Κορωνοϊός: Γέννησε στο «Αττικόν» γυναίκα που είναι θετική στη νόσο

Κορωνοϊός: Γέννησε στο «Αττικόν» γυναίκα που είναι θετική στη νόσο

Το παιδί και η μητέρα είναι καλά στην υγεία τους, ενώ έχει ληφθεί δείγμα από το νεογγέννητο προκειμένου να εξακριβωθεί αν είναι θετικό στον κορωνοϊό

krousmata_main
Στο Αττικόν νοσοκομείο καταγράφηκε ο πρώτος τοκετός γυναίκας που είχε διαγνωστεί θετική στον κορωνοιο.

Όπως πληροφορείται το protothema.gr, για το περιστατικό, που αφορούσε σε γυναίκα σε κύηση από την ευρύτερη περιοχή του λεκανοπεδίου, που διαγνώστηκε ότι έχει προσβληθεί από τον κορωνοιο, είχε σημάνει συναγερμός από τις προηγούμενες ημέρες.

Τελικά η νέα γυναίκα διακομίστηκε νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης στο Αττικόν και υποβλήθηκε σε καισαρική τομή από τους γυναικολόγους.


Γυναίκα με κορονοϊό, γέννησε αγοράκι στο Αττικόν

Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, τόσο η μητέρα όσο και το νεογνό είναι σε καλή κατάσταση και νοσηλεύονται σε ειδικό χώρο απομόνωσης στο νοσοκομείο. Όπως προβλέπει το πρωτόκολλο από το νεογνό έχει ληφθεί δείγμα για να ελεγχθεί από τα εργαστήρια ώστε να διαπιστωθεί ότι δεν εχει μολυνθεί.

Κλείσιμο
Η πιθανότητα να μεταδοθεί ο ιός στο έμβρυο από τη μητέρα είναι ένα ζήτημα που έχει απασχολήσει την επιστημονική κοινότητα. Μέχρι στιγμής τα στοιχεία είναι πάρα πολύ λίγα, καθώς έχουν καταγραφεί μόλις 20 περιστατικά εγκύων που έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό στο τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης τους.

Ευτυχώς όλα τα μωρά που γεννήθηκαν ήταν υγιή, δηλαδή δεν υπήρξε κάθετη μετάδοση του ιού μέσα στη μήτρα μέσω του πλακούντα.

Κορωνοϊός: Σε 2.000- 3.000 υπολογίζεται ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων στην Ελλάδα

Τριάντα ένα νέα κρούσματα και 418 στο σύνολο, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας.

Επισήμανε ωστόσο, ότι η εκτίμηση της αρμόδιας επιστημονικής επιτροπής που εφαρμόζει στατιστικά - μαθηματικά μοντέλα εκτιμά ότι ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 2.000 με 3.000 και για το λόγο αυτό ο κ.Τσιόδρας επανέλαβε ότι όλοι πρέπει να λειτουργούμε και να συμπεριφερόμαστε σα να έχουμε τον κορωνοϊό και να πρέπει να προστατεύσουμε τους άλλους.

Όπως είπε, έχουν ελεγχθεί περισσότερα από 6.000 δείγματα, ενώ 13 άνθρωποι είναι διασωληνωμένοι. Τα απροσδιόριστης προέλευσης κρούσματα είναι 64.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Τι λέει ο Τσιόδρας για παρακεταμόλη και αντιφλεγμονώδη φάρμακα΄

Κρούσματα κορωνοϊού: Τι δείχνει ο νέος «κατάλογος» για την πορεία του ιού στην Ελλάδα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης