Καιρός: Συνεχίζεται η κακοκαιρία - Σε ποιες περιοχές θα βρέξει

Καιρός: Συνεχίζεται η κακοκαιρία - Σε ποιες περιοχές θα βρέξει

Καιρός: Η πρόγνωση έως και την Πέμπτη - Αναλυτικοί πίνακες της ΕΜΥ με τις κατά τόπους θερμοκρασίες

kairos_rains
Σε χειμωνιάτικο τέμπο θα παρουσιάσει και σήμερα Τρίτη ο καιρός, κυρίως στα κεντρικά, ανατολικά και βόρεια, όπου θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στα ορεινά θα χιονίσει, ενώ οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν με ένταση έως και 8 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά, την Τρίτη 24 Μαρτίου 2020 σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσουν νεφώσεις, ενώ βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν κατά τόπους στα κεντρικά, ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά, στα ανατολικά και βόρεια νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου, στην Κρήτη και ενδεχομένως πρόσκαιρα στις Κυκλάδες. Παροδικές χιονοπτώσεις αναμένονται στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, καθώς και σε περιοχές της Δ. Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο. Περιορισμένη θα είναι κατά τόπους στα ηπειρωτικά η ορατότητα τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -2 έως 10 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 2 έως 11, στη Θεσσαλία από 5 έως 17 βαθμούς, στην Ήπειρο από 5 έως 17, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 7 έως 19 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 6 έως 16 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 8 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί με εντάσεις 6 έως 7 μποφόρ και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ, ενώ στο υπόλοιπο Αιγαίο και στο Ιόνιο θα επικρατήσουν άνεμοι βορειοδυτικών διευθύνσεων με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα παροδικών ασθενών βροχών κυρίως στα ανατολικά και βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 17 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται τοπικές βροχές κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 2 έως 10 βαθμούς.

Κλείσιμο
kairos_map_tuesday


Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες ανήμερα της 25ης Μαρτίου

Την Τετάρτη, 25η Μαρτίου, αναμένουμε στα ανατολικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και την κεντρική και ανατολική Μακεδονία, οπού πιθανόν να εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Στα υπόλοιπα αραιές νεφώσεις που από τα δυτικά θα πυκνώσουν και μετά το μεσημέρι στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από τις βραδινές ώρες θα επεκταθούν στις Κυκλάδες και την Κρήτη και πιθανώς θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και από το απόγευμα στα κεντρικά και βόρεια ημιορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6, βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά 7 και στο βόρειο Αιγαίο έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα στα κεντρικά και βόρεια.

kairos_map_wen


Βροχερό σκηνικό και την Πέμπτη

Την Πέμπτη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στα δυτικά, κεντρικά και νότια. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας καθώς και στα κεντρικά και βόρεια ημιορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Από το βράδυ στα νοτιοδυτικά θα στραφούν σε
νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

kairos_map_thu
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης