Κορωνοϊός - Οικονομικά μέτρα στην Κύπρο: Φοροελαφρύνσεις και μείωση στην τιμή του ρεύματος

Κορωνοϊός - Οικονομικά μέτρα στην Κύπρο: Φοροελαφρύνσεις και μείωση στην τιμή του ρεύματος

Η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει στήριξη των επιχειρήσεων που αναστέλλουν την λειτουργία τους, και έχουν απώλεια πέραν του 25% στον κύκλο εργασιών τους

corona098
Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων συσκέπτονται από το πρωί και εξετάζουν την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την πανδημία του κορωνοϊού. Πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται να κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης με περιορισμό στις διακινήσεις πολιτών στους δρόμους.

Η μεγάλη ανησυχία έχει να κάνει με τα κρούσματα κορωνοϊού σε γιατρούς και νοσηλευτές σε κρατικά νοσοκομεία, με αποτέλεσμα αυτά να κλείνουν και να μπαίνουν σε καραντίνα.

Παράλληλα οι συνδικαλιστικές οργανώσεις καταγγέλλουν απολύσεις εργαζομένων λόγω της διακοπής λειτουργίας επιχειρήσεων.

Η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει στήριξη των επιχειρήσεων που αναστέλλουν την λειτουργία τους, και έχουν απώλεια πέραν του 25% στον κύκλο εργασιών τους. Το κράτος θα καλύπτει τους μισθούς των εργαζομένων ως 60% για τα πρώτα 1000 ευρώ και 40% για κάθε χίλια ευρώ, όσο υψηλός και αν είναι ο μισθός. Θα καλύπτεται επίσης μέρος των μισθών (60-70%) όσων γονέων θα μένουν σπίτι για να προσέχουν τα απιδιά τους αφού τα σχολεία παραμένουν κλειστά.

Κλείσιμο
Σε μια προσπάθεια ελάφρυνσης των οικονομικών επιπτώσεων στα νοικοκυριά μειώνεται η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος κατά 10%, ο ΦΠΑ κατά 2% και αναστέλλεται για 9 μήνες η καταβολή δόσεων δανείων. Επίσης διακόπτονται οι εκποιήσεις ακινήτων.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός - Κύπρος: Σε καθολική συστράτευση κατά του ιού καλεί ο Νίκος Αναστασιάδης

Κορωνοϊός - Κύπρος: Σε κατ' οίκον καραντίνα 2 εργαζόμενοι του ΡΙΚ

Κορωνοϊός: Ποιες είναι οι ευπαθείς ομάδες - Πώς μπορούν να προστατευθούν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης