Καιρός: Κακοκαιρία από εβδομάδα με καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας - Δείτε χάρτες και βίντεο

Καιρός: Κακοκαιρία από εβδομάδα με καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας - Δείτε χάρτες και βίντεο

Ο καιρός αλλάζει ραγδαία με καταιγίδες από τα βόρεια - Πτώση της θερμοκρασίας μέχρι και 3 βαθμούς

anemos-anthropos-kairos
Ο καιρός προβλέπεται αίθριος για τις περισσότερες περιοχές της  χώρας μέχρι και το Σάββατο, ωστόσο από το βράδυ της Κυριακής και ειδικότερα από το ξεκίνημα της ερχόμενης εβδομάδας νέα κακοκαιρία αναμένεται να πλήξει τη χώρα. 

Αραιές νεφώσεις θα επικρατούν έως και το Σάββατο στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ωστόσο, το σκηνικό του καιρού αλλάζει  με βροχές και καταιγίδες.

Για αύριο Παρασκευή αναμένεται γενικά αίθριος ο καιρός, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο. Οι άνεμοι έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 έως 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 και πρόσκαιρα το μεσημέρι έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες έως βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ και πρόσκαιρα το μεσημέρι και απόγευμα 4 έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 7 έως 16 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 2 μποφόρ. Η ορατότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 8 έως 18 βαθμούς.

Κακοκαιρία από την Κυριακή - Χάρτες και βίντεο με τις περιοχές που θα πληγούν

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου από την Κυριακή αναμένεται να ξεκινήσει η δημιουργία ενός νέου βαρομετρικού χαμηλού, το οποίο θα συνδυαστεί με την κάθοδο ψυχρών αερίων μαζών από την Σιβηρία και θα έχει ως αποτέλεσμα από τη Δευτέρα τη σημαντική πτώση θερμοκρασίας και την επανεμφάνιση χιονοπτώσεων ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα.

Δείτε βίντεο με την πρόβλεψη του καιρού μέχρι και την Κυριακή από τον μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου

Κλείσιμο
ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ με τον Σάκη Αρναούτογλου | 17/03/2020| 20.00 | ΕΡΤ

Η κακοκαιρία της ερχόμενης εβδομάδας σε χάρτες


greece_ellada_kakokairia
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης