Νεκρός ο ηθοποιός Νίκος Σεργιανόπουλος

Νεκρός ο ηθοποιός Νίκος Σεργιανόπουλος

Όσο περνάνε οι ώρες \απομακρύνεται\ ο δολοφόνος του Νίκου Σεργιανόπουλου. Ήδη οι επικεφαλείς της ασφάλειας τρέμουν στην ιδέα ότι έχουν να κάνουν με μια νέα υπόθεση Ταχτσή.

Στα σκοτεινά μονοπάτια της περιθωριακής Αθήνας, αναζητούν οι αστυνομικοί τον σφαγέα του Νίκου Σεργιανόπουλου. Οι έρευνες δύο ημερών, κατάληξαν στο συμπέρασμα πως ο δολοφόνος του 56χρονου ηθοποιού, είναι ένας, αλλοδαπός, που ο Σεργιανόπουλος πήρε με το αυτοκίνητο του από κεντρικό σημείο της Αθήνας για να περάσουν τη νύ

Νεκρός ο ηθοποιός Νίκος Σεργιανόπουλος

Όσο περνάνε οι ώρες \απομακρύνεται\ ο δολοφόνος του Νίκου Σεργιανόπουλου. Ήδη οι επικεφαλείς της ασφάλειας τρέμουν στην ιδέα ότι έχουν να κάνουν με μια νέα υπόθεση Ταχτσή.

Στα σκοτεινά μονοπάτια της περιθωριακής Αθήνας, αναζητούν οι αστυνομικοί τον σφαγέα του Νίκου Σεργιανόπουλου. Οι έρευνες δύο ημερών, κατάληξαν στο συμπέρασμα πως ο δολοφόνος του 56χρονου ηθοποιού, είναι ένας, αλλοδαπός, που ο Σεργιανόπουλος πήρε με το αυτοκίνητο του από κεντρικό σημείο της Αθήνας για να περάσουν τη νύχτα στο διαμέρισμα του Παγκρατίου. «Ο Νίκος Σεργιανόπουλος, μετά τη σύλληψη του για ναρκωτικά έκανε τα πάντα για να εκδικηθεί τον εαυτό του» λέει στο «ΘΕΜΑ» on line άνθρωπος που γνωρίζει πολύ καλά την υπόθεση και προσθέτει «Φλέρταρε καθημερινά με το θάνατο και μάλιστα όσο πιο επικίνδυνο ήταν αυτό που έκανε, τόσο πιο πολύ τον καθήλωνε και τον γοήτευε. Το τέλος του ήταν προδιαγεγραμμένο…».

Οι 21 μαχαιριές και το τηλεφωνικό απόρρητο

Η εξέταση του ιατροδικαστή, στο πτώμα του Νίκου Σεργιανόπουλου, έδειξε πως τα τραύματα που κατάφερε ο δράστης, δεν ήταν οκτώ αλλά 21 και μάλιστα ο γνωστός ηθοποιός πάλεψε μαζί του στην προσπάθεια να σώσει μέχρι την τελευταία στιγμή τον εαυτό του. Όμως δεν τα κατάφερε… Την ίδια ώρα, η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, αναμένεται να γίνει σήμερα. Ωστόσο, οι πρώτες έρευνες της Αστυνομίας στην εξέταση των εισερχομένων και εξερχομένων κλήσεων έδειξε αυτό που οι κοντινοί του άνθρωποι γνώριζαν τους τελευταίους μήνες. Ελάχιστες εξερχόμενες κλήσεις και αρκετές εισερχόμενες. Κάτι που σημαίνει πως ο ίδιος δεν πραγματοποιούσε παραπάνω από 1-2 τηλεφωνήματα την ημέρα, είχε κλειστεί στον εαυτό του και αρνείτο να επικοινωνήσει με οποιονδήποτε, ενώ δεχόταν αρκετές κλήσεις. Μάλιστα, βρέθηκαν εισερχόμενες κλήσεις λίγες ώρες πριν πεθάνει, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί αν κάποια από αυτές ανήκει στον άνθρωπο που του κάρφωσε με λύσσα το κουζινομάχαιρο και του πήρε τη ζωή. Αξίζει να τονισθεί πως μέχρι στιγμής, τα δεκάδες δακτυλικά αποτυπώματα που βρέθηκαν στο ρετιρέ της οδού Μετεώρων δεν έχουν φωτίσει την υπόθεση. Θεωρείται δύσκολο, λένε οι έμπειροι αξιωματικοί, της ασφάλειας να γίνει ταυτοποίηση καθώς ενδέχεται ο δράστης να μην είναι σεσημασμένος. Οι έρευνες απλώθηκαν και σε έξι περίεργες πιάτσες της Αθήνας – από τις οποίες συνήθιζε να περνά ο τηλεοπτικός …Κωνσταντίνος Μαρκοράς, σε μια προσπάθεια να συγκεντρωθούν στοιχεία για τους ανθρώπους με του οποίους ερχόταν σε επαφή. Μάλιστα, αστυνομικοί που επισκέφθηκαν τα συγκεκριμένα σημεία διαπίστωσαν πως σχεδόν καθημερινά ο 56χρονος ηθοποιός έκανε τη βόλτα του στα κακόφημα και επικίνδυνα αυτά στέκια. Μέχρι το κατώφλι του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής, έχουν περάσει για να καταθέσουν περισσότερα από δέκα άτομα ενώ σήμερα θα κληθεί να καταθέσει και ο στενός φίλος του φίλος και συνεργάτης Αλέξανδρος Ρήγας.

Τέλος, οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών εκτιμούν πως το πιθανότερο σενάριο σε ότι έχει να κάνει με τα κίνητρα της άγριας δολοφονίας είναι θύμα και θύτης, αφού κατανάλωσαν μεγάλη ποσότητα αλκοόλ και ενδεχομένως κοκαίνης, να διαφώνησαν και να διαπληκτίστηκαν για κάτι. Αυτό, είχε ως αποτέλεσμα ο δράστης να χάσει τον έλεγχο και κυριευμένος από αμόκ (εξαιτίας και του κοκτέιλ ναρκωτικών και μπύρας που είχε καταναλώσει)να αρπάξει το κουζινομάχαιρο και να φθάσει στα άκρα…  

 

Κλείσιμο

Χωρίς σχέδιο, με ερασιτεχνικό τρόπο και υπό την καθοδήγηση έντονου θυμού φέρεται, σύμφωνα με την Αστυνομία, πως έδρασε ο άνθρωπος που άρπαξε το μαχαίρι και έσφαξε το Νίκο Σεργιανόπουλο. «Όλα δείχνουν πως δεν πήγε να τον σκοτώσει. Κάτι όμως έγινε μεταξύ τους, που τον έκανε να χάσει τον έλεγχο και να φθάσει στα άκρα» αναφέρει στο «ΘΕΜΑ»on line αξιωματικός της Ασφάλειας και συμπληρώνει «Ούτε πως να φύγει δεν ήξερε, με αποτέλεσμα πάνω στον πανικό του, να πέσει σε σοβαρά λάθη. Έτσι, η σύλληψη του θεωρείται σχεδόν δεδομένη».

Βρέθηκε το μαχαίρι

Τα νέα στοιχεία που βρέθηκαν μετά από περίπου οκτώ ώρες ερευνών στο ματωμένο διαμέρισμα της οδού Μετεώρων στο Παγκράτι, δίνουν άλλη διάσταση στην υπόθεση της άγριας δολοφονίας του 56χρονου ηθοποιού. Το μαχαίρι (κουζινομάχαιρο) που χρησιμοποίησε ο δράστης για να πάρει τη ζωή του, βρέθηκε επιμελώς κρυμμένο σε ένα από τα συρτάρια της κουζίνας. Ο δολοφόνος, δεν το πήρε μαζί του φεύγοντας αλλά το ξέπλυνε πρόχειρα και στη συνέχεια το τοποθέτησε κάτω από κάποια πράγματα. Κίνηση, που σύμφωνα με την Αστυνομία «καρφώνει» ερασιτεχνισμό. Με απλά λόγια, ο μυστηριώδης επισκέπτης, όχι μόνο δεν ήταν επαγγελματίας ο οποίος θα φρόντιζε να εξαφανίσει το αντικείμενο, αλλά ήταν κυριευμένος από φόβο και πανικό καθώς το έπλυνε πρόχειρα και το άφησε στον τόπο του εγκλήματος μην γνωρίζοντας πως έτσι θα άφηνε ένα πολύ σημαντικό στοιχείο στο πιάτο των διωκτών του.  Επίσης, οι βουτηγμένες στο αίμα πατημασιές που εντοπίστηκαν σε διάφορα σημεία του διαμερίσματος και όπως φαίνεται δεν ανήκουν στην οικιακή βοηθό, αλλά στο δράστη αποτελούν ένα ακόμη στοιχείο, ίσως και μοναδικό, που δείχνει κάποιο από σωματικά χαρακτηριστικά του δολοφόνου. 

Μαραθώνιος καταθέσεων

Ένας τεράστιος κύκλος μαρτυρικών καταθέσεων, φίλων, γνωστών, συναδέλφων, ακόμη και γειτόνων ξεκίνησε από την Ελληνική Αστυνομία σε μια προσπάθεια να πιάσουν και την παραμικρή λεπτομέρεια που θα βοηθήσει στην εξιχνίαση της υπόθεσης. Μάλιστα, οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών δίνουν μεγάλη σημασία στις καταθέσεις συγκεκριμένων ανθρώπων με τους οποίους ο ηθοποιός είχε στενές σχέσεις και μοιραζόταν τα μυστικά του. Παράλληλα, κρίνουν ως σημαντική μια μαρτυρία γείτονα που λέει πως χθες αργά το βράδυ, ο ηθοποιός συνομιλούσε με άγνωστο άνδρα τον οποίο στη συνέχεια έβαλε σπίτι του.

Φύλλο και φτερό το κινητό

Στο μικροσκόπιο της Αστυνομίας μπαίνει και το κινητό τηλέφωνο του Νίκου Σεργιανόπουλου. Κλήσεις που δέχτηκε ή έκανε τις τελευταίες ώρες της ζωής του ακόμη και μηνύματα εξετάζονται εξονυχιστικά προκειμένου να διαπιστωθεί ποιοι ήταν αυτοί που τον είδαν λίγες ώρες πριν πεθάνει και φυσικά τι σχέση είχε μαζί τους… 

Το έγκλημα

Το χέρι που κάρφωσε με λύσσα το μαχαίρι στο σώμα του ηθοποιού Νίκου Σεργιανόπουλου και του πήρε με τον πιο άγριο τρόπο τη ζωή,  ήθελε να βγάλει όλο του το μίσος στον 56χρονο και να εκδικηθεί, πιθανότατα για κάτι που συνέβη μεταξύ τους. Σίγουρα, ο δολοφόνος ή οι δολοφόνοι είναι γνώριμα πρόσωπα του θύματος και συνεπώς είχε αναπτυχθεί μεταξύ τους μεγάλη οικειότητα και εμπιστοσύνη για να περνούν τόσο προσωπικές στιγμές μαζί του.

Έξι μήνες μετά τη σύλληψη του με κοκαΐνη στον Κολωνό, η αυλαία στο δράμα που ζούσε χρόνια ολόκληρα έπεσε με τον πιο τραγικό τρόπο. Μάλιστα, οι έρευνες της Αστυνομίας, στρέφονται και προς αυτή την ιστορία. Ψάχνουν δηλαδή, αν υπάρχει η παραμικρή σύνδεση με το συμβάν του Κολωνού. Και αυτό γιατί, οι πληροφορίες λένε πως ο γνωστός ηθοποιός φέρεται να κατονόμασε τον άνθρωπο που τον προμήθευε την τελευταία τριετία με 30 γραμμάρια κοκαΐνης το μήνα. Χαρακτηριστικό του πόσο λεπτομερώς ερευνούν την υπόθεση οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών, είναι ότι προσπαθούν ακόμη και μέσα από τα λεγόμενα της αλλοδαπής οικιακής βοηθού που αντίκρισε πρώτη το πτώμα (βρέθηκε ολόγυμνος ξαπλωμένος ανάσκελα), να συγκεντρώσουν στοιχεία που ενδεχομένως δώσουν στο πιάτο το προφίλ του δράστη. 

 

 Αναπαράσταση του ματωμένου σκηνικού 

Στο ρετιρέ διαμέρισμα της οδού Μετεώρων στο Παγκράτι, οι αστυνομικοί προσπαθούν μένοντας επί ώρες στον τόπο του εγκλήματος, αφήνοντας ακόμη και το νεκρό κορμί του ηθοποιού ανέγγιχτο, να «αναπαραστήσουν» το εφιαλτικό σκηνικό. Μέχρι στιγμής εκτιμούν ότι ο Σεργιανόπουλος, άνοιξε την πόρτα στον ή στους δολοφόνους του καθώς είχαν πολύ στενές σχέσεις.

Θύτης ή θύτες και θύμα κάθισαν αρκετή ώρα, κατανάλωσαν μεγάλη ποσότητα μπύρας και ναρκωτικά (στο χώρο βρέθηκαν πολλά άδεια κουτάκια και ελάχιστη ποσότητα κοκαΐνης) και στη συνέχεια για άγνωστο λόγο λογομάχησαν. Με ένα κοφτερό μαχαίρι το οποίο αμέσως μετά την πράξη του ο δολοφόνος φρόντισε να εξαφανίσει παίρνοντας μαζί του, κάρφωσε πισώπλατα τον 56χρονο αιφνιδιάζοντας τον και στη συνέχεια οι υπόλοιπές επτά λυσσαλέες μαχαιριές καρφώθηκαν στο στήθος, το θώρακα και το λαιμό. Ο ηθοποιός, βουτηγμένος στο αίμα σωριάστηκε νεκρός στο πάτωμα.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν πως δύο είναι τα πιθανότερα σενάρια για το τι ακολούθησε στη συνέχεια. Ο δολοφόνος, είτε άρχισε να ψάχνει κάθε γωνιά του σπιτιού προκειμένου να βρει χρήματα ή άλλα πολύτιμα αντικείμενα για να τα πάρει και να φύγει, είτε έψαχνε κλειδιά για να ανοίξει την πόρτα και να εξαφανιστεί. Αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίο αναγκάστηκε να παραβιάσει την εσωτερική πλευρά της πόρτας καθώς υπήρχαν ίχνη παραβίασης. Όπως λένε οι πληροφορίες, χθες το βράδυ, ο Σεργιανόπουλος είχε καλέσει στο σπίτι του κάποιους γνωστούς και φίλους για να περάσουν μαζί τη βραδιά και να συζητήσουν , πιθανότατα, επαγγελματικά θέματα.

Άλλωστε ο ίδιος ήταν ακόμη επηρεασμένος από την περιπετειώδη σύλληψη του, στις αρχές Δεκεμβρίου στον Κολωνό όπου πήγε προκειμένου να αγοράσει κοκαΐνη για προσωπική του χρήση. Προσπαθούσε να σταθεί στα πόδια του, να παλέψει με την κατάθλιψη και την εξάρτηση από το αλκοόλ στα οποία ήταν χρόνια βυθισμένος και δεν έβγαινε συχνά έξω για να διασκεδάσει.  Γείτονες, κατέθεσαν στην Αστυνομία πως δεν άκουσαν είτε πριν είτε μετά τα μεσάνυχτα όπου εκτυλίχθηκε το σκηνικό, πως δεν άκουσαν φωνές ή φασαρία και δεν παρατήρησαν κανέναν να απομακρύνεται τρέχοντας από την πολυκατοικία της οδού Μετεώρων 14.

Στην αστυνομία αναμένεται να κληθούν να καταθέσουν και άτομα του στενού φιλικού και επαγγελματικού περιβάλλοντος του ηθοποιού αναζητώντας απαντήσεις για την άγρια δολοφονία του πρωταγωνιστή των «Δύο Ξένων». Οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών ζήτησαν από το στενό του φίλο και ηθοποιό Αλέξανδρο Ρήγα ο οποίος πήγε στο σπίτι του 56χρονου να τους δώσει περισσότερα στοιχεία για τη διαρρύθμιση του σπιτιού του αλλά και τα πρόσωπα που συνήθιζαν να περνούν συχνά το κατώφλι του σπιτιού του.

Ο ιδιωτικός αστυνομικός Γιώργος Τσούκαλης υποστήριξε πριν λίγο στην εκπομπή του Στέφανου Χίου ότι ο ηθοποιός είχε καταφύγει στο γραφείο του επειδή ανησυχούσε για τη ζωή του.

Η σύλληψη για τα ναρκωτικά 

To Δεκέμβριο του 2007 ο Νίκος Σεργιανόπυολος είχε συλληφθεί για κατοχή ναρκωτικών.Να πως είχε περιγράψει ο δικηγόρος του Αλέξης Κούγιας εκείνη την περιπέτεια του.

Τι συνέβη εκείνο το βράδυ;

Εκείνο το βράδυ, όπως φαίνεται από τα στοιχεία της δικογραφίας, ο κύριος Σεργιανόπουλος πήρε από το ATM 2.000 ευρώ και έχοντας δώσει ραντεβού με τον προμηθευτή του πήγε στον Κολωνό για να προμηθευτεί μια ποσότητα ναρκωτικών αξίας 2.000 ευρώ, πάνω κάτω 30 γραμμάρια. Εκατό μέτρα από το σημείο που την παρέλαβε, τον συνέλαβαν σε έναν τυχαίο έλεγχο. Οι αστυνομικοί δεν έκαναν κανέναν έλεγχο στο αυτοκίνητο και ετοιμάζονταν να φύγουν, όταν κάποιος που τον είδε χάλια -από τη συμπεριφορά του κρίνοντας- τον ρώτησε «Ρε φίλε, κάνεις χρήση ναρκωτικών;». Ο Νίκος Σεργι­ανόπουλος απάντησε «Ναι, κάνω». Αυθόρμητα, την ίδια στιγμή, έβγαλε την ποσότητα που είχε αγοράσει, τους την έδωσε και τους είπε ότι την αγόρασε πριν από λίγη ώρα. Οι αστυνομικοί τον συνέ­λαβαν αμέσως και έκαναν έρευνα στο σπίτι και στο αυτοκίνητό του. Δεν βρήκαν καμία ζυγαριά και διαβίβασαν την υπόθεση στη δικαιοσύνη. Η δικαιοσύνη άσκησε ποινική δίωξη για κακούργη­μα κατοχής ναρκωτικών ουσιών και προμήθειας ναρκωτικών ου­σιών, κυρίως λόγω της ποσότητας, γιατί δεν υπήρχε κανένα άλλο στοιχείο που να αποδεικνύει ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος είχε κάποια άλλη δραστηριότητα σχετική με τα ναρκωτικά. Ο κύριος Σεργιανόπουλος οδηγήθηκε στην τακτική ανακρίτρια, την κυ­ρία Παπαβασιλακάκη, η οποία μάλιστα φημίζεται για την αυστη­ρότητά της - έχει το μεγαλύτερο ποσοστό προσωρινών κρατήσε­ων στον χώρο των ανακριτικών γραφείων. Ο ίδιος ζήτησε και πήρε προθεσμία τριών ημερών για να βρει δικηγόρο. Απολογηθήκαμε το μεσημέρι της προηγούμενης Πέμπτης με ένα υπόμνημα που προσκομίσαμε. 

Πόσο καιρό έκανε χρήση ναρκωτικών ο κύριος Σεργια­νόπουλος;

Τουλάχιστον τρία χρόνια. Τον τε­λευταίο χρόνο είναι εξαρτημένος απόλυτα. Τα στοιχεία της πραγ­ματογνωμοσύνης είναι συγκλο­νιστικά. Κατά τη διάρκεια της κρα­τήσεώς του, οδηγήθηκε από το διοικητή στο νοσοκομείο για να του γίνει ηρεμιστική ένεση για το στερητικό σύνδρομο. Αυτό που μένει απ\ όλη αυτή την ιστορία εί­ναι η αισχρή συμπεριφορά αυτών των όψιμων ηθικολόγων των κα­ναλιών, που εμείς που ζούμε μέσα στην κοινωνία ξέρουμε αναλυ­τικά τι είναι ο καθένας. Είναι άν­θρωποι που φθονούν την καλλιτε­χνική του επιτυχία και τον πλούτο που απέκτησε ο κύριος Σεργια­νόπουλος, άνθρωποι που στενο­χωρήθηκαν επειδή δεν κατεστρά­φη ολοσχερώς και έχει ελπίδα πια να επιβιώσει αποτοξινωμένος. Έχουν ειπωθεί απίστευτα πράγ­ματα αυτές τις μέρες, χωρίς κανέ­να στοιχείο. 

 

Πιστεύετε ότι ήταν τυχαίος ο έλεγχος το βράδυ της Κυριακής;

Έχω πολλές επιφυλάξεις για αυτό. Η σύμπτωση να τον συλλάβουν αμέσως μόλις παρέλαβε την ποσότητα ναρκωτικών και να μη δουν αυτόν που του το έδωσε ή να μην τον συλλάβουν εμένα μου δημι­ουργεί πολλούς προβληματισμούς. 

Πώς εξηγείτε το ότι ο κύριος Σεργιανόπουλος έδωσε αμέσως την ποσότητα που κατείχε χωρίς να φέρει αντίσταση; Μήπως πίστευε ότι δεν θα συλληφθεί λόγω αναγνωρισιμότητας;

Η εκμετάλλευση της διασημότητάς του θα φαινόταν αν δεν παρέδι­δε την ποσότητα που κατείχε. Αυτό σημαίνει ότι ο άνθρωπος είναι αγνός και δεν έχει κανένα χαρα­κτηριστικό από αυτούς που θα λέ­γαμε «εμπόρους ναρκωτικών». Ο Νίκος Σεργιανόπουλος είναι η πε­ριγραφή του μεγάλου καλλιτέχνη και χαρισματικού ανθρώπου που στην ιδιωτική του ζωή δεν κατάφε­ρε ποτέ να εισπράξει την ισορρο­πία και την ευτυχία που δικαιολο­γεί το ταλέντο και η επιτυχία του. 

 

Αυτό τον οδήγησε στα ναρκω­τικά;

Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη: υπεύθυνη είναι η ψυχική του ανισορροπία.

Βεβαίως! Αυτό σας το λέω κατηγορηματικά. 

Τι συναισθήματα σας άφησε η επαφή σας με τον κύριο Σεργι­ανόπουλο;

Λύπης, απογοήτευσης και -συγχρόνως- απίστευτης συμπάθει­ας. Το απαύγασμα αυτής της επαφής ήταν ότι είχα να κάνω με έναν άνθρωπο ψυχικά και σωματικά ταλαιπωρημένο από την κατάχρη­ση της κοκαΐνης, αλλά ιδιαίτερα αξιοπρεπή, που το πρόβλημά του το κρατάει για τον εαυτό του. Το οξύμωρο είναι ότι όσο πιο πολύ έπαιρνε ναρκωτικά τόσο πιο φυσιολογικός φαινόταν. 

Από πού παίρνει δύναμη αυτές τις μέρες;

Καταρχήν από τον εαυτό του, αλλά και από ένα εξαιρετικό οικογε­νειακό και φιλικό περιβάλλον. Οι πολύ στενοί του άνθρωποι είναι δίπλα του και απέδειξαν ότι τον αγαπούν πραγματικά. Αυτό του δί­νει δύναμη.

 

 

 

 

 

 

 

 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: «Υπάρχει ένας εφιάλτης...»

O Nίκος Σεργιανόπουλος μιλώντας μερικά χρόνια πριν - και ενώ πρωταγωνιστούσε στους «Δύο Ξένους»-περιέγραψε στη δημοσιογράφο Μαργαρίτα Μιχελάκου τους εφιάλτες  και τα πάθη του, όπως το ποτό και το τσιγάρο.

\Εγώ τώρα το γύρισα στα λίγο πιο ελαφριά, γιατί καπνίζω τρία πακέτα. Όταν μιλάμε για 75 τσιγάρα την ημέρα, τότε δεν καπνίζεις, έχεις τικ. Κι έχω μεγάλη ανασφάλεια μήπως και ξεμείνω. Δεν με έχεις δει πέντε η ώρα το πρωί να βγαίνω να ψάχνω για περίπτερο.

Εμπεριέχει μια υστερία αυτό.

Σαφώς.

Εξάλλου, πόσα τσιγάρα την ημέρα θυμάσαι;

Τα μετά το φαγητό.

Και μετά το σεξ.

Βέβαια. Κατευθείαν δυο τρία.

Με 75 τσιγάρα την ημέρα, μάλλον θα κάνεις πολύ σεξ.

Δεν έχω χρόνο για σεξ, είμαι απασχολημένος να καπνίζω.

Έχεις ξυπνήσει μέσα στη νύχτα για τσιγάρο;

Και αυτό.

Από εφιάλτη;

Υπάρχει ένα είδος εφιάλτη που βλέπω πιο συχνά. Ότι έχω ξυπνήσει –και είμαι σίγουρος μέσα στον ύπνο μου ότι είμαι ξύπνιος– και δεν μπορώ να κουνηθώ, και αυτό είναι φυσικό αφού κοιμάμαι. Μια φορά, όταν ήμουν μικρός, διάβαζα τον «Δράκουλα» του Στόουκερ. Μάλλον, με πήρε ο ύπνος και έπεσε το βιβλίο δίπλα μου. Ονειρεύτηκα, λοιπόν, ότι ερχόταν καταπάνω μου ο Δράκουλας, τον οποίο τραβούσε το βιβλίο. Ήταν φρικτό. Αλλά έχει και μια ηδονή ο τρόμος.

Όπως όταν περνάς μπροστά από αυτοκινητιστικά.

Δεν μπορείς να πάρεις το βλέμμα σου.

Τι άλλο σε τρομάζει εκτός από τον Δράκουλα;

Η μοναξιά, ο θάνατος, τα γηρατειά.

Αυτό είναι κλισέ.

Τα λιοντάρια σ’ τα έχει πει κανένας;

Τα ζώδια;

Όχι, τα κανονικά.

Εμένα τα κοτόπουλα.

Ζωντανά ή ψητά;

Εξίσου.

Έχεις μιλήσει σε κάποιον γι’ αυτό;

Έχω πάει σε ψυχολόγο.

Βγήκε τίποτα;

Χειροτέρεψε.

Δεν πιστεύω στην ψυχανάλυση. Εμένα μ’ έσυραν μια φορά οι φίλοι μου με το ζόρι. Αλλά δεν μου άρεσε καθόλου.

Ερωτική απόρριψη;

Ε, τι άλλο;

Μετά από χρόνια δεσμού;

Μετά από χρόνια. Και αυτό είναι τρομερό. Σε βάζει στο τριπ ότι δεν αξίζεις.

Ενώ, απλώς, μπορεί να μην κάνεις στον συγκεκριμένο άνθρωπο.

Αλλά αυτό δεν το σκέφτεσαι εκείνη τη στιγμή. Απολαμβάνεις τον πόνο σου.

Τι άλλο κάνεις σε αυτές τις περιπτώσεις;

Πίνω. Κλαίω. Σκίζω φωτογραφίες. Εκείνες τις μέρες φιλοξενούσα μια φίλη μου και την ξενυχτούσα με το χράτσα χρούτσα όλη τη νύχτα. Αυτό που κάνω είναι να προσπαθώ να το εξαντλήσω, να πιάσω πάτο. Μετά αντέχεις τα πάντα. Και ο μόνος δρόμος πια είναι η ανάνηψη.

Τα λαϊκά είναι μια καλή λύση.

Εγώ βάζω Χαρούλα Αλεξίου. Και Μητροπάνο.

Πολύ κλάψας, βρε παιδί μου.

Γι’ αυτό μ’ αρέσει. Είμαι κι εγώ της κλάψας.

Βέβαια, μετά από μια τέτοια εμπειρία, ο επόμενος άνθρωπος την πατάει χοντρά.

Δεν γίνεται αλλιώς.

Εξάλλου, ό,τι κάνεις σ’ το έχουν ήδη κάνει.

Μην αρχίσουμε τις παροιμίες.

Τι ποτό παραγγέλνεις στα μπαρ;

Τζιν. Έχω καταλήξει ότι είναι η πιο γρήγορη και αποτελεσματική μέθοδος να κάνω κεφάλι.

Δεν σε τρομάζει τώρα αυτό το πράγμα που περνάς με τη δημοσιότητα;

Εμείς οι ηθοποιοί είμαστε ματαιόδοξοι, μάλλον μας αρέσει. Αν και καμιά φορά γίνεται ενοχλητικό. Στο σούπερ μάρκετ, ας πούμε, που κοιτάνε να δούνε τι έχεις ψωνίσει.

Τι μπορεί να σου προκαλέσει αμηχανία;

Το χαρτί υγείας. Αγοράζω μια και καλή χιλιάδες ρολά για να μην αναγκάζομαι να το κάνω συχνά.

Σκέψου εμάς τα κορίτσια που ψωνίζουμε ταμπόν και σερβιέτες.

Α, πα πα. Θα ντρεπόμουν πάρα πολύ. Εν τω μεταξύ, αν δουν έναν εργένη να ψωνίζει κονσέρβες για καμιά δεκαριά γάτες, τι θα σκεφτούν;

Εγώ έχω σκύλο, τον Τίτο. Ο οποίος θα παίξει και στο σίριαλ. Τι θα παίξει;

Ένα σκύλο. Πέρασε οντισιόν;

Ναι. Έχει ταλέντο και γενικά τα πάμε καλά. Σ’ ακούει;

Μετά από δεκατρία χρόνια κατάφερε να μάθει το «πάμε βόλτα».

Τι ντύθηκες τις Απόκριες;

Τίποτα. Είμαι ηθοποιός. Καλύπτω αυτή μου την ανάγκη όλη την υπόλοιπη χρονιά.

Πώς ήταν να ντυθείς στριμμένος κουλτουριάρης για το «Δύο Ξένοι»;

Πολύ εύκολο.

Να σε ρωτήσω κάτι, δεν είχες τίποτα καλύτερο να κάνεις κυριακάτικα;

Tις Κυριακές μού αρέσει να κωλοβαράω. Είμαι λίγο τεμπέλης.

Δεν φοβάσαι να ομολογήσεις κάτι τέτοιο;

Ξέρεις, τελικά θέλω να σου πω ότι λίγα πράγματα φοβάμαι. Και σίγουρα όχι τα λιοντάρια.

Δεν είναι φοβερό να έχεις το δικαίωμα να αλλάζεις γνώμη; Για παράδειγμα, να πεις, εγώ έχω ως αρχή να κυνηγώ και τώρα θέλω να με κυνηγήσουν.

Κοτόπουλα;

Λιοντάρια.

Θα πιούμε και άλλες μπίρες; Αν και, ξέρεις τι λένε οι Άγγλοι; Ότι την μπίρα δεν την αγοράζεις, τη δανείζεσαι.

Η τουαλέτα είναι δεξιά.

Συγκλονισμένη η Εβελίνα Παπούλια

«Αυτή τη στιγμή σημασία έχει το συναίσθημα, το τι νιώθει κανείς κι όχι να μιλήσω στους δημοσιογράφους…»

Συγκλονισμένη η Εβελίνα Παπούλια από τον θάνατο του Νίκου Σεργιανόπουλου, απαντά κοφτά στο τηλεφώνημα. Βρίσκεται σε γύρισμα και η είδηση της δολοφονίας του ανθρώπου με τον οποίο μοιράστηκε την επιτυχία των «Δύο Ξένων» την έχει αναστατώσει.

-«Παιδιά δεν μπορώ να κάνω δηλώσεις. Καταλαβαίνετε τι νιώθω…Από το πρωί μ έχουν ταράξει στα τηλέφωνα. Δεν μπορώ να πω τίποτε παραπάνω…»

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης