Έγκλημα στην Κηφισιά: Είπε στη μητέρα του «Πάω βόλτα» και σκότωσε τη σύζυγο και τη φίλη της

Έγκλημα στην Κηφισιά: Είπε στη μητέρα του «Πάω βόλτα» και σκότωσε τη σύζυγο και τη φίλη της

Όλη η αλήθεια μέσα από τη δικογραφία για το διπλό φονικό με δράστη τον 35χρονο αστυνομικό - Ο χωρισμός, η αμνησία, οι εφιάλτες, η αϋπνία και οι εμμονές που όπλισαν το χέρι του - Η μαρτυρία σοκ της ιατροδικαστού

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
egklima-kifisia
Τους τελευταίους τρεις μήνες ο Γιώργος Λιανός ζούσε σε έναν δικό του κόσμο, βυθισμένος σε εμμονές. Δεν κοιμόταν, κυκλοφορούσε με το υπηρεσιακό πιστόλι στο ζωνάρι και έβλεπε παντού την εικόνα της πρώην συζύγου του, της Πολυξένης.

Στην απολογία του, την οποία παρουσιάζει το «ΘΕΜΑ», δίνει την εικόνα ενός ανθρώπου που δεν έχει συνειδητοποιήσει τα όσα φρικτά έχει διαπράξει. Στην αρχή λέει ότι αρνείται όλες τις κατηγορίες και στις τελευταίες γραμμές ότι έχει μετανιώσει γι’ αυτό που έγινε. Το σίγουρο είναι ότι δύο νέες γυναίκες «έφυγαν» άδικα έξω από ένα σούπερ μάρκετ στην Κηφισιά, το βράδυ της 18ης Μαρτίου, δύο οικογένειες ντύθηκαν στα μαύρα και δύο παιδιά έμειναν για πάντα ορφανά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η καθηγήτρια Ιατροδικαστικής που μετέβη στο σημείο για να κάνει αυτοψία διαπίστωσε πως ο δράστης σημάδεψε και χτύπησε στο κεφάλι τα θύματά του, δίχως να προλάβουν να αντιδράσουν, καθώς βρέθηκαν ακίνητες στη θέση του οδηγού και συνοδηγού στο μικρό Smart.
fonos-kifisia-f1
Το σούπερ μάρκετ στην Κάτω Κηφισιά στο πάρκινγκ του οποίου ο 35χρονος αστυνομικός σκότωσε την πρώην σύζυγό του και μια φίλη της

H μητέρα του 35χρονου αστυνομικού που κλήθηκε από τον γιο της εσπευσμένα να κατέβει από τα Γιάννενα είναι ένα από τα τραγικά πρόσωπα της ιστορίας. Μόλις ο γιος της την έφερε από τα ΚΤΕΛ, την άφησε σπίτι και έφυγε δίχως να πει πού πάει. Μια ώρα αργότερα άνοιξε την τηλεόραση και έμαθε για το κακό που είχε κάνει και πήρε τους δρόμους και τα τμήματα για να ζητήσει βοήθεια και να πάει να τον βρει.

«να κουραστώ, να κοιμηθώ»

Κλείσιμο
Ο 35χρονος αστυνομικός που υπηρετούσε στην Τροχαία Νέας Ιωνίας περιγράφεται ως ένα πρόσωπο εσωστρεφές. Δεν μιλούσε, δεν έλεγε τα προβλήματά του, δεν αποκάλυπτε τα σχέδια που στριφογύριζαν στο θολωμένο του μυαλό. Η σύζυγός του, για λόγους που ο ίδιος δεν είπε, πριν από μερικούς μήνες του ζήτησε να χωρίσουν. Τότε ξεκίνησε ένα βασανιστικό εξάμηνο με τις εμμονές και τους εφιάλτες να σαρώνουν το μυαλό του και τελικά να τον οδηγήσουν στα άκρα. Στο διπλό φονικό της Κάτω Κηφισιάς.

«Δεν έχω κατηγορηθεί άλλη φορά. Αρνούμαι τις αποδιδόμενες σε μένα κατηγορίες. Δεν θυμάμαι κάτι, ήταν όλα μπερδεμένα στο μυαλό μου. Δεν με άφηνε να πάρω στη δουλειά της. Τρίτη και Πέμπτη ήθελα τα παιδιά μου. Μου είπε όχι. Από εκεί και πέρα δεν θυμάμαι. Δεν θυμάμαι πόσα χρόνια ήμουν παντρεμένος μαζί της. Ημουν παντρεμένος περίπου 8 χρόνια. Δεν θυμάμαι πότε ξεκίνησε η σχέση. Περίπου πριν από 6 μήνες χωρίσαμε. Οσο ήμασταν μαζί, η σχέση μας είχε φυσιολογικές εντάσεις. Τίποτα πέραν του φυσιολογικού.

Ο χωρισμός έγινε με πρωτοβουλία της συζύγου, δεν θυμάμαι πότε. Την ημέρα του χωρισμού δεν θυμάμαι τι μου είπε ακριβώς. Εφυγε από το σπίτι. Τα παιδιά θα τα έβλεπα Τρίτη, Πέμπτη και κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο. Δεν έγινε έτσι. Κάποιες φορές με άφηνε, κάποιες όχι. Δεν το κατήγγειλα στην Αστυνομία γιατί είχαμε συμφωνήσει ότι θα μου τα έδινε άλλη μέρα τα παιδιά. Οταν έπαιρνα τα παιδιά, μέναμε σπίτι μου. Μικρό σπίτι με ένα υπνοδωμάτιο, ένα κρεβάτι. Τα παιδιά κοιμόντουσαν στο κρεβάτι κι εγώ κάτω. Πριν πάω στο σούπερ μάρκετ, την ημέρα του περιστατικού, ήμουν σπίτι. Δεν ήμουν καλά και ήθελα βοήθεια. Πήγα στα ΚΤΕΛ και πήρα τη μητέρα μου. Δεν μπορούσα να κοιμηθώ, είχα υπερένταση. Φώναξα τη μητέρα μου για βοήθεια. Μου έλειπαν τα παιδιά μου, το μυαλό μου ήταν θολωμένο. Δεν θυμάμαι τίποτα. Δεν θυμάμαι τι είπα στην Αστυνομία. Δεν ήμουν καλά. Δεν είχα σκοπό να το κάνω.
f3
Ο 35χρονος αστυνομικός Γιώργος Λιανός είναι ο δράστης του διπλού εγκλήματος
Ηθελα τα παιδιά μου», έτσι ξεκίνησε την απολογία του στον ανακριτή και στη συνέχεια άρχισε να περιγράφει τι έγινε το τελευταίο δίωρο πριν από τη δολοφονία «Επρεπε να τη βρω για να μου φέρει τα παιδιά μου την Πέμπτη. Μου είχε πει ότι δεν θα τα φέρει. Το όπλο το έχω πάντα μαζί μου και εκτός υπηρεσίας. Δεν ήθελα το κακό να γίνει. Δεν πήγα να καταγγείλω κάτι για να έχουμε καλές σχέσεις. Δεν ήθελα εντάσεις. Ηθελα μόνο τα παιδιά μου. Δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος. Δεν ήθελα το κακό της και αγαπάω τα παιδιά μου. Δεν πρόλαβα να απευθυνθώ σε ψυχολόγο. Πριν από το περιστατικό είχα πάει στην υπηρεσία. Δεν θυμάμαι τίποτα. Δεν μου είπε κάποιος κάτι για την κατάστασή μου. Δεν παρακολουθούσα τη γυναίκα μου. Ετυχε σε μια έφοδο να την πετύχω. Αυτά τα έγραψαν οι αστυνομικοί με δική τους πρωτοβουλία. Τα παιδιά εγώ τα μεγάλωσα αξιοπρεπώς κι αυτή ήθελε να κάνει ό,τι γουστάρει. Ερχόταν Πέμπτη και ήθελα τα παιδιά μου. Τη Σοφία (σ.σ.: αναφέρεται στο δεύτερο θύμα του) δεν τη γνώριζα. Την είδα πρώτη φορά εκείνη την ημέρα.

Είχαμε φιλικές σχέσεις με κάποιους στο σούπερ μάρκετ. Με γνώριζαν και τους γνώριζα. Ηθελα μόνο να μιλήσω στη γυναίκα μου. Την είδα μέσα στο αυτοκίνητο και της μίλησα. Της είπα ότι θέλω τα παιδιά μου την Πέμπτη. Η πόρτα του αυτοκινήτου ήταν ανοικτή και καθόταν στη θέση του συνοδηγού. Με αναγνώρισε όταν με είδε. Εγώ της είπα ότι θέλω τα παιδιά μου την Πέμπτη. Μου απάντησε ότι θα κάνει ό,τι γουστάρει και θα τα δω όποτε θέλει αυτή. Είπε “ό,τι γουστάρω εγώ θα κάνω. Οσες μέρες θέλω εγώ θα τα κρατήσω”. Δεν θυμάμαι αυτό γιατί δεν το είπα στην Αστυνομία. Εγώ θα ήμουν ο χαμένος αν υπήρχε ένταση και, όπως αποδείχθηκε, εγώ είμαι ο χαμένος. Εγώ έχασα τα παιδιά. Δεν ήμουν καλά. Πήγαινα για τρέξιμο να κουραστώ για να κοιμηθώ. Εφτυσα αίμα να μεγαλώσω τα παιδιά μου. Στερηθήκαμε για να τα μεγαλώσουμε. Τα παιδιά ήθελα μόνο. Εχω μετανιώσει γι’ αυτό που έγινε. Τη γυναίκα μου την αγαπούσα».

«Το είδα στις ειδήσεις»

Η μητέρα του αστυνομικού στην κατάθεσή της περιέγραψε πώς κλήθηκε εκτάκτως να έρθει από τα Γιάννενα στην Αθήνα και πώς έμαθε για το κακό που είχε κάνει το παιδί της. «Είμαι η μητέρα του Λιανού Γεωργίου, ο οποίος σήμερα το απόγευμα έκανε κακό στην πρώην γυναίκα του και σε μια ακόμη γυναίκα στην Κηφισιά. Εγώ μένω μόνιμα στα Γιάννενα μαζί με τον άνδρα μου. Ο Γιώργος είναι αστυνομικός και δουλεύει στην Τροχαία Νέας Ιωνίας. Με τον Γιώργο είχαμε μιλήσει πριν από λίγες ημέρες στο τηλέφωνο και είχαμε συνεννοηθεί να έρθω στην Αθήνα. Σήμερα λοιπόν το μεσημέρι γύρω στις 12.00 πήρα το λεωφορείο από Γιάννενα για να έρθω στην Αθήνα.

Εδώ έφτασα γύρω στις 17.30. Από το πρακτορείο της Αθήνας ήρθε και με πήρε ο Γιώργος με το αυτοκίνητό του, ένα τζιπ σκούρου χρώματος. Από το πρακτορείο πήγαμε στο σπίτι του Γιώργου στα Ανω Πατήσια. Με το που μπήκαμε στο σπίτι, ο Γιώργος μού είπε ότι θα πήγαινε μια βόλτα χωρίς να μου πει πού ακριβώς αλλά ούτε κι εγώ τον ρώτησα. Να φανταστείτε ότι ο Γιώργος σχεδόν δεν προλάβαμε να μπούμε σπίτι και μου είπε ότι θα πήγαινε μια βόλτα. Εγώ κάθισα στο σπίτι και έβαλα να δω τηλεόραση. Με το που άνοιξα την τηλεόραση, είδα ότι ένας 35χρονος χτύπησε και σκότωσε δύο γυναίκες έξω από ένα σούπερ μάρκετ στην Κηφισιά. Εγώ κατάλαβα ότι το σούπερ μάρκετ όπου έγινε το κακό ήταν το σούπερ μάρκετ που δούλευε η πρώην γυναίκα του Γιώργου, η Πολυξένη. Επειδή τρόμαξα άρχισα να παίρνω τηλέφωνο τον Γιώργο, αλλά αυτός δεν απαντούσε.
f4
Η πρώην σύζυγος και η φίλη της (κάτω) δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ από τον αστυνομικό

 Μετά από λίγο με πήρε τηλέφωνο η κόρη μου από τα Γιάννενα και μου είπε ότι ο Γιώργος είχε κάνει το κακό στις δύο γυναίκες. Τρόμαξα πολύ με αυτό που έγινε και βγήκα να βρω έναν αστυνομικό για να με βοηθήσει να βρω τον Γιώργο. Στην αρχή πήγα στο Αστυνομικό Τμήμα στα Πατήσια. Είπα στους αστυνομικούς που ήταν εκεί για το περιστατικό και αυτοί μου είπαν να πάω στο αστυνομικό τμήμα όπου δούλευε ο Γιώργος, στην Τροχαία της Νέας Ιωνίας. Πήρα ταξί και πήγα στην Τροχαία και από εκεί μου είπαν να έρθω εδώ σε εσάς. Δεν μπορώ να πιστέψω το κακό που έκανε ο γιος μου. Ο Γιώργος ήταν παντρεμένος με την Πολυξένη και είχαν μαζί δύο παιδιά.

Ενα αγόρι πέντε χρόνων και ένα κοριτσάκι 7 χρόνων. Πριν από περίπου τρεις μήνες ο Γιώργος πήρε διαζύγιο με την Πολυξένη. Από τότε ο Γιώργος έμενε μόνος του και η Πολυξένη με τα δύο παιδιά στη Νέα Φιλαδέλφεια, αν δεν κάνω λάθος. Τα παιδιά τα είχε μια ο Γιώργος, μια η Πολυξένη. Η Πολυξένη δούλευε στο σούπερ μάρκετ My market στην Κηφισιά, εκεί δηλαδή που έγινε σήμερα το κακό. Δεν ξέρω ακριβώς τι έγινε και χώρισε ο Γιώργος με την Πολυξένη. Αυτό που είχε πει σε μένα ήταν ότι δεν τα πήγαιναν καλά. Ποτέ όμως δεν φαντάστηκα ότι θα γινόταν αυτό το πράγμα. Δεν ξέρω γιατί έκανε αυτό το κακό το παιδί μου. Δεν ξέρω τι του ήρθε και έκανε αυτό το πράγμα».

Πυροβόλησε στο κεφάλι

Η ιατροδικαστής που έφτασε στο σημείο, η κυρία Χάιδω Σπηλιοπούλου, δίνει την εικόνα του ματωμένου σκηνικού. «Είμαι καθηγήτρια Ιατροδικαστικής και μετά από κλήση της Αστυνομίας μετέβην συνοδεία αστυνομικών οργάνων σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης του σούπερ μάρκετ My market επί της οδού Αχαρνών 80 στη Νέα Κηφισιά.

Στον χώρο αυτό ήταν σταθμευμένο ένα αυτοκίνητο μάρκας Smart με αριθμό κυκλοφορίας ΙΒΟ1578. Μέσα στο αυτοκίνητο βρίσκονταν δύο γυναίκες. Η μία στη θέση του οδηγού και η άλλη στη θέση του συνοδηγού κανονικά ενδεδυμένες. Οι γυναίκες ήταν νεκρές και ο θάνατος είχε επέλθει προ δύο ωρών από τη στιγμή της αυτοψίας δηλαδή περί ώρα 18.15 με 18.30. Οι δύο γυναίκες έφεραν πολλαπλά τραύματα κυρίως στο κεφάλι και μάλιστα στην αριστερή πλευρά καθώς επίσης στον λαιμό και στον θώρακα. Από τα τραύματα της κεφαλής και στα δύο θύματα παρατηρείται εκροή εγκεφαλικής ουσίας και πολλαπλά κατάγματα του κρανίου. Εντός του αυτοκινήτου συνελέγησαν κάλυκες και μια παραμορφωμένη βολίδα ενώ σε μικρή απόσταση από το μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου υπήρχαν διάσπαρτοι κάλυκες».
f5

Η νομική άποψη

Ο δικηγόρος του 35χρονου Απόστολος Λύτρας μιλώντας στο «ΘΕΜΑ» τονίζει: «Πρόκειται σαφώς για μια κατακριτέα πράξη που βύθισε στο πένθος δύο οικογένειες. Αυτό που πρέπει να διακριβωθεί είναι η ψυχική κατάσταση του εντολέα μου και οι συνθήκες υπό τις οποίες οδηγήθηκε στο έγκλημα, δηλαδή αν πάσχει από κάποια ψυχιατρική διαταραχή και αν κατά την τέλεση της πράξης ήταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση ή τελούσε σε βρασμό ψυχικής ορμής. Γι’ αυτό και κατά την απολογία του αιτηθήκαμε τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης».

Δείτε βίντεο:  Έγκλημα στην Κηφισιά: Είπε στη μητέρα του «Πάω βόλτα» και σκότωσε τη σύζυγο και τη φίλη της
Έγκλημα στην Κηφισιά: Είπε στη μητέρα του «Πάω βόλτα» και σκότωσε τη σύζυγο και τη φίλη της


Ειδήσεις σήμερα: 

Κρούσματα κορωνοϊού: Στους 40 οι νεκροί - Έκτο θύμα από την Καστοριά

Μέτρα για τον κορωνοϊό: Έως 10 δισ. ευρώ το συνολικό πακέτο για την οικονομία

Κορωνοϊός - Τσιόδρας: Η ιχνηλάτηση σε γηροκομεία και δομές φιλοξενίας αστέγων το νέο «στοίχημα» των αρμοδίων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης