Κορωνοϊός: 50.000 μάσκες δώρισε η Κίνα στην Ελλάδα

Κορωνοϊός: 50.000 μάσκες δώρισε η Κίνα στην Ελλάδα

Η Πρέσβης της Κίνας Zhang Qiyue παραχώρησε στο υπουργείο Υγείας και στον Βασίλη Κικίλια  50.000 προστατευτικές μάσκες για την κάλυψη των αναγκών των νοσοκομείων μας

masks__1_
Σε μια χειρονομία αλληλεγγύης προχώρησε η Κίνα, η χώρα που χτυπήθηκε πρώτη από το νέο κορωνοϊό.

Σήμερα η Πρέσβης της Κίνας Zhang Qiyue παραχώρησε στο υπουργείο Υγείας και στον Βασίλη Κικίλια  50.000 προστατευτικές μάσκες για την κάλυψη των αναγκών των νοσοκομείων μας.

masks__2_
masks__3_


Ο κ. Κικίλιας ευχαρίστησε την Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, την κινεζική Κυβέρνηση και την κινεζική κοινότητα, για τη συμβολή τους στην αντιμετώπιση της κρίσης Δημόσιας Υγείας που αντιμετωπίζει η χώρα μας.

masks__4_
Κλείσιμο


Ακολουθεί η δήλωση του Υπουργού Υγείας:

«Είμαστε ευγνώμονες και ευχαριστούμε, μέσω της Πρέσβειρας, την Κίνα, για όλες τις προσπάθειες και φυσικά όλες τις εταιρείες και την κινεζική κοινότητα εδώ, για τη βοήθεια και τη στήριξη.

Αυτό είναι ένα πρώτο μικρό δείγμα. Το Σάββατο το πρωί, στην πτήση της Air China που θα έρθει στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”, θα υπάρχει ένα πολύ μεγαλύτερο δείγμα και των εταιρειών και του κινεζικού κράτους.

Θα ήθελα, εκπροσωπώντας την ελληνική Κυβέρνηση, να ευχαριστήσω για την προσφορά αυτή, μιας και γνωρίζετε ότι η παραγωγή και η διανομή αυτών των ειδών πρώτης ανάγκης και ατομικής προστασίας, δεν είναι εύκολη στις μέρες μας.

Να ευχαριστήσω την κινεζική Κυβέρνηση για όλη την προσπάθεια την οποία κάνει.

Αντιμετωπίζουμε μια πολύ σοβαρή κατάσταση Δημόσιας Υγείας και, με την ευκαιρία αυτή, θέλω πάλι σήμερα να απευθυνθώ στους Έλληνες και στις Ελληνίδες.

Να τους πω ότι πρέπει να κάτσουν σπίτι τους, πρέπει να πάρουν όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας, να προσέξουν τον εαυτό τους και κυρίως τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

Η κρίση είναι μπροστά μας. Οι επόμενες μέρες, εβδομάδες και μήνες θα είναι δύσκολοι και πρέπει όλοι να είμαστε πολύ σοβαροί και πολύ υπεύθυνοι στην αντιμετώπισή της».

Διαβάστε περισσότερα:

Κορωνοϊός - Φαρμακεία: Δυνατότητα εξυπηρέτησης από την ειδική θυρίδα έχουν οι φαρμακοποιοί

Κικίλιας - κορωνοϊός: Συναισθανθείτε την κρισιμότητα των στιγμών - Καθίστε σπίτια σας!Κορωνοϊός: Πάνω από 8.000 νεκροί παγκοσμίως - Η Ευρώπη ξεπέρασε την Ασία









Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης