Κορωνοϊός: «Αν χρειαστεί να κλείσει η χώρα, θα κλείσει» λέει μέλος της επιτροπής του υπ. Υγείας

Κορωνοϊός: «Αν χρειαστεί να κλείσει η χώρα, θα κλείσει» λέει μέλος της επιτροπής του υπ. Υγείας

«Αυτοί που κινδυνεύουν περισσότερο είναι οι καπνιστές, γιατί έχουν πιέσει τους πνεύμονες τους και μπορεί να έχουν λίγο περισσότερα προβλήματα» ανέφερε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας

sypsas
Στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ, μίλησε το πρωί της Τετάρτης ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και μέλος της ομάδας για την αντιμετώπιση του θανατηφόρου ιού, Νίκος Σύψας, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε ότι «αν χρειαστεί να κλείσει η χώρα, θα κλείσει. Μην έχετε καμία αμφιβολία», σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

«Όσοι πολίτες μπαίνουν στη χώρα πρέπει να μένουν σε καραντίνα για 14 ημέρες. Η θερμομέτρηση δεν αποδίδει γι’ αυτό δεν σπαταλούμε πόρους για θερμομέτρηση. Και με ήπια συμπτώματα δεν μένω απλώς σπίτι, αλλά υπό την αυστηρή επιτήρηση γιατρού, χρειάζεται ιατρική παρακολούθηση» διευκρίνισε και πρόσθεσε ότι «το μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού μας δεν κινδυνεύει. Προλάβαμε τη διασπορά στους νέους ανθρώπους ευτυχώς».

Ο κ. Σύψας διευκρίνισε ότι η επαρχία Ουχάν απ’ όπου ξεκίνησε η πανδημία έχει ίδιο πληθυσμό με την Ελλάδα. Για το αν θα έχει χρονιά προβλήματα κάποιος που έχει ασθενήσει από κορωνοϊό, σημείωσε ότι «είναι πολύ νωρίς να βγάζουμε συμπεράσματα για πανδημία 3 μηνών. Είναι πολύ νωρίς».

Τέλος ανέφερε ότι «αυτοί που κινδυνεύουν περισσότερο είναι οι καπνιστές, γιατί έχουν πιέσει τους πνεύμονες τους και μπορεί να έχουν λίγο περισσότερα προβλήματα». 

Διαβάστε επίσης: 

Κορωνοϊός: Μπορεί να επιβιώσει για ώρες στον αέρα ο ιός, σύμφωνα με νέα μελέτη

Κορωνοϊός: Απαράδεκτες συνθήκες σε call centers για να πουλήσουν μάσκες και αντισηπτικά - Δείτε βίντεο ντοκουμέντο

Κορωνοϊός: Ξεκινούν δειγματοληπτικοί έλεγχοι στα σπίτια - Αναστέλλονται τα τακτικά χειρουργεία στις ιδιωτικές κλινικές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης