Η τέταρτη βάρκα με πρόσφυγες και μετανάστες, τις τελευταίες 24 ώρες, εντοπίστηκε τα ξημερώματα στη θαλάσσια περιοχή του Γαβαθά στη βορειοδυτική Λέσβο. Σε αυτήν επέβαιναν 56 άτομα (50 από το Αφγανιστάν και έξι από την υποσαχάρια Αφρική) και διεσώθησαν από σκάφος του Λιμενικού Σώματος όταν πλέον διαπιστώθηκε ότι βρίσκονταν σε πολύ δυσχερή θέση με τη βάρκα να βάζει νερά.
Στο σύνολό τους μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Πέτρας, όπου παραμένουν μέχρι να αποφασιστεί πού θα μεταφερθούν.
Σημειώνεται, ότι χθες, Κυριακή 22 Μαρτίου, σε τρία περιστατικά (δύο στο βορειοανατολική και ένα στη νότια Λέσβο) αποβιβάστηκαν συνολικά 60 αλλοδαποί. Οι μισοί από αυτούς παραμένουν στο λιμάνι της Μυτιλήνης και οι υπόλοιποι σε υπαίθριο χώρο στον Ασπροπόταμο Μανταμάδου.
Παλιά, η ψυχαγωγία ήταν κάτι απλό. Ένα βιβλίο, μία ταινία, μια κούνια στην αυλή, φίλοι στη γειτονιά. Αυτές οι στιγμές μας έκαναν να νιώθουμε μαζί, να φτιάχνουμε εικόνες και μνήμες όλοι μαζί. Στο μέλλον θα δίνει την απάντηση στο ερώτημα «ποιος είμαι».
Στο νησί που το ελληνικό καλοκαίρι συναντά το πολυτελές lifestyle και οι κοσμικές παραλίες συνυπάρχουν με πιο ήσυχες γωνιές, συνεχίστηκε το διάστημα 1 με 3 Ιουλίου το φετινό πρόγραμμα Plastic Free Greece, με τέσσερις δράσεις καθαρισμού που έφεραν το πρόβλημα στην επιφάνεια (και στις σωστές του διαστάσεις).