Διαγωνισμός με θέμα τον κορωνοϊό:«Μικροί συγγραφείς και εικονογράφοι»

Διαγωνισμός με θέμα τον κορωνοϊό:«Μικροί συγγραφείς και εικονογράφοι»

Στον διαγωνισμό μπορούν να πάρουν μέρος με κείμενα και εικόνες παιδιά του Δημοτικού

paidaki02
Αυτές τις δύσκολες μέρες, που τα παιδιά είναι κλεισμένα στο σπίτι λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, η Ελληνοεκδοτική προκήρυξε έναν διπλό διαγωνισμό για «Μικρούς συγγραφείς και εικονογράφους» για μη εμπορικό σκοπό.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση «αγαπητοί γονείς και παιδιά βιώνουμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση της οποίας η εξέλιξη και τα αποτελέσματα θα διαμορφωθούν σε μεγάλο βαθμό από τον τρόπο με τον οποίον θα διαχειριστούμε τις επιθυμίες και τις ανάγκες μας.Με αυτό το δεδομένο καλούμε τα παιδιά με την άδεια και την προτροπή των γονιών τους να λάβουν μέρος στη συγγραφή ενός κειμένου έως 300 λέξεις μέσα από το οποίο θα παρουσιάζουν τη δική τους άποψη για τον Ιό, την επίδρασή του στην καθημερινότητά τους, τις ανησυχίες και την ελπίδα τους»

koronoios-diagonismos_paidion

Θέλουμε να έχουμε αποτυπωμένα τις σκέψεις και τα συναισθήματα των παιδιών για όλα όσα βιώνουν, ένα «χρονικό» των ημερών από τα παιδιά μας, γιατί και για αυτά ξαφνικά όλα άλλαξαν!
Τα κείμενα θα αξιολογηθούν από επταμελή επιτροπή, η οποία θα αποτελείται από επιφανείς συγγραφείς παιδικού βιβλίου, τα μέλη της οποίας θα ανακοινωθούν το προσεχές δεκαπενθήμερο.

Βιβλίο με τα καλύτερα κείμενα
Τα 50 καλύτερα κείμενα που θα λάβουμε θα τα εντάξουμε σε ένα #βιβλίο με τίτλο «Με τη Σκέψη μου Αγκαλιάζω τον Κόσμο» το οποίο θα εκδοθεί σε 1.000 αντίτυπα και θα προσφερθεί #δωρεάν στα παιδιά που τα κείμενα τους βραβεύτηκαν, καθώς και σε σχολεία.
Το ίδιο ισχύει με παιδιά που θέλουν ν’ ασχοληθούν με τη δημιουργία μιας εικόνας μέσα από την οποία θα παρουσιάζουν τη δική τους οπτική για τον Ιό, την επίδρασή του στην καθημερινότητά τους, τις ανησυχίες και την ελπίδα τους…
Θέλουμε να έχουμε αποτυπωμένη τη «δημιουργική ματιά» των παιδιών για όλα όσα νιώθουν και βιώνουν, ένα «εικονογραφημένο χρονικό» των ημερών από τα παιδιά μας, γιατί και για αυτά ξαφνικά όλα άλλαξαν.
Κλείσιμο
Οι εικόνες θα αξιολογηθούν από επταμελή επιτροπή, η οποία θα αποτελείται από επιφανείς συγγραφείς και εικονογράφους παιδικού βιβλίου, τα μέλη της οποίας θα ανακοινωθούν το προσεχές δεκαπενθήμερο.
Τα κείμενα και οι εικόνες θα αποσταλούν ηλεκτρονικά και μόνο έως τις 12 Απριλίου 2020, στην ηλεκτρονική διεύθυνση creative@ellinoekdotiki.gr και τα αποτελέσματα θα γνωστοποιηθούν στη σελίδα του εκδοτικού οίκου την 30 Απριλίου 2020».Επισημαίνεται ότι η έκδοση δεν θα έχει εμπορικό σκοπό.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα κορωνοϊού: Τι δείχνει ο νέος «κατάλογος» για την πορεία του ιού στην Ελλάδα
Υγιεινός τρόπος ζωής VS κορωνοϊού! Τι λένε οι ειδικοί
Καστανιές Έβρου: Νυχτερινή έφοδος μεταναστών με την κάλυψη Τούρκων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης