Η τέταρτη βάρκα με πρόσφυγες και μετανάστες, τις τελευταίες 24 ώρες, εντοπίστηκε τα ξημερώματα στη θαλάσσια περιοχή του Γαβαθά στη βορειοδυτική Λέσβο. Σε αυτήν επέβαιναν 56 άτομα (50 από το Αφγανιστάν και έξι από την υποσαχάρια Αφρική) και διεσώθησαν από σκάφος του Λιμενικού Σώματος όταν πλέον διαπιστώθηκε ότι βρίσκονταν σε πολύ δυσχερή θέση με τη βάρκα να βάζει νερά.
Στο σύνολό τους μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Πέτρας, όπου παραμένουν μέχρι να αποφασιστεί πού θα μεταφερθούν.
Σημειώνεται, ότι χθες, Κυριακή 22 Μαρτίου, σε τρία περιστατικά (δύο στο βορειοανατολική και ένα στη νότια Λέσβο) αποβιβάστηκαν συνολικά 60 αλλοδαποί. Οι μισοί από αυτούς παραμένουν στο λιμάνι της Μυτιλήνης και οι υπόλοιποι σε υπαίθριο χώρο στον Ασπροπόταμο Μανταμάδου.
Ένα παλιό αυτοκίνητο που δεν χρησιμοποιείται πλέον μπορεί να συνεχίσει να κοστίζει, ακόμη κι όταν παραμένει ακινητοποιημένο. Η απόσυρση αυτοκινήτου, όμως, μπορεί να είναι μια εξαιρετικά απλή, γρήγορη και οικονομικά αποδοτική διαδικασία.
Υπάρχουν ερωτήσεις που πολλοί γονείς κάνουν ψιθυριστά. Και άλλες που δεν κάνουν ποτέ. Όχι γιατί δεν τους απασχολούν. Αλλά γιατί φοβούνται ότι η απάντηση μπορεί να τους γεμίσει ενοχές.
Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο όραμα της LAMDA Development για ένα The Ellinikon ανοιχτό σε όλους, όπου η ισότιμη συμμετοχή και η προσβασιμότητα αποτελούν βασικά στοιχεία της καθημερινής εμπειρίας.