Κορωνοϊός - Γιαννάκος (ΠΟΕΔΗΝ): Να γίνει επίταξη ιδιωτικών εργαστηρίων

Κορωνοϊός - Γιαννάκος (ΠΟΕΔΗΝ): Να γίνει επίταξη ιδιωτικών εργαστηρίων

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, επισημαίνει την  επίταξη ιδιωτικών εργαστηρίων που μπορούν να εξεταστούν δείγματα ύποπτων κρουσμάτων του κορωνοϊού, αφού όπως ο ίδιος τονίζει αυτή τη στιγμή τα εργαστήρια που υπάρχουν δεν προλαβαίνουν λόγω φόρτου εργασίας να εκδίδουν γρήγορα τα αποτελέσματα

nosokoma
Την επίταξη ιδιωτικών εργαστηρίων που μπορούν να εξεταστούν δείγματα ύποπτων κρουσμάτων του κορωνοϊού επισημαίνει η ΠΟΕΔΗΝ μέσω του προέδρου της Μιχάλη Γιαννάκου, αφού όπως ο ίδιος τονίζει αυτή τη στιγμή τα εργαστήρια που υπάρχουν δεν προλαβαίνουν λόγω φόρτου εργασίας να εκδίδουν γρήγορα τα αποτελέσματα με αποτέλεσμα να χάνεται πολύτιμος χρόνος όσον αφορά την διασπορά του ιού.

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος στο νοσοκομείο της Καστοριάς ακόμη ένας από το ιατρικό προσωπικό νόσησε με κορωνοϊό ανεβάζοντας τον αριθμό στο συγκεκριμένο νοσοκομείο στους 11 νοσούντες.

«Δυστυχώς εκκρεμεί ο εργαστηριακός έλεγχος δεκάδων συναδέλφων ακόμη. Το πρόβλημα στη Δυτική Μακεδονία είναι μεγάλο με την καθυστέρηση των εργαστηριακών ελέγχων. Υπάρχει ένα εργαστήριο αναφοράς στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης που εξετάζει τα δείγματα από την Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, αλλά λόγω φόρτου εργασίας καθυστερεί τρεις με πέντε ημέρες για να εκδώσει τα αποτελέσματα και ως εκ τούτου εγκυμονεί ο κίνδυνος διασποράς του ιού από συναδέλφους που νοσούν αλλά δεν εμφανίζουν συμπτώματα. Όπως επίσης και από συγγενείς ασθενών που δεν μπαίνουν σε καραντίνα μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα. Υπάρχει μεγάλη εστία στη Δυτική Μακεδονία και ένας από τους λογους είναι ηαδυναμία λήψης επαρκών δειγμάτων, αλλά και η καθυστέρηση λόγω φόρτου εργασίας όπως σας είπα στα αποτελέσματα. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να υπάρξουν και άλλα εργαστήρια αναφοράς. Υπάρχουν δυο ιδιωτικά εργαστήρια που εξετάζουν ελάχιστα δείγματα από νοσοκομεία. Θα πρέπει όμως να επιταχθούν και να εξετάζουν δείγματα μόνο από νοσοκομεία» επισημαίνει ο κ. Γιαννάκος.

Την ίδια ώρα, ακόμη 7 άτομα από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό μολύνθηκαν από τον κορωνοϊό ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των εργαζομένων στα Δημόσια νοσοκομεία που νοσούν σε 84, ενώ πάνω από 350 γιατροί, νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό βρίσκονται σε καραντίνα.

Επίσης σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ εντοπίστηκαν ακόμη 6 γιατροί στην παθολογική κλινική του νοσοκομείου στο Ρίο που μολύνθηκαν από τον ιο ανεβάζοντας τον αριθμό των νοσούντων γιατρών και νοσηλευτών σε 9. «Είναι καλά στην υγεία τους. Υπάρχει ανησυχία μεταξύ των συναδέλφων που έρχονταν σε επαφή μαζί τους. Εξετάζεται ποσοι συνάδελφοι ήρθαν σε επαφή προκειμένου να τεθούν σε καραντίνα. Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ κος Καρβελης κάνει φιλότιμες προσπάθειες να συμαζέψει τη κατάσταση» τονίζει ο κ. Γιαννάκος.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός - ΠΟΕΔΗΝ: Νοσούν 77 γιατροί και νοσηλευτές, σε καραντίνα 350

Κορωνοϊός: Επιταχύνεται το άνοιγμα νέων ΜΕΘ - Προσλήψεις 2.145 γιατρών, νοσηλευτών - Στη μάχη και 5.000 εθελοντές

Κορωνοϊός - ΠΟΕΔΗΝ: Τεράστια κενά στα νοσοκομεία από το προσωπικό που νοσεί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης