Εικόνες που θυμίζουν πεδίο μάχης καταγράφει βίντεο που τραβήχτηκε εχθές το βράδυ στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο. Στο κλιπ εμφανίζεται μια «βροχή» από χημικά και μολότοφ, τα οποία σφυροκοπούν την ελληνική πλευρά από την άλλη πλευρά των συνόρων, ενώ παράλληλα ακούγονται σειρήνες. Πυκνοί καπνοί καλύπτουν την περιοχή κατά μήκος του φράχτη, όπως μπορεί κανείς να δει στο κλιπ (προσοχή, ακούγεται σκληρή γλώσσα και κάποιες βωμολοχίες.
Υπενθυμίζεται ότι αισθητή όξυνση της επιθετικότητας σημειώνεται τα τελευταία 24ωρα στον Έβροκαι ειδικότερα από χθες το απόγευμα. Το πλήθος που συνωστίζεται στην άλλη πλευρά των συνόρων πραγματοποιεί σποραδικά κατά τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας επιθέσεις, οι οποίες συνοδεύονται από πολεμικές ιαχές, χημικά, λοστούς, φωτιές, πέτρες και φλεγόμενα ξύλα.
Ως εκ τούτου, βόμβες μολότοφ, αλλά και φωτιές δεν σταματάνε να καίνε κατά μήκος του φράχτη, ενώ τελειωμό δεν έχουν και οι δολιοφθορές σε αυτόν. Τα τοπικά Μέσα κάνουν λόγο και για το άνοιγμα ενός διαδρόμου από τον πρόχειρο καταυλισμό που έχει στηθεί μέχρι τον φράχτη.
Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς, ο οποίος και μίλησε στο Θέμα 104,6 η νέα εστία έντασης εντοπίζεται στην περιοχή των Πετράδων, κοντά στο Πύθιο Έβρου. Στο σημείο αυτό δεν υπάρχει φράχτης, αλλά μόνο στενά περάσματα, από τα οποία οι μετανάστες επιχειρούν να μπουν στην ελληνική πλευρά. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι μετανάστες είχαν μεταφερθεί εκεί, από το Παζάρ Κουλέ με ναυλωμένα τουρκικά λεωφορεία. Την ένταση αυτή όχι μόνο συντηρούν, αλλά και πυροδοτούν οι Τούρκοι κομάντος, οι οποίοι έχουν αναλάβει να δίνουν το γενικό πρόσταγμα, αλλά και να προμηθεύουν με τα απαραίτητα πολεμοφόδια τους μετανάστες που βρίσκονται από τα τέλη Φεβρουαρίου στα σύνορα στον Έβρο. Υποτίθεται ότι η παρουσία τους θα περιοριζόταν σε περιπολίες, παρ’ ότι μέχρι στιγμής έχουν καταφερθεί προκλητικά εναντίον Ελλήνων στρατιωτών.
Παλιά, η ψυχαγωγία ήταν κάτι απλό. Ένα βιβλίο, μία ταινία, μια κούνια στην αυλή, φίλοι στη γειτονιά. Αυτές οι στιγμές μας έκαναν να νιώθουμε μαζί, να φτιάχνουμε εικόνες και μνήμες όλοι μαζί. Στο μέλλον θα δίνει την απάντηση στο ερώτημα «ποιος είμαι».
Ένα χαμόγελο, μια μπάλα στον αέρα, μια ρακέτα στο χέρι! Η bwin προσφέρει στο 4ο Γυμνάσιο Ιλίου εξοπλισμό που γεμίζει τη σχολική καθημερινότητα με παιχνίδι, ομαδικότητα και χαρά.