Καιρός: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες την Παρασκευή - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Καιρός: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες την Παρασκευή - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Τι καιρό θα κάνει σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη - Αναλυτικοί χάρτες της ΕΜΥ με τις θερμοκρασίες ανά περιοχή

kairiko_main
Διατηρείται και την Παρασκευή το χειμωνιάτικο σκηνικό στη χώρα, κυρίως στα δυτικά και τα νότια, όπου η κακοκαιρία θα εκδηλωθεί με ισχυρές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στα ορεινά αναμένεται να χιονίσει, ενώ στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν με ένταση έως και 7 μποφόρ. Ανάλογο σκηνικό θα έχουμε και το Σαββατοκύριακο.

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020 τοπικά ισχυρές βροχοπτώσεις θα εκδηλωθούν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με τα φαινόμενα μέχρι το βράδυ να περιορίζονται στην Δυτική και Βόρεια Ελλάδα, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα δυτικά και νότια, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Περιορισμένη θα είναι η ορατότητα κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -1 έως 6 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 2 έως 12, στη Θεσσαλία από 5 έως 13 βαθμούς, στην Ήπειρο από 6 έως 15, στην υπόλοιπη Δυτική Ελλάδα και στη Νότια Πελοπόννησο από 10 έως 17 βαθμούς, στα υπόλοιπα ανατολικά ηπειρωτικά από 8 έως 15, στα νησιά του Ιονίου από 10 έως 16 βαθμούς, στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου από 9 έως 15 και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 5 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ, ενώ στο Νότιο Αιγαίο αρχικά θα πνέουν άνεμοι διαφόρων διευθύνσεων με εντάσεις έως 7 μποφόρ αλλά μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με ίδιες εντάσεις. Στο Ιόνιο θα επικρατήσουν άνεμοι δυτικών διευθύνσεων με εντάσεις 3 έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται βροχές κατά περιόδους και στα νότια και ανατολικά τμήματα σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα δεν αποκλείεται να είναι πρόσκαιρα έντονα. Το απόγευμα πάντως ο καιρός θα βελτιωθεί πρόσκαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 14 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές κατά περιόδους, φαινόμενα που δεν αποκλείεται να είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 5 έως 8 βαθμούς.

kairiko_map_fri


Βροχές και καταιγίδες το Σάββατο

Το Σάββατο αναμένονται νεφώσεις με βροχές και κατά διαστήματα, κυρίως στα δυτικά, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο σποραδικές καταιγίδες. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα βόρειοι βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση και στα ανατολικά βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5, στο Αιγαίο τοπικά μέχρι το μεσημέρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Κλείσιμο
kairiko_map_sat


Καταιγίδες στα ανατολικά και νότια την Κυριακή

Την Κυριακή αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και τα νότια, όπου θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Από το μεσημέρι βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές.

kairiko_map_sun


Ειδήσεις σήμερα

Κακοκαιρία – Βόλος: Έντονες βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις στο Πήλιο

Καιρός στην Αθήνα: Ισχυρές καταιγίδες από το βράδυ - Δείτε δορυφορική εικόνα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης