Κορωνοϊός - Κύπρος - Απαγόρευση κυκλοφορίας: Τηρούνται τα μέτρα, είπε ο Αναστασιάδης

Κορωνοϊός - Κύπρος - Απαγόρευση κυκλοφορίας: Τηρούνται τα μέτρα, είπε ο Αναστασιάδης

Στα 132 τα κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο

anastasiadi
Πολύ ικανοποιημένος από την εφαρμογή των μέτρων που προβλέπονται στο διάταγμα του υπουργού Yγείας με βάση το οποίο απαγορεύονται οι αχρείαστες μετακινήσεις, με σκοπό την παρεμπόδιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού, είναι ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι την κατάσταση στη Λευκωσία.

Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος, δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων πως ο πρόεδρος Αναστασιάδης διακινήθηκε με το όχημά του στην πρωτεύουσα, «χωρίς πολλή συνοδεία, χωρίς σειρήνες και χωρίς φάρους για να δει πώς εφαρμόζονται τα μέτρα και να έχει ιδίαν αντίληψη για την κατάσταση».

Ερωτηθείς για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με το σύστημα εξασφάλισης βεβαιώσεων μέσω SMS για τη διακίνηση των πολιτών, ο κ. Κούσιος είπε πως γίνονται κάποιες αναβαθμίσεις στο σύστημα καθώς και κάποιες διαφοροποιήσεις σε σχέση με τον τρόπο λήψης των μηνυμάτων κλπ που θα ανακοινωθούν εντός των επόμενων ωρών.

Οκτώ είναι τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, ανακοίνωσε το απόγευμα ο Λεόντιος Κωστρίκκης, καθηγητής Μοριακής Ιολογίας του Τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Συγκεκριμένα:

- Δύο άτομα επέστρεψαν από ευρωπαϊκές χώρες, άρα θεωρούνται εισαγόμενες λοιμώξεις,

Κλείσιμο
- Τέσσερα άτομα εντοπίστηκαν μέσω ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων περιστατικών, και

- Δύο άτομα, των οποίων το ιστορικό διερευνάται.

Μεταξύ των τεσσάρων επαφών είναι και ένα τρίμηνο βρέφος, το οποίο νοσηλεύεται στο Μακάρειο σε καλή κατάταση για προληπτικούς λόγους.

Με βάση και τα σημερινά δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανήλθε στα 132 (περιλαμβανομένων και των τριών που εντοπίστηκαν στις Βρετανικές Βάσεις). Τα 69 από τα 132 προέρχονται από επαφές.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: 78 νέα κρούσματα - Στα 821 το σύνολο - Στους 22 οι νεκροί

Κορωνοϊός – Guardian: Η Βρετανία κυκλοφορεί εντός των ημερών τεστ κατ’ οίκον μέσω Amazon
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης