Κορωνοϊός – Καστοριά: Συναγερμός μετά τον θάνατο εργαζομένου στο νοσοκομείο

Κορωνοϊός – Καστοριά: Συναγερμός μετά τον θάνατο εργαζομένου στο νοσοκομείο

Κορωνοϊός: Οι τοπικοί φορείς ζητούν να τεθεί σε καραντίνα η Καστοριά – Η πόλη μετρά 2 νεκρούς και 14 κρούσματα

EKAV_KARANT
Να τεθεί η Καστοριά σε καραντίνα ζητούν οι τοπικοί φορείς, μετά τον θάνατο εργαζόμενου στο νοσοκομείο λόγω κορωνοϊού. Την ίδια ώρα, η πόλη βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού, καθώς τις τελευταίες ημέρες μετρά δύο νεκρούς και 14 κρούσματα.

Ειδικότερα στην έκτακτη σύσκεψη που έγινε με πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δημήτρη Σαββόπουλου και που συμμετείχαν οι δύο βουλευτές, οι τρεις δήμαρχοι, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου και ο πρόεδρος του Νοσοκομείου Καστοριάς, συμφωνήθηκε να σταλεί επιστολή στον ΕΟΔΥ, στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, στο υπουργείο Υγείας και στο γραφείο του πρωθυπουργού, όπου θα τονίζεται η ανάγκη να ληφθούν άμεσα μέτρα στήριξης της Καστοριάς προκειμένου να ανακοπή η εξάπλωση του ιού που απέχει σε ποσοστά από τον πανελλαδικό μέσο όρο.

«Να κηρυχθεί ο νομός σε καραντίνα»

Όπως τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δημήτρης Σαββόππουλος «έχουμε 2 θανάτους από την Καστοριά και 14 κρούσματα κορωνοϊού, γεγονός που μας ανησυχεί αρκετά για τις επόμενες ημέρες».

Τόνισε ότι «ζητάμε να εξεταστεί σοβαρά η περίπτωση να κηρυχθεί ο νομός σε καραντίνα με επιχειρησιακό σχέδιο τέτοιο που θα δημιουργεί τις προϋποθέσεις επιβράδυνσης της εξάπλωσης του ιού».

«Να κάνει ο ΕΟΔΥ εξετάσεις στο προσωπικό του νοσοκομείου»

Ο κ. Σαββόπουλος όπως και ο δήμαρχος Καστοριάς Γιάννης Κορεντσίδης εξέφρασαν την αγωνία τους για το γεγονός ότι στο νοσοκομείο του νομού «υπάρχουν αρκετά κρούσματα κοροναϊού σε γιατρούς και νοσηλευτές» επεσήμαναν ότι αυτό «δημιουργεί δυσπιστία και ανησυχία στους πολίτες άλλα και πρόβλημα στο ίδιο το προσωπικό» και ζήτησαν από τον ΕΟΔΥ να προβεί άμεσα σε εξετάσεις όλου του προσωπικού του νοσοκομείου.

Παράλληλα ζήτησαν την άμεση πρόσληψη ιατρονοσηλευτικού προσωπικού η ακόμη την μετακίνηση του από άλλες μονάδες της περιοχής και εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για την πορεία των κρουσμάτων το επόμενο διάστημα αφού έως σήμερα η Καστοριά έχει 14 κρούσματα σ’ ένα πληθυσμό 42.000 κατοίκων όπου οι περισσότεροι είναι ηλικιωμένοι.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός - Έλληνες νοσηλευτές: Σύσσωμοι στη «μάχη» που δίνει το σύστημα υγείας

Κορωνοϊός -Διαδικτυακή πρωτοβουλία: Στις 21:00 χειροκροτούμε από το μπαλκόνι γιατρούς και νοσηλευτές

Κορωνοϊός: Η «ακτινογραφία» των τεσσάρων θυμάτων

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης