Κορωνοϊός - ΗΠΑ: Επικοινωνία του Αρχιεπίσκοπου Αμερικής Ελπιδοφόρου με τον υπουργό Υγείας των ΗΠΑ Άλεξ Αζάρ

Κορωνοϊός - ΗΠΑ: Επικοινωνία του Αρχιεπίσκοπου Αμερικής Ελπιδοφόρου με τον υπουργό Υγείας των ΗΠΑ Άλεξ Αζάρ

Συζήτησαν το ζήτημα της πανδημίας που απειλεί ολόκληρο τον πλανήτη και τις ΗΠΑ

Archbishop_Call_sized
Τηλεδιάσκεψη με όλους του Μητροπολίτες της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Αμερικής τους Επισκόπους και 325 συνολικά κληρικούς συγκάλεσε χθες το μεσημέρι ,ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος , προκειμένου να συζητηθεί το ζήτημα της πανδημίας που απειλεί ολόκληρο τον πλανήτη και τις ΗΠΑ.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης που διήρκεσε 75 λεπτά ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος υπογράμμισε ότι την Παρασκευή είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών της Αμερικής Αλεξ Αζάρ. Ο κ. Αζάρ είναι Ορθόδοξος στο θρήσκευμα και ήταν ο υπουργός που είχε εκπροσωπήσει τον αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και την κυβέρνηση των ΗΠΑ , στην ενθρόνιση του Αρχιεπισκόπου στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας στην Νέα Υόρκη . Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας τους ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε στον κ. Αζαρ ότι η έδρα της Αρχιεπισκοπής βρίσκεται στο επίκεντρο στο επίκεντρο της κρίσης αλλά και ότι η Εκκλησίας της Αμερικής είναι μία Εκκλησία που απλώνεται σε ολόκληρη τη χώρα και έχει πιστούς παντού.. Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε και θα βοηθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις και π προσεύχομαι ο Θεός να σας δίνει δύναμη και κουράγιο και σε εσάς και στους ηρωικούς γιατρούς και νοσηλευτές που αγωνίζονται κάθε μέρα να σώζουν ανθρώπινες ζωές «τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής. .

Ο Αρχιεπίσκοπος, στο πλαίσιο της μακράς συζήτησης που είχε με τον κ. Αζαρ υπογράμμισε δυο τομείς στους οποίους η Εκκλησία μπορεί να βοηθήσει τις ευρύτερες κοινότητες όλων των ενοριών της Αρχιεπισκοπής δηλαδή την οργάνωση της υποστήριξης και της βοήθειας στις οικογένειες των γιατρών των νοσηλευτών και των εργαζομένων στον τομέα της υγείας που αυτοναγκάζονται λόγω της δουλειάς τους να λείπουν από το σπίτι σχεδόν όλη την ημέρα και την οργάνωση της παροχής γευμάτων σε παιδιά στα οποία λείπει το φαγητό.

Στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε την βαθύτατη εκτίμησή του προς όλους τους κληρικούς για όλα όσα κάνουν για τους πιστούς εν μέσω αυτής της παγκόσμιας πανδημίας ας και υπογράμμισε ότι οι πιστοί ιδιαίτερα αυτές τις δύσκολες ημέρες προσβλέπουν στους κληρικούς και τους θεωρούν τα στηρίγματά τους και τα πρόσωπα που μπορούν να τους δίνουν ελπίδα και προσδοκία για το μέλλον. Υπογράμμισε μάλιστα ότι βρίσκεται στο πλευρό των κληρικών 24 ώρες το 24ωρο και η Αρχιεπισκοπή υποστηρίζει με κάθε τρόπο την διακονεία τους παρέχοντας τους όλες τις δυνατότητες μεταξύ άλλων και για την αναμετάδοση ηλεκτρονική και διαδικτυακή των Ακολουθιών και για την υποστήριξη των εκκλησιαστικών κοινοτήτων. Απάντησε ερωτήσεις που του υπέβαλλαν οι κληρικοί ανακοινώντας ότι θα γίνει και άλλη τηλεδιάσκεψη μια εβδομάδα πριν από την έναρξη της Μεγάλης Εβδομάδας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης