίας.

Η αναχώρηση του κύτους από την Κίνα εντός του χρονικού προγραμματισμού της Energean συνιστά ένα σημαντικό επίτευγμα, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς τις συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί διεθνώς στις αγορές λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

H_ρυμουλκηση_του_κυτους_του_Energean_Power__2_


Αξίζει να σημειωθεί ότι στη διάρκεια της κατασκευής του κύτους, συμπληρώθηκαν πάνω από 5 εκατομμύρια ώρες χωρίς εργατικό ατύχημα (Lost Time Injury), ενώ ως τώρα συνολικά στην κατασκευή του FPSO έχουν συμπληρωθεί πάνω από 10 εκατομμύρια ώρες, σε μία απόδειξη των υψηλών προδιαγραφών ασφαλείας που η Energean έχει ως απόλυτη προτεραιότητα και εφαρμόζει σχολαστικά.

Κλείσιμο
Η εταιρεία έχει επίσης ολοκληρώσει με επιτυχία τις τρεις γεωτρήσεις ανάπτυξης στο κυρίως κοίτασμα του Karish, επιβεβαιώνοντας ότι οι τρεις γεωτρήσεις θα είναι σε θέση να παράγουν συνολικά 800 εκατ. κυβικά μέτρα αερίου ετησίως, κατ΄ αναλογία προς την πλήρη δυναμικότητα του FPSO η οποία είναι 8 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα τον χρόνο.

Σημειώνεται επίσης ότι τις προηγούμενες ημέρες εκφορτώθηκε στο λιμάνι της Λεμεσού ο αγωγός (σωλήνες διαμέτρου 30 και 24 ιντσών) που προορίζεται να εγκατασταθεί στο Ισραήλ. Το επόμενο διάστημα ο συνολικού μήκους 90 χιλιομέτρων αγωγός θα μεταφορτωθεί σε ειδικά σκάφη με τελικό προορισμό το Ισραήλ, όπου θα συνδέσει το FPSO “Energean Power” με τις χερσαίες εγκαταστάσεις φυσικού αερίου στην περιοχή του Dor.

H Energean διατηρεί τον προγραμματισμό της για έναρξη παραγωγής φυσικού αερίου από το Karish στο πρώτο εξάμηνο του 2021.

Οι εξελίξεις στην εξαγορά της Edison Ε&P

Εξάλλου η Energean και η Edison συμφώνησαν να προχωρήσουν στην τροποποίηση των όρων της εξαγοράς της Edison E&P από την Energean. Με βάση τη νέα συμφωνία:

Το χαρτοφυλάκιο της Edison E&P στην Αλγερία θα εξαιρεθεί από την εξαγορά.
Το συμφωνηθέν τίμημα της εξαγοράς θα μεταβληθεί κατά 150 εκατ. δολάρια.

Η Energean εργάζεται ώστε να ολοκληρώσει την εξαγορά της Edison E&P το συντομότερο δυνατό εντός του 2020, υπό την έγκριση των μετόχων της και των κυβερνήσεων που εμπλέκονται στη διαδικασία. Με την ολοκλήρωση της εξαγοράς, θα προχωρήσει και η συμφωνημένη μεταβίβαση προς την Neptune του χαρτοφυλακίου της Edison E&P στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Νορβηγία έναντι 250 εκατ. δολαρίων, με πιθανή προσαύξηση του τιμήματος κατά 30 εκατ. δολάρια, όπως έχει ήδη ανακοινώσει η Energean.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης